• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Milieu Service Nederland partner op landelijke uitreiking Green Key

18 februari 2016
Green Key

Op 4 februari werden de Green Key-Awards 2016 uitgereikt in het congrescentrum van de Apenheul. Behalve voor het uitreiken van de awards werd de dag vooral gebruikt om de bedrijven te informeren over ontwikkelingen in de Green Key-onderdelen. Milieu Service Nederland was uitgenodigd om twee workshops te houden; over trends in afvalland en aan welke eisen bedrijven moeten voldoen om een Green Key op het gebied van afvalmanagement te kunnen krijgen.

Branchemanager Horeca Dennis Tang en Sales Manager Warner Veldhuis behandelden de onderdelen bronscheiding, afvalscheiding en afvalmanagement in de workshops uitvoerig.

Afval scheiden is het zoveel mogelijk aan de bron scheiden, gescheiden houden, gescheiden afvoeren en verwerken. Afval is een grondstof en gescheiden inzameling aan de bron draagt bij aan een circulaire economie. Deze circulaire economie staat centraal bij de Green Key op het gebied van afvalmanagement. Door in zoveel mogelijk afvalstromen te scheiden zorgt een Green Key-gecertificeerd bedrijf ervoor dat grondstoffen zoveel mogelijk gerecycled kunnen worden en draagt het hierdoor bij aan een beter milieu.

Het aantal mogelijke afvalstromen voor de horeca en recreatie is meer dan tien! Deze afvalstromen worden administratief geregistreerd in een overzichtelijk afvalstoffenoverzicht. Hierin kan het bedrijf precies zien welke afvalstromen afgevoerd zijn, wat het gewicht en prijs is per afvalstroom en wat er met het afval is gebeurd. Indien het scheiden bij de bron in combinatie met zo veel mogelijk gescheiden afvalstromen en volledige registratie juist is, komt het bedrijf in aanmerking voor een Green Key erkenning . Milieu Service Nederland voert dagelijks Green Key afvalscans uit voor bedrijven die aan deze normen willen voldoen. Onze ervaren adviseurs nemen samen met de bedrijven de mogelijkheden van afscheiding en de oplossingen die hiervoor zijn door en regelen eventueel ook de implementatie ervan.

Green Key
Green Key biedt houvast aan de duurzame ondernemer en zekerheid aan de bewuste consument. Met een internationaal duurzaamheidskeurmerk laat het zien hoe milieuvriendelijk bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt zijn. Afvalmanagement is hierin een belangrijk onderdeel. Het certificaat kent in Nederland drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een bedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau.

Top