• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Scheiden bij de bron met de Multi Afval Container

26 maart 2018
Bedrijfsafval scheiden - Milieu Service Nederland

Op 28 december 2017 is het nieuwe Landelijk Afvalbeheerplan 3 (LAP3) in werking getreden. In dit plan is een landelijke doelstelling voor het afvalbeleid van Nederland vastgesteld: in 2020 dient 75% van het bedrijfsafval gescheiden ingezameld te worden. Dit is een mooie doelstelling, die zeker haalbaar is. Met onze Multi Afval Container scheidt u gemakkelijk, direct bij de bron, uw afval. Door uw afval bij de bron te scheiden, bent u in staat om te besparen op uw totale afvalkosten en helpt u tegelijkertijd mee aan een beter milieu. Een win-winsituatie dus!

DE MULTI AFVAL CONTAINER

Onze Multi Afval Container (MAC) is een modulair afval inzamelsysteem waarmee u in slechts één container meerdere afvalstromen, gescheiden van elkaar, kunt inzamelen. Dankzij de duidelijke signalering op de containers, de verschillende inwerpopeningen per afvalstroom en het gebruik van verschillende kleuren om de afvalstromen weer te geven, wordt het scheiden van het afval een fluitje van een cent! Het mooie aan dit systeem is dat u de afvalbakken zelf samenstelt op basis van de afvalstromen die bij u vrijkomen en de volumes daarvan. Ook is het mogelijk om de verschillende inwerpopeningen en de gebruikte kleuren naar eigen inzicht aan te passen. Met de Multi Afval Container, scheidt u gemakkelijk de 5 afvalstromen die binnen kantooromgevingen het meest vrijkomen: papier, PMD, koffiebekers, gft en restafval.

AFVAL IS EEN GRONDSTOF

Als afval goed wordt gescheiden, komt er minder afval bij het restafval terecht. Uit cijfers van Milieu Centraal blijkt dat we in Nederland per persoon bijna 500 kilo afval per jaar weggooien. Meer dan de helft daarvan (53%) leveren we gescheiden in. Ongeveer 200 kilo komt bij het restafval terecht. Dat is zonde, want veel van ons afval kan gerecycled worden!

Een groot deel van het afval kan dus gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten, daarom is één van de uitgangspunten van LAP3 dan ook om het etiket ‘’afval’’ zo min mogelijk te gebruiken. Nederland wil naar een circulaire economie toe, waarin efficiënt wordt omgegaan met grondstoffen en waarin de productie van afval zoveel mogelijk wordt voorkomen. Door afval te bekijken als een grondstof en de verschillende afvalstromen gescheiden van elkaar in te zamelen, kunnen we efficiënter en beter recyclen.

DE VOORDELEN VAN AFVAL SCHEIDEN

Om afval optimaal te recyclen en in te zetten als een grondstof, is het belangrijk dat het zo goed mogelijk wordt gescheiden. Al het afval dat niet gescheiden wordt ingezameld, komt bij het restafval terecht. Deze afvalstroom wordt bij de verwerking verbrand. Als daar op dat moment dus recyclebare afvalstoffen tussen zitten, gaan die ook verloren. Daarnaast zorgt het verbranden van afval voor een zware belasting op het milieu. Het is dus veel beter voor het milieu om afval te scheiden dan om alles bij het restafval te gooien.

Behalve het feit dat het scheiden van afval beter is voor het milieu, is het ook beter voor uw portemonnee! Restafval is, vanwege de zware belasting op het milieu, een dure afvalstroom. Veel andere afvalstromen die goed gerecycled kunnen worden (bijvoorbeeld papier) leveren namelijk geld op, waardoor de kosten van het inzamelen en verwerken naar beneden gaan.

SUCCESVOL AFVAL SCHEIDEN

Weet u hoeveel restafval er vrijkomt binnen uw organisatie? Wie weet bent u door uw afval gescheiden in te zamelen dus wel in staat om te besparen op uw totale afvalkosten!  Om uw afval zo optimaal mogelijk te scheiden, dient u uw afval direct bij de bron te scheiden. Dit houdt in: direct bij het weggooien, zodat het niet later nog na gesorteerd dient te worden. Onze Multi Afval Container helpt u daarbij!

Om u nog beter te helpen bij het scheiden van uw afval, heeft Milieu Service Nederland een MAC Campagne ontwikkeld. Deze campagne voorziet u van relevante informatie over het scheiden van afval en helpt u bij de introductie van de Multi Afval Container op uw werkvloer. Middels diverse (door ons ontwikkelde) communicatiemiddelen, informeert u uw werknemers over de noodzaak van het scheiden van hun afval. Daarnaast beschikt de campagne over een speciale afvalwijzer om uw werknemers te helpen bepalen in welke afvalstroom zij hun afval dienen weg te gooien. Met deze campagne worden zowel de introductie van de Multi Afval Container als het scheiden van het afval een eitje!

CONTACT

Wilt u ook uw afval gaan scheiden? Of wilt u misschien weten hoeveel/hoe u kunt besparen op uw totale afvalkosten? Neemt u dan vooral contact met ons op. Onze Branchemanagers staan voor u klaar en adviseren u graag!

 

 

 

Top