• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

FOLIE SCHEIDEN

Folie is een soort plastic, maar het is het beste om dit gescheiden van andere plasticsoorten in te zamelen. Op die manier wordt het efficiënter gerecycled en zitten uw afvalcontainers minder snel vol. Hierdoor hoeven de containers minder vaak geleegd te worden, en bespaart u op uw transportkosten en vermindert u uwCO2-uitstoot. Het scheiden van uw folie is dus goed voor uw portemonnee en het milieu.

Het scheiden van uw folie zorgt er ook voor dat deze afvalstroom optimaal gerecycled wordt. Van uw ingezamelde folies maakt men namelijk weer nieuwe producten, zoals bijvoorbeeld verpakkingsfolie, stretchfolie of noppenfolie. Het is dus eigenlijk een grondstof in plaats van een afvalstof!

 

LDPE

De meest voorkomende soort foliesoort is LDPE. Deze foliesoort wordt voornamelijk gebruikt als verpakkingsmateriaal of afdekmateriaal. Deze foliesoort komen we veel tegen in de industrie, detailhandel, groothandel, distributie, logistiek en andere branches waar het belangrijk is om goederen of producten goed af te dekken of te versturen.

LDPE staat voor Low Density Polyetheen. LDPE heeft verschillende eigenschappen waardoor het materiaal zeer geschikt is voor het verpakken van levensmiddelen en het vervoeren van producten. Zo is het folie waterafstotend, een goede isolator en goed bestand tegen zuren.

Milieu Service Nederland verzekert u van:

 • Ruimste keuze aan afvalcontainers
 • Gegarandeerd de laagste tarieven
 • Dienstverlening in geheel Nederland
 • Uw container wordt binnen 24 uur geplaatst
 • Alle afvalstromen op één overzichtelijke factuur
 • Als u voor ons kiest zorgen wij voor een geruisloze overgang

Machteld Schrameijer

e3 {a small gallery}
Bij Milieu Service Nederland doet men wat men zegt. Ze zijn efficiënt en klantvriendelijk.

Bert Bayle

KV Door Oefening Sterk '46
Ze zijn prijs-concurrerend, geven ons vaste dagen van ophalen en ze zijn innoverend op milieugebied.

Helen Kamphuis

Zeer positief over Milieu Service Nederland en altijd goed geholpen. Zowel telefonisch als in de praktijk erg tevreden.

INZAMELMIDDELEN VOOR FOLIE

Milieu Service Nederland beschikt over diverse inzamelmiddelen waarmee u gemakkelijk uw folie gescheiden van uw andere afvalstromen inzamelt:

 • Rolcontainers
 • Foliezakhouder
 • Perscontainers
 • Balenpers
 • Zakkenpers
Alle afvalcontainers

ROLCONTAINERS

Milieu Service Nederland biedt u een rolcontainer van 240 liter aan, speciaal voor uw folie. Hiermee zamelt u gemakkelijk uw folie gescheiden in, waardoor het geen onnodige grote hoeveelheid van het volume van uw andere inzamelmiddelen inneemt.

 

FOLIEZAKHOUDER

Komt er teveel folie bij u vrij voor een rolcontainer? Dan is het ook mogelijk om uw folie in te zamelen met behulp van onze foliezakhouder. Deze heeft een capaciteit voor een foliezak van 400 liter.

 

PERSCONTAINERS

Perscontainers zijn een ideale oplossing voor organisaties waar veel afval vrijkomt en waarbij behoefte is aan een zo laag mogelijke ledigingsfrequentie. Een groot voordeel van een perscontainer is immers dat het afval daardoor veel minder ruimte inneemt, waardoor minder transporten nodig zijn om het afval af te voeren. Dit zorgt voor een besparing op de transportkosten en is beter voor het milieu. Voor folie kiest u uit twee verschillende soorten perscontainers: diverse balenpersen en een zakkenpers.

 

BALENPERS

Een balenpers is een uitermate geschikt middel om folie samen te persen. De balenpers maakt hier kleine pakketjes van die veel minder ruimte innemen en kunnen worden opgeslagen. Hierdoor zijn ze ook gemakkelijk (ook in grotere aantallen) te vervoeren. U spreekt met ons af wanneer wij de balen moeten komen halen, zodat er geen onnodige kilometers worden gereden. Onze diverse balenpersen hebben een capaciteit variërend van 40 tot en met 500 kilogram.

 

ZAKKENPERS

Onze zakkenpers heeft een capaciteit van 300-350 kilo. De zakkenpers is eigenlijk een speciaal type van de balenpers maar deze perst het folie in een zak van 1m3  die op een pallet afgevoerd wordt. Het is mogelijk om meerdere zakken in één keer af te voeren, waardoor er minder transporten nodig zijn om uw folie af te voeren.

DE VERWERKING VAN FOLIE

Na het inzamelen van kunststof afval, wordt dit eerst nog verder gesorteerd. Folie is een speciaal soort kunststof, dat dus gescheiden van de andere plastics verder wordt verwerkt.  Door het van tevoren dus al gescheiden in te zamelen, wordt het dus behalve voordeliger ook een stuk gemakkelijker om dit te recyclen! Bij het sorteren wordt er goed opgelet of het afval niet vervuild is met andere stoffen. Vervolgens worden de gescheiden plasticsoorten in balen geperst en vervoerd voor verdere verwerking. De balen worden daarna vermalen, gewassen, nogmaals gescheiden en gedroogd. Vervolgens worden de restanten gebruikt om nieuwe producten te maken.

MEER INFORMATIE

Heeft u veel te maken met folie? Wilt u dit zo voordelig en milieuvriendelijk mogelijk inzamelen door het aantal transporten te verminderen? Vindt u het zonde dat dit zoveel ruimte in uw inzamelmiddelen inneemt? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Wij voorzien u graag van advies over welke inzamelmiddelen voor u het meest geschikt zijn en welke ledigingsfrequentie daar goed bij past. Zo zorgen wij ervoor dat u op een voordelige manier kunt bijdragen aan een beter milieu.

Top