• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Besparen op afvalkosten

01 april 2016
Besparen in vastgoed

‘Besparen’ is altijd een actueel thema, ook in de vastgoedsector. U wilt uw huurders lagere servicekosten bieden, maar dit mag niet ten kosten gaan van kwaliteit. Zaken die onderaan de streep een kleine kostenpost zijn, krijgen soms weinig aandacht. Een van die zaken is afvalinzameling, weten we bij Milieu Service Nederland uit ervaring. Dat er op verschillende manieren bespaard kan worden op afvalkosten is doorgaans onbekend. Betaalt u de juiste prijs?

Kostenbesparende maatregelen
Er zijn verschillende manieren waarop u de afvalkosten kunt terugdringen. Bijvoorbeeld door de afvalinzameling via één bedrijf centraal te organiseren.

Daar komen meer voordelen bij kijken dan enkel financiële. Bij het centraliseren van afvalstromen heeft u één aanspreekpunt en één factuur. Ook hoeft er minder vaak een vrachtauto langs te komen om de containers te legen, en dat scheelt co2 uitstoot wat beter is voor het milieu. Hoe vaak wordt uw afval opgehaald? Het is een groot verschil of de vuilniswagen meerdere malen per week komt voorrijden, of 1 keer per maand. De milieubelasting wordt aanzienlijk lager als uw afval minder vaak wordt opgehaald. Ook het soort vuilniswagen is van belang. Is dit een grote vuilniswagen of een klein busje.

Voor grote hoeveelheden afval kan een grotere container geplaatst worden, of als daar geen plek voor is, een miniperscontainer. De miniperscontainer van Milieu Service Nederland kan tot 27 m³ bedrijfsafval samenpersen, dit zijn ongeveer 24 rolcontainers van 1100 liter. De geur- en lekvrije miniperscontainer neemt maximaal 8 m² vloeroppervlakte in en is dus te plaatsen in kleine ruimtes, zoals een parkeergarage of fietsenstalling.

Ook het scheiden van afval verlaagt uw afvalkosten. De verwerking van gescheiden afval is goedkoper. Afval scheiden maakt hergebruik van materialen mogelijk. Hierdoor besparen we op grondstoffen en energie, wat nodig is om nieuwe materialen te produceren. Hoe minder restafval u verzamelt, hoe voordeliger het wordt. Restafval is de duurste afvalstroom, omdat dit niet hergebruikt kan worden. Afval scheiden is dus een goed idee voor uw portemonnee én het milieu.

 

Vastgoedspecialisten voor vastgoedbeheerders
Omdat elke situatie en elk pand anders is, geeft een advies op maat de beste resultaten. Misschien staan er teveel containers op uw locatie, of wordt uw afval vaker opgehaald dan nodig is. Wilt u uw afval efficiënter, voordeliger en milieuvriendelijker regelen, maar zijn daar investeringen of maatregelen voor nodig? Laat u dan adviseren door een expert op dit gebied. Milieu Service Nederland regelt dit graag voor u.

Verandert uw situatie en produceert u plotseling meer of minder afval of krijgt u een extra afvalstroom, zoals chemisch afval? Onze vastgoedspecialisten houden uw specifieke behoeften in de gaten en springen in op veranderingen. Onze vastgoedspecialisten komen uit de vastgoedwereld en hebben hier een sterke affiniteit mee én de benodigde kennis voor. Wij optimaliseren dat gedeelte waar u geen tijd voor heeft en realiseren een besparing op uw afvalkosten. Met onze afvalscan weet u direct hoeveel u kunt besparen op uw afvalinzameling.

Milieu Service Nederland bouwt een duurzame relatie op met klanten, zodat wij de specifieke problemen en uitdagingen van een organisatie en/of locatie goed kennen. Zo kunnen wij goede service verlenen en inspelen op specifieke behoeften.

Zorgvuldigheid en flexibiliteit staat hoog in het vaandel en we zijn zowel ISO 9001(kwaliteit), ISO 14001(milieu), als VCA*(veiligheid) gecertificeerd. Daarnaast is Milieu Service Nederland expert op het gebied van BREEAM, alsmede bijvoorbeeld de GRESB-benchmark zijn onze afvalstoffenrapportages hierop afgestemd.

Top