• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

WAT ZIT ER IN MIJN AFVAL?

Weet u welke afvalstromen er vrijkomen bij uw organisatie? Misschien produceert uw organisatie wel veel meer plastic, papier of bio dan u denkt en ziet u dit niet omdat het bij uw restafval terechtkomt. Het is natuurlijk zonde als deze recyclebare stoffen bij het restafval belanden. Dit zorgt immers voor hogere afvalkosten en er gaan bij de verwerking nuttige grondstoffen verloren. Het verwerken van restafval is bovendien schadelijk voor het milieu. Het loont daarom om de hoeveelheid restafval zo klein mogelijk te houden. Hiermee draagt u bij aan een duurzame wereld terwijl u tegelijkertijd bespaart op uw afvalkosten. Een win-win situatie!

AFVAL SCHEIDEN

Als u uw afval succesvol wilt scheiden, wilt u natuurlijk wel weten welke afvalstromen er bij u vrijkomen en hoeveel daarvan bij het restafval belanden. De afvalanalyse geeft u inzicht in uw afval. Misschien bestaat een groot deel van uw restafval wel uit kartonnen koffiebekers of PMD. Deze afvalstromen zijn gemakkelijk te scheiden, waardoor u direct aantoonbaar duurzamer onderneemt.

Door één kuub van uw restafval apart in te zamelen en te analyseren, krijgt u een duidelijk beeld van wat er zich zoal tussen uw restafval bevindt. Op basis van de uitkomsten ontvangt u een uitgebreid rapport. Met behulp van dit rapport voorziet Milieu Service Nederland u van een uitgebreid advies om uw afval zo optimaal mogelijk te scheiden.

HOE WERKT HET?

 • Middels een aparte rolcontainer zamelen wij 1 kuub restafval in
 • Het afval uit deze rolcontainer wordt handmatig gesorteerd
 • Na het sorteren blijven er stapels van diverse afvalstromen over
 • Deze stapels worden gefotografeerd en geanalyseerd
 • Op basis van de resultaten wordt een uitgebreid rapport opgesteld

RESULTATEN MONITOREN

Ook als u binnen uw organisatie al actief bezig bent met het scheiden van afval, verschaft de afvalanalyse meer duidelijkheid. Het is natuurlijk mogelijk dat niet al uw medewerkers weten hoe zij hun afval dienen te scheiden of u kunt juist nog veel meer afval scheiden dan u weet. De kans bestaat dat er nog steeds recyclebaar afval bij uw restafval belandt.

De afvalanalyse geeft een duidelijk beeld van de effectiviteit van het afval scheiden binnen uw organisatie. Misschien hebben uw medewerkers meer uitleg over de verschillende afvalstromen nodig of ontdekt u juist een hele nieuwe afvalstroom die u kunt scheiden. Ook als u streeft naar een specifieke doelstelling, zoals bijvoorbeeld Zero Waste, is de afvalanalyse een handige tool om te controleren of u op koers loopt om uw doelstelling te behalen.

Vraag een afvalanalyse aan!

DE AFVALANALYSE: STAP VOOR STAP

 1. Om de afvalanalyse uit te voeren, ontvangt u van ons een aparte rolcontainer. In deze rolcontainer wordt één kuub restafval verzameld dat vervolgend wordt opgehaald voor analyse.
 2. Door het afval handmatig te sorteren, weten wij zeker dat al het afval bij de juiste categorie belandt.
 3. Na het sorteren blijven er stapels van diverse afvalstromen over. Dit zorgt ervoor dat de verschillende (nuttige) grondstoffen die tussen de afvalstoffen zaten goed zichtbaar zijn.
 4. De aparte stapels worden gefotografeerd en geanalyseerd, zodat u een goed overzicht heeft van de verhoudingen tussen de diverse afvalstoffen.
 5. Op basis van de resultaten ontvangt u een rapport waarmee u inzicht krijgt in uw afval en weet welke afvalstromen u kunt scheiden en (indien u dit al doet) in hoeverre dit succesvol gebeurt.

DUURZAAM ONDERNEMEN

Het scheiden van afval vormt een belangrijk onderdeel van duurzaam ondernemen. In een duurzame economie proberen we ervoor te zorgen dat er evenwicht is tussen mens, milieu en economie. We willen natuurlijk voorkomen dat we de aarde uitputten, zodat toekomstige generaties ook nog in hun behoeften kunnen voorzien. Door uw afval te recyclen, hoeven we minder nieuwe grondstoffen (zoals bijvoorbeeld olie en gas) te winnen om nieuwe producten te maken. Als uw organisatie dus afval scheidt, levert u een aanzienlijke bijdrage aan een beter milieu. Dat is iets om trots op te zijn!

IK WIL BIJDRAGEN AAN EEN DUURZAME WERELD!

Wilt u ook uw afval scheiden en bent u benieuwd welke afvalstromen u produceert? Of wilt u juist liever controleren of het scheiden van het afval binnen uw organisatie al goed verloopt? Neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier. Wij helpen u graag om duurzamer te ondernemen.

Top