• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

100% papier recyclen

28 juli 2016
Duurzaamheid

Voor velen is het scheiden van papier (en karton) de gewoonste zaak van de wereld. Er zijn verschillende redenen waarom het goed is om papier te recyclen. In dit artikel leest u waarom en hoe het recyclingproces bij Milieu Service Nederland in zijn werk gaat. Het begint natuurlijk bij gescheiden inzameling. Uw papier en karton kan in heel Nederland door Milieu Service Nederland worden opgehaald. Vertrouwelijk papier kunt u zelfs direct voor uw deur in onze MobielZeker wagen laten vernietigen. Wij garanderen dat uw papier voor 100% gerecycled wordt.

Wat gebeurt er met uw papier?

 1. Scheiden
  Een aparte container voor iedere afvalstroom helpt u bij het scheiden van uw afval. Voor elke hoeveelheid afval en in elke branche heeft Milieu Service Nederland een passend inzamelmiddel.
 2. Inzamelen
  De inzameling van uw papier verloopt veilig en secuur dankzij onze gecertificeerde chauffeurs. Papier wordt voor uw deur vernietigd in onze MobielZeker wagen, of in afgesloten containers meegenomen en veilig vernietigd.
 3. Sorteren
  Overige bestanddelen worden met verschillende zeeftechnieken uit het papier verwijderd. Denk hierbij aan nietjes, paperclips en plakband.
 4. Verwerken
  Het papier wordt na vernietiging tot grote balen geperst en naar papierfabrieken gebracht. Papiervezels worden van inkt gescheiden en met water tot pulp vermengd.
 5. Nieuwe grondstof
  De nieuwe productie kan beginnen. Pulp is de grondstof voor nieuwe producten zoals toiletpapier en papieren zakdoekjes, krantenpapier, schrijfpapier en verpakkingen.

Wat zijn de voordelen van recycling?

Bij het verwerken van afval, gaan wij uit van de principes van de circulaire economie. Dit houdt in dat wij zo veel mogelijk grondstoffen uit afval terugwinnen. Papier kan wel zes tot zeven keer opnieuw gebruikt worden, glas en blik kan zelfs oneindig gerecycled worden. Bij Milieu Service Nederland proberen we afval dan ook zo veel mogelijk te recyclen, zodat ons milieu zo min mogelijk belast wordt. Dan creëren we samen met u een circulaire, duurzame economie.

De voordelen van papierrecycling op een rij:

 • Duurzame inzet van gebruikte materialen
 • Vermindering van energie- en waterverbruik
 • Verlaging van de CO₂ uitstoot
 • Minder gebruik van nieuwe grondstoffen
 • Vermindering van afval
 • Besparing van bomen

Maatschappelijk Verantwoord dus?

Er worden strikte eisen gesteld aan het omgaan met afvalstoffen. Als organisatie hebben wij verplichtingen en verantwoordelijkheden met betrekking tot het milieu. Milieu Service Nederland heeft verschillende certificaten en kwaliteitskeurmerken in haar bezit die dit kenbaar maken, zoals ISO 9001 en 14001, en VCA*.  Ons VCA* certificaat, welke staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu, bewijst dat Milieu Service Nederland haar verantwoordelijkheid neemt als het over de ecologische voetafdruk op de planeet gaat.

Uw papier ook veilig en verantwoord vernietigen?

Als u papier, en andere afvalstromen, gescheiden wilt inzamelen, kunnen wij u optimaal onderteunen in dit proces. Wij begrijpen ook dat u vertrouwelijk papier veilig wilt afvoeren, zodat dit niet in verkeerde handen valt. Bij Milieu Service Nederland kunt u er van op aan dat uw papier een tweede (of zevende!) leven krijgt, waardoor u het milieu enorm helpt. Dankzij het grootste assortiment aan rolcontainers en securityboxen, onze MobielZeker wagen, landelijke dekking en de scherpste tarieven hebben wij een oplossing voor iedere hoeveelheid afval. Bekijk ons containeraanbod hier.

Top