• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Milieu Service Nederland stimuleert inzameling plastic afval

09 oktober 2014
Milieu Service Nederland stimuleert inzameling plastic afval

In onze oceanen en zeeën drijft steeds meer plastic afval. Door verwering, zonlicht en golfslag valt dit plastic uit elkaar in kleine stukjes. Dit leidt tot ernstige verontreiniging. De oceanen beslaan 72% van het aardoppervlak en zijn onze voornaamste zuurstofleveranciers. Voor meer dan de helft van de wereldbevolking is de oceaan de voornaamste voedselbron.

Plastic afval verteert niet langs biologische weg. Door de degradatie en fragmentatie van plastics tot kleine deeltjes verandert al ons zeewater in een wereldwijde soep van microplastics of plastic soep. Hierdoor dringt het vaak giftige plastic afval onze voedselketen binnen. Het overgrote deel van deze verontreiniging is afkomstig van het land. Plastic afval wordt geloosd door de industrie en in steden en zoekt via rivieren, kanalen en havens een weg naar zee.

Om deze reden heeft Milieu Service Nederland de ‘Plastic Challenge’ ondersteund. Hierbij werden bedrijven op de Amsterdamse Zuidas uitgedaagd om een week lang plastic afval te scheiden. De initiatiefnemers willen bedrijven en werknemers hiermee laten zien hoeveel plastic afval in het gebied wordt geproduceerd en deze zo stimuleren om meer plastic in te zamelen.

Een week lang ondersteunde afvalinzamelaar Milieu Service Nederland bedrijven als Accenture, Akzo Nobel en Google met het gescheiden inzamelen van plastic afval. Door rolcontainers op afdelingen te plaatsen kon plastic afval makkelijk gescheiden worden. Dit gescheiden plastic (of PMD) kan vervolgens weer gebruikt worden als grondstof. Tijdens de ‘Plastic Challenge’ maakten studenten van de Rietveld Academie een kunstwerk van een deel van het ingezamelde plastic afval. Dit kunstwerk werd tijdens het afsluitende event gepresenteerd.

Ook plastic afval gescheiden inzamelen? Met de service van Milieu Service Nederland gaat dit heel simpel en voordelig. Met behulp van onze afvalscans kan de meest optimale afvalinzameling worden gecreëerd. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Top