• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Besparen op afvalinzameling: hou voedselverspilling en inzameling onder de loep

23 februari 2015

Verschillende bedrijven, van horeca tot zorginstellingen, kunnen fors besparen door hun voedselverspilling terug te dringen en de afvalinzameling van o.a. swill te optimaliseren.

De afgelopen periode heeft een aantal bedrijven meegedaan aan projecten rond de reductie van voedselafval. De ‘united against waste challenge’ van Unilever Food Solutions en ‘Duurzaam Gezond’ (een Duits-Nederlands project) hadden deelnemende partijen uit verscheidene branches. Van (bedrijfs)restaurants tot zorginstellingen. Alle bedrijven hielden hun processen onder de loep rondom de inkoop, bereiding en servering van voedsel. De deelnemende bedrijven wisten hun swill te verminderen, en daarmee de verspillingkosten met tienduizenden euro’s terug te dringen.

Uit onderzoek bij de deelnemende bedrijven blijkt dat forse besparingen mogelijk zijn. Zo bleek met name bij zorginstellingen dat personeel het aantal reservemaaltijden te ruim inkocht. Personeel van zorginstellingen wil niet graag ‘nee’ verkopen aan de patiënt. Daarom worden er (teveel) reserves ingecalculeerd. Ook (bedrijfs)restaurants kunnen vaak al fiks besparen door de inkoop van voedsel beter af te stemmen op de eindgebruiker. Naast de inkoop van voedsel werd tijdens de projecten tevens gekeken naar de manier van maaltijdbereiding en de afvoer van voedselafval.

Afvalinzameling voedsel (swill)

Ook op de afvoer van voedsel (swill) kunnen bedrijven nog fors besparen. Milieu Service Nederland kan door inventarisatie van de afvalinzameling een advies voor optimalisatie geven. Met dit advies worden kosten teruggedrongen en uw afvalinzameling milieuvriendelijker.

Milieu Service Nederland verwijdert uw restafval, karton, swill en glas, maar ook afgewerkt frituurvet op vakkundige wijze. Met het grootste assortiment inzamelmiddelen, snelle service en de voordeligste tarieven van Nederland zijn wij een betrouwbare partner. Tevens inventariseren onze accountmanagers uw afvalinzameling en doen op basis daarvan een optimalisatieadvies. Bel 088 – 08 09 010 of mail naar verkoop@milieuservice.nl.

Top