• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

DE AFVALSCAN

Betrapt u uzelf er weleens op dat u zich afvraagt of uw afvalbeheer niet efficiënter georganiseerd kan worden? Of wilt u juist gaan zoeken naar manieren om uw afval beter te scheiden en/of de CO2-uitstoot te reduceren? De afvalscan is de eerste stap op weg naar duurzaam afvalbeheer. Het doel van de afvalscan is om inzicht te geven in uw afval, zodat we op basis van deze gegevens naar manieren kunnen gaan zoeken om de milieu-impact van uw afvalinzameling zo klein mogelijk te maken.

AFVALINZAMELING

Door de huidige wijze van afvalinzameling te analyseren, is het mogelijk om uw CO2-footprint vast te stellen en te zien waar de mogelijkheden liggen om uw afvalbeheer te verduurzamen en tevens uw afvalkosten te verlagen. Dankzij de afvalscan en ons grote klantenbestand zijn wij bovendien in staat om uit te zoeken hoe uw gegevens zich verhouden tot die van een vergelijkbare organisatie in uw branche. Zo krijgt u een eerlijk beeld van hoe uw organisatie presteert op het gebied van afval scheiding en CO2-uitstoot.

AFVALSCANRAPPORT

Alle resultaten van de afvalscan vatten wij samen in een afvalscanrapport. Op basis van deze resultaten adviseren wij u hoe u de afvalstroom van het restafval zo klein mogelijk houdt door uw afval (nog beter) te scheiden. Door uw afval bijvoorbeeld direct bij het weggooien al in de juiste afvalstroom te gooien (scheiden aan de bron), bereikt u een hoger scheidingspercentage en vermindert u de hoeveelheid restafval aanzienlijk.

Ook het aantal transportbewegingen heeft een grote invloed op de CO2-uitstoot. Op dit gebied zijn er vaak veel besparingen te realiseren. Bijvoorbeeld door uw afval voortaan te persen, of anders af te voeren.

Op basis van het afvalscanrapport ontwikkelen wij een plan waarmee wij u helpen uw afvalmanagement zo duurzaam en voordelig mogelijk in te richten. Dankzij onze uitgebreide producten- en dienstenassortimenten, beschikken wij over de juiste middelen om u te helpen het verschil te maken.

WAT IS WASTELOGISTICS 2.0?

  • Zoveel mogelijk afval scheiden, het liefst direct aan de bron
  • Zoveel mogelijk afvalstromen persen zodat het zo min mogelijk ruimte inneemt
  • Alle afvalstromen in één keer afvoeren om zo de CO2-uitstoot laag te houden

Raoul Böhne

Boatex Beheer
Door middel van het afvalstoffenoverzicht kunnen wij op ieder moment inzicht krijgen in onze afvalstromen.

Wengin Qiu

FoodExplore
Na de eerste afspraak, had ik het idee dat de accountmanager heel goed had begrepen waar wij behoefte aan hadden. Hij wist dat er direct snel geschakeld moest worden, aangezien we al bijna open gingen.

Dominique Melis

Slagerij Gelderblom
Dankzij de afvalscan hebben we voor onze winkels veel geld bespaard

WASTELOGISTICS 2.0

Wij laten u graag zien op welke wijze u zowel op uw kosten kunt besparen als duurzamer kunt ondernemen. Ons full-serviceconcept WasteLogistics 2.0 is bijvoorbeeld volledig gericht op duurzame afvalinzameling. Het verlagen van de CO2-uitstoot en het scheiden van afval vormen de basis van WasteLogistics 2.0. Dit concept gaat uit van 3 principes:

  1. Zoveel mogelijk afval scheiden (aan de bron)
  2. Zoveel mogelijk afvalstromen persen
  3. Alle overgebleven afvalstromen in één keer afvoeren

AFVAL SCHEIDEN

Door uw afval te scheiden, vermindert uw hoeveelheid restafval. Dat is een goede ontwikkeling, want de verwerking van restafval is schadelijk voor het milieu. Bovendien gaan er nuttige grondstoffen verloren als er bij de verwerking van restafval recyclebare afvalstoffen worden verbrand. Met onze Multi Afval Containers (MAC) scheidt u uw afval gemakkelijk direct aan de bron, zodat uw afval optimaal gerecycled kan worden.

AFVAL PERSEN

Dankzij perscontainers neemt afval minder ruimte in beslag. Daardoor zitten containers minder snel vol en zijn er dus minder transporten nodig om alles af te voeren. Dat heeft een positief effect op het milieu, want hoe minder transportbewegingen, hoe lager de CO2-uitstoot. Milieu Service Nederland beschikt over een ruim assortiment aan perscontainers. Van Miniperscontainers tot grote perscontainers en balenpersen, voor iedere situatie bestaat een passende perscontainer.

MINDER TRANSPORTEN

Het laatste uitgangspunt van WasteLogistics 2.0 is om zoveel mogelijk afvalstromen in één keer op te halen. Hierbij wisselen wij dan volle containers om voor schone, lege containers. Door dit in slechts één transportbeweging te doen, beperken we de CO2-uitstoot tot een minimum.

AFVALSTOFFENRAPPORTAGES

Milieu Service Nederland biedt u de kans om regelmatig te controleren of uw hoeveelheid restafval vermindert en hoeveel CO2-uitstoot u al heeft bespaard. Ieder kwartaal ontvangt u dan een afvalstoffenoverzicht, waarmee u de resultaten van uw inspanningen kunt monitoren. Omdat er voor de rapportages gebruik wordt gemaakt van uw eigen data, krijgt u een eerlijk beeld van uw CO2-vermindering en afval scheiding.

IK WIL DUURZAAM ONDERNEMEN

Bent u benieuwd hoe u kunt besparen op uw afvalkosten en tegelijkertijd kunt bijdragen aan een duurzame wereld? Vult u dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Top