• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Bomen planten in het Diemerbos

12 februari 2019
Diemerbos - Milieu Service Nederland

Gisteren hebben wij samen met onze partners Cushman & Wakefield en a.s.r. real estate een cheque ter waarde van €1.692,- overhandigd aan het Buitenfonds. Afval heeft een grote invloed op de duurzaamheidsprestaties van gebouwen. Vastgoedeigenaren en -beheerders zijn dan ook steeds actiever bezig met het verduurzamen van het afvalbeheer. Op advies van Milieu Service Nederland werd besloten het afvalbeheer van deze partners te optimaliseren door een nieuwe perscontainer te plaatsen. De oude perscontainer werd gerecycled en de opbrengst hiervan werd gedoneerd aan een duurzaam initiatief: het Buitenfonds.

DIEMERBOS

Gisterochtend verzamelden vertegenwoordigers van Cushman & Wakefield en a.s.r. real estate zich al vroeg bij ons kantoor in Diemen. Vanaf hier vertrokken we naar het Diemerbos, pal naast het kantoor van Milieu Service Nederland. Hier nam boswachter Mirjam de Hiep uit naam van Staatsbosbeheer Noord-Holland de cheque ter waarde van €1.692,- in ontvangst.

DUURZAAMHEID

Bij het verduurzamen van het afvalbeheer van onze partners is een oude perscontainer vervangen door een nieuwe. Hierdoor nam het aantal transporten aanzienlijk af. Dit zorgde voor een flinke verlaging van de CO2-uitstoot. Omdat alle betrokken partijen grote waarde hechten aan duurzaam ondernemen, werd besloten de oude pers te ontmantelen en recyclen. Het bedrag van het gerecyclede staal werd vervolgens nog verdubbeld door Milieu Service Nederland en kreeg een duurzame bestemming in Diemen.

Wij zijn blij dat wij met deze donatie niet alleen een duurzaam initiatief konden steunen, maar ook wat konden teruggeven aan de lokale bevolking in Diemen. Ronald Voorsluijs (CEO – Milieu Service Nederland): ‘’Het Diemerbos is een prachtige omgeving, pal naast ons kantoor. Wij zij blij dat wij met deze donatie kunnen helpen bij het uitbreiden van het bos en wat kunnen doen voor Diemen. Hier hebben wij natuurlijk zelf ook voordeel van, want veel van onze collega’s lopen tijden hun pauze een rondje door het bos.’’

KNOTWILGEN EN HET BANJERBOSSIE

Van het bedrag zijn 110 staken van knotwilgen gekocht. Na het uitreiken van de cheque was het dan ook tijd om aan de slag te gaan! Onder het toeziend oog van boswachter Mirjam zijn alle aanwezigen aan de slag gegaan met het aanplanten van de knotwilgen in het Diemerbos. Dankzij de donatie hebben we nu een hele laan van knotwilgen langs een bospad kunnen aanplanten!

Na de aankoop van de knotwilgen, bleef er nog een gedeelte van de donatie over. In het Banjerbossie zijn er helaas veel bomen weggevallen na de essentakkensterfte. Dankzij de donatie kunnen hier nu nieuwe bomen worden aangeplant. Het bos rondom het Banjerbossie wordt dus hersteld.

DUURZAAM AFVALMANAGEMENT

Sinds onze oprichting in de jaren 80 zijn wij uitgegroeid tot een toonaangevende, landelijke afvalinzamelaar voor de zakelijke markt. Het optimaliseren en verduurzamen van het afvalbeheer in de vastgoedsector behoort tot één van onze specialiteiten. Alle vastgoedspecialisten van Milieu Service Nederland zijn dan ook in het bezit van een BREEAM-NL Expert In-Use certificaat.

Wij willen bijdragen aan een duurzame wereld en zijn verheugd dat Cushman & Wakefield en a.s.r. real estate deze ambitie delen. Hierdoor hebben wij gezamenlijk een mooi initiatief kunnen steunen terwijl we tegelijkertijd de vastgoedsector verder verduurzaamd hebben.

Top