• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Milieu Service Nederland steunt De Mobiele Fabriek

19 september 2017

Natuurrampen en oorlogen zorgen er vaak voor dat woningen en andere bouwwerken tot puin vervallen. Per jaar verliezen duizenden mensen hun woning door natuur- of oorlogsgeweld. 9 van de 10 keer zijn mensen in ontwikkelingslanden hier het slachtoffer van. Puin vernielt en vervuilt het milieu en is een gevaar voor mensen die in de directe omgeving leven. De Mobiele Fabriek heeft een oplossing voor dit probleem, en Milieu Service Nederland helpt ze graag bij de uitvoering!

 

Van puin tot legostenen

De Mobiele Fabriek ontwikkelde een machine die in staat is puin om te zetten in kleine betonnen bouwblokken. Deze blokken zijn te vergelijken met legostenen. De bouwstenen kunnen eenvoudig gestapeld worden, waardoor er op een duurzame, maar simpele manier nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. De machine past in twee scheepscontainers en kan dus naar allerlei plekken in de wereld verscheept worden.

 

Educatie als sleutel tot een afvalloze wereld

Als afvalspecialist vinden wij het belangrijk om te zorgen voor educatie over afval. Wij sponsoren daarom De Mobiele Fabriek, zodat zij drie werkloze, ongeschoolde werkkrachten kunnen opleiden tot recyclespecialist. Na de opleiding zijn deze werkkrachten, mede dankzij Milieu Service Nederland, echte recyclespecialisten geworden die werken aan een afvalloze wereld. Met behulp van de machines zijn zij in staat nieuwe huizen te bouwen voor slachtoffers in rampgebieden. Deze week vertrekt er een zeecontainer met spullen, zodat de werkkrachten kunnen starten met hun opleiding.

 

People, planet, profit

Onze steun aan De Mobiele Fabriek onderschrijft onze visie voor een MVO beleid. Hierbinnen besteden we aandacht aan duurzaamheid, zoals besparing van het milieu door recycling en beperkte CO2 uitstoot van onze auto’s. Ook aandacht voor mensen verliezen wij nooit uit het oog. Aandacht voor onze klanten, eigen medewerkers, en onze medemensen. Lees hier meer over ons maatschappelijk verantwoord beleid.

 

Wij zullen de werkkrachten gedurende hun hele opleiding volgen en ondersteunen. Houdt onze website, Facebook en Twitter in de gaten voor updates en ontwikkelen.

Top