• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Laagste vuilnisauto van het land

20 augustus 2015
Miniperswagen

Woensdag 19 augustus verscheen er een bericht over onze Miniperswagens op de website van de Provinciale Zeeuwse Courant:

Vandenende Machinebouw bouwt de laagste vuilnisauto van het land

BORSSELE – Hij haalt vuilnis op in de laagste parkeergarages. Als het nodig is, zakt hij hydraulisch nog eens twintig centimeter.

Dan torent Ruud Gullit er zelfs een centimetertje bovenuit. Dat kan de Urban Garbage Mover, de laagste vuilniswagen van Nederland waar je met je B-rijbewijs mee op pad mag. De slimme inzamelaar is bedacht bij Vandenende Machinebouw in Borssele. Het bedrijf heeft een prototype geleverd aan Milieu Service Nederland in Amsterdam, dat een oplossing zocht voor de afvalinzameling in parkeergarages- en kelders en andere ruimten met een laag plafond. Dat gebeurt vaak nog met de hand. “We beginnen met een standaard Fiat Ducato. Achter de cabine zagen we alles af. We maken zelf een compleet nieuw U-vormig chassis, waarop een grote vuilniscontainer kan worden geplaatst. Het afval daarin wordt in elkaar geperst. De container komt van een ander bedrijf”, zegt directeur Martin van den Hoek.

Om die container goed vast te zetten en te kunnen leegkiepen, wordt een binnenframe gelast. Daarnaast scalpeert Vandenende ook het dak nog iets. Maar meest in het oog springen de hydraulische veren, waardoor de Ducato als een Amerikaanse lowrider zowel van voren als van achteren kan zakken, tot 12 centimer van de grond. Handig met als de doorrijhoogte in parkeergarages 1.90 meter is. Het is tevens noodzakelijk om de afvalcontainer te kunnen legen.

Het prototype beviel zo goed dat Milieu Service Nederland er er in totaal vijf afneemt. Drie stuks worden deze week afgeleverd. Van den Hoek verwacht dat er nog meer in het vat zit.

Top