• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Verduurzaam uw vastgoed met goed afvalmanagement

28 augustus 2018
BREEAM-NL - BREEAM - Vastgoed - Afval - Milieu Service Nederland

Vastgoedeigenaren, beheerders en huurders hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid. Ook het afvalbeleid heeft een grote invloed op de mate van duurzaamheid van een pand of locatie. Het optimaliseren van de afvalinzameling is dus een belangrijk onderdeel van de verduurzaming van het vastgoed. Als specialist op het gebied van afvalinzameling in de vastgoedsector, zijn wij ons zeer bewust van het feit dat duurzaamheid in deze branche een steeds grotere rol speelt. Gelukkig zijn wij dankzij onze uitgebreide kennis en ervaring in staat op dit gebied een rol van betekenis te spelen. Wij hebben namelijk drie BREEAM-NL Experts in huis! 

DUURZAAMHEIDSLABEL

BREEAM-NL is binnen de vastgoedsector een zeer bekende beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. De methode omvat vier verschillende keurmerken, waarvan BREEAM-NL In-Use er één is. Dit keurmerk beoordeelt bestaande gebouwen en is erop gericht om ervoor te zorgen dat we deze continue kunnen verbeteren. Het keurmerk beoordeelt deze bestaande gebouwen op drie niveaus: het gebouw, het beheer en het gebruik. Ieder onderdeel bestaat uit negen duurzaamheidscategorieën, waarvan afval er ook één is.

BREEAM-NL IN-USE

Afval is dus een belangrijk onderdeel bij het bepalen van het duurzaamheidsniveau van een gebouw. Wij vinden het belangrijk dat onze vastgoedspecialisten beschikken over de juiste kennis, zodat zij onze klanten optimaal kunnen adviseren. Daarom zijn al onze vastgoedspecialisten in het bezit van een BREEAM-NL Expert In-Use certificaat.

Dirk de Heus, Branchemanager Vastgoed, behaalde in 2015 als eerste zijn certificaat. De afgelopen jaren heeft hij al vaak gemerkt dat het in het bezit zijn van dit certificaat een grote toegevoegde waarde heeft. Het helpt hem immers om nog beter in te schatten waar zijn relaties behoefte aan hebben. Daarnaast zorgt het er ook voor dat hij zijn relaties van nog betere en specifiekere adviezen kan voorzien. Hij weet namelijk precies welke stappen er nodig zijn om het afvalbeheer duurzamer in te richten. Hierdoor is hij in staat om vastgoedeigenaren en -beheerders te helpen om steeds hogere scores voor hun panden te behalen!

Dit jaar hebben ook onze andere vastgoedspecialisten hun BREEAM-NL Expert In-Use certificaten in ontvangst mogen nemen. Tijdens PROVADA 2018 kregen Ben Heijstek (Senior Accountmanager) en Sander van Meurs (Branchemanager) hun certificaten uitgereikt door Jan Kadijk van Dutch Green Building Council. Nu heeft Milieu Service Nederland dus drie BREEAM-NL Experts in huis!

DE VOORDELEN VAN BREEAM-NL

Onze BREEAM Experts kunnen nu hun klanten helpen om voor hun gebouwen een (betere) BREEAM-NL certificering te behalen. Zij weten immers waar zij op dienen te letten en welke opties er zijn om het afvalbeleid duurzamer vorm te geven. Er kleven een paar mooie voordelen aan het hebben van een BREEAM-certificering voor uw gebouw:

  • Het maakt de duurzaamheidsscore van een project inzichtelijk. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om aan de markt te tonen hoe duurzaam een project is.
  • Dit keurmerk beoordeelt duurzaamheid op verschillende categorieën, waardoor het een uitgebreid beeld schept.
  • Omdat het keurmerk ervoor zorgt dat u kunt aantonen dat uw gebouw duurzaam is, heeft het ook aantoonbaar meer waarde.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de voordelen van een BREEAM-certificering. Het in het bezit zijn van zo een certificaat heeft dus een grote toegevoegde waarde. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag op weg om uw afvalbeheer zo duurzaam mogelijk in te richten, zodat u ook voor uw gebouw een certificaat kunt behalen of misschien wel bij de volgende certificering en hogere score kunt behalen!

DUURZAAM AFVALMANAGEMENT

Het inrichten van een afvalbeleid lijkt niet zo moeilijk. U zorgt er gewoon voor dat er voldoende inzamelmiddelen staan om al het afval in op te vangen en dat er om de zoveel tijd iemand komt om deze inzamelmiddelen te legen. Zo simpel kan het inderdaad zijn, als u ervoor kiest om geen extra aandacht te besteden aan duurzaamheid. Het is namelijk ook mogelijk om bij het bepalen van een afvalbeleid bepaalde onderdelen zoals bijvoorbeeld prijs of duurzaamheid voorop te zetten. Dit vraagt echter wel meer denkwerk over hoe u dit vorm wilt geven. Daarnaast zullen niet alle afvalinzamelaars in staat zijn om u goed te adviseren en gehoor te geven aan uw wensen. Vooral op het gebied van duurzaamheid, zijn er doorgaans veel verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden om het afval inzamelen te optimaliseren.

Er zijn diverse manieren om uw afvalmanagement te optimaliseren, waardoor u uw afval zo duurzaam mogelijk inzamelt en afvoert. Zo draagt u bij aan een beter milieu en bent u daarnaast ook in staat om te besparen op uw afvalkosten. Enkele manieren waarmee uw afvalinzameling en –afvoer verduurzaamt, is door uw afval zoveel mogelijk te scheiden en het aantal transportbewegingen te verlagen.

AFVAL SCHEIDEN

Afval bestaat niet. Eigenlijk is het namelijk een waardevolle grondstof. Daarom willen we dat het niet verloren gaat, maar dat het juist opnieuw wordt gebruikt om bijvoorbeeld nieuwe producten van te maken. Om dit te realiseren dienen wij ons afval niet allemaal in dezelfde container te gooien. Het is juist belangrijk dat wij ons afval scheiden.

Als wij ons afval niet scheiden, komt het bij het restafval terecht. Dan gaan de herbruikbare afvalstoffen verloren. Restafval wordt bij het verwerken namelijk verbrand. Dit verbranden is bovendien zeer schadelijk voor het milieu. Dat maakt van restafval een dure afvalstroom.

Milieu Service Nederland helpt u om uw afval zo efficiënt en succesvol mogelijk te scheiden. Dit doen wij onder andere door betere scheiding aan de bron. Onze vastgoedspecialisten beschikken over uitgebreide kennis en ervaring en richten samen met u alle afvalprocessen in. Hierbij houden zij er rekening mee dat het afval zoveel mogelijk gescheiden dient te worden en dat dit zo efficiënt mogelijk dient te gebeuren. Dankzij ons uitgebreide productassortiment, vinden zij altijd een oplossing op maat.

MINDER TRANSPORTEN

Ook het verlagen van het aantal transportbewegingen heeft een positief effect op de duurzaamheidsscore van uw gebouw. Immers, hoe minder transporten er nodig zijn om al uw afval af te voeren, hoe lager de CO2-uitstoot.

Het scheiden van afval heeft al een positieve invloed op het aantal transportbewegingen. Het zorgt er namelijk voor dat de inzamelmiddelen minder snel vol zitten. Maar er zijn nog veel meer manieren om het aantal transportbewegingen te verlagen. Onze vastgoedspecialisten helpen u graag om dit te realiseren. Door bijvoorbeeld goed te kijken naar uw huidige inzamelmiddelen en ledigingsfrequenties, zien zij misschien dat hier nog ruimte voor verbetering is! Daarnaast beschikt Milieu Service Nederland over een groot aantal perscontainers. Ook deze containers hebben een positief effect op het aantal transporten. Milieu Service Nederland besteedt bovendien veel aandacht aan het optimaliseren van de inzamelroutes, zodat er geen onnodige kilometers worden gereden.

Zowel het scheiden van afval als het verminderen van het aantal transporten zijn manieren waarop u op een milieuvriendelijkere wijze uw afvalbeleid invult. Daarnaast leidt het doorvoeren van deze maatregelen doorgaans ook tot lagere afvalkosten. Onze vastgoedspecialisten gebruiken hun kennis en ervaring graag om u hierin bij te staan. Dit doen zij door u uitgebreid te adviseren en tevens oplossingen op maat te bieden. Verkeerde keuzes omtrent afvalinzameling kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Goed advies op het gebied van duurzaamheid en goede begeleiding bij de uiteindelijke implementatie van de oplossingen zijn dus van wezenlijk belang.

Wilt u weten wat onze vastgoedspecialisten voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier of via 088 – 08 09 030.

Top