• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Een horecazaak? Deze afvalstromen kunt u scheiden!

11 april 2017

De horecabranche kent veel diverse afvalstromen. Eten en drinken staat hier centraal, dus het ligt voor de hand dat er veel afval vrijkomt rondom voedsel en dranken. Als u deze afvalstromen consequent weet te scheiden, kan het financieel heel voordelig uitpakken. Afval scheiden betekent namelijk kosten besparen. En vergeet daarbij het milieu niet! Door steeds strengere regelgeving bent u verplicht veel afvalsoorten te scheiden om recycling mogelijk te maken. Wat mag nu in welke container gooien? We leggen het u graag uit.

Organisch (keuken)afval

Gekookt keukenafval, groente- en fruitafval, koffieprut, vlees- en visresten en ander organisch afval wilt u geur en lekvrij kunnen afvoeren. De swillcontainers van Milieu Service Nederland sluiten perfect af dankzij de rubberen rand in de deksel. Swill is biologisch afbreekbaar en wordt in vergistingsinstallaties verwerkt waardoor biogas ontstaat.

 

Olie en frituurvet

Olie en frituurvet moet u na enige tijd vervangen. Voor uw oude olie en frituurvet huurt u speciale vaten (drums) die wij op uw gekozen momenten afvoeren. Zo houdt u uw bedrijfsruimte altijd schoon en hygiënisch. Wij adviseren u graag over de beste inzamelmethode voor uw organisatie. Olie en frituurvet wordt volgens een duurzaam proces verwerkt tot biodiesel. Weet u dat uw oude olie en frituurvet nog geld kan opleveren? De prijs die u krijgt is afhankelijk van verschillende factoren en kan van dag tot dag verschillen.

 

Glasafval

In horecagelegenheden komt veel glas vrij. Denk maar aan drankflessen voor uw klanten, maar ook verpakkingsafval in uw keuken. Glas kan zeer vaak gerecycled worden, maar dan moeten we het wel gescheiden inzamelen. Het recycleproces kost aanzienlijk minder dan de productie van nieuw glas. Een glascontainer is dus een van de belangrijkste containers in de horecabranche. Wanneer glas in de restafvalcontainer wordt gedeponeerd lopen de kosten al snel hoog op!

 

Papier en karton

Karton is een veel voorkomend verpakkingsmateriaal, daar weet u ongetwijfeld alles van. Papier en karton kan eenvoudig meerdere malen gerecycled worden. Hoe de recycling van papier en karton precies in zijn werk gaat leest u hier. Voor vertrouwelijk papier huurt u bij Milieu Service Nederland afgesloten containers die wij vertrouwelijk afvoeren en vernietigen. Zo loopt u geen risico dat uw documenten in verkeerde handen vallen. Met onze MobielZeker wagen kunt u vertrouwelijk papier eenmalig voor uw deur laten vernietigen.


Folie en PMD

Voor verpakkings- en afdekmateriaal wordt vaak folie en ander plastic gebruikt. Deze afvalstromen nemen veel ruimte in beslag in uw container, daarom biedt Milieu Service Nederland speciale inzamelmiddelen voor folie en PMD (plastic, metalen en drankenkartons). Plastic valt goed te recyclen en levert u al snel een kostenbesparing op.

 

Restafval

Onder restafval valt al het afval dat niet verder gescheiden kan worden. Dit blijft uiteindelijk dus over. Het is voor uw portemonnee en het milieu belangrijk dat deze afvalstroom zo klein mogelijk blijft. Restafval is in verhouding een dure afvalstroom om te laten afvoeren. Restafval kan niet gerecycled worden, wel kunnen we de energie gebruiken die tijdens de verbranding vrijkomt.

 

Bespaar op afvalkosten, ga voor de juiste oplossing!

Recyclen betekent kosten besparen. Ook in uw portemonnee, want u betaalt lagere afvalkosten. Sommige afvalstromen leveren zelfs geld op. Onze horeca Branchemanagers zijn specialist in uw branche en vertellen u graag welke oplossing in uw situatie nodig zijn. Zij stellen voor alle klanten een persoonlijk advies op. Als u geïnteresseerd bent in een afvalscan van onze Branchemanagers kunt u contact opnemen met 088 – 08 09 010 of vul het contactformulier in.

Alle rolcontainers op een rij? Bekijk onze video.

Top