• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

De voordelen van glasafval scheiden

29 augustus 2017
Rolcontainer glas

Weet u dat er ruim 71% van het glas in Nederland wordt gerecycled? Een percentage om trots op te zijn, maar dit kan nog beter. Glas kan namelijk oneindig vaak gerecycled worden. Het kost veel meer energie en geld om glas uit nieuwe grondstoffen te maken, dan wanneer er oud glas gebruikt wordt. Er verdwijnt nog steeds veel glas in het restafval, maar dit is voor uw portemonnee erg onvoordelig! Restafval is een dure afvalstroom, dus hou hem zo klein mogelijk. Ook put dit het milieu onnodig uit. Aparte afvalinzameling voor glas is dus win-win!

 

Wat gooit u in de glascontainer?

Het is belangrijk dat er geen andere afvalstromen in uw afvalcontainers voor glas terechtkomen, deze ‘vervuiling’ kan het recycleproces verstoren. Op een aantal producten na mag u al het glaswerk, waar geen statiegeld op zit, in uw glascontainer gooien.


Wat hoort niet in de glascontainer?

  • Kristalglas

  • Vlakglas zoals ruiten

  • Gloeilampen, spaarlampen en tl-buizen

  • Vuurvaste materialen (deze zijn niet om te smelten tot nieuwe glasproducten)


De recyclekringloop

Glas is een van de afvalsoorten waarvan uitstekend nieuwe producten gemaakt kunnen worden zonder verlies van kwaliteit. Bij de verwerking van glas worden andere elementen, zoals metaal, papier, kurk en keramiek verwijderd. De omsmelting van oud glas tot nieuwe producten gebeurt bij een veel lagere temperatuur dan wanneer er nieuw glas geproduceerd wordt. Recycling zorgt dus niet alleen voor een grondstofbesparing, maar ook voor energiebesparing.


Welk inzamelmiddel past bij u?

Om u te ondersteunen in het optimaal scheiden van uw glasafval, kiest u bij Milieu Service Nederland uit een breed scala aan inzamelmiddelen. Bijvoorbeeld rolcontainers of ondergrondse containers. Bij veel glasafval kunt u kiezen voor een glashul. Onze gespecialiseerde branchemanagers kunnen u adviseren over welke inzamelmiddelen het best bij uw situatie passen. Met onze unieke afvalscan brengen we in kaart welke containers en ledigingsfrequentie aansluiten bij uw verbruik.

 

Gratis geplaatst, binnen 24 uur

U heeft de container(s) binnen 24 uur voor de deur staan. Wij plaatsen containers gratis en na elke lediging krijgt u er schone exemplaren voor terug. Ook voor alle andere afvalstromen kunt u contact met ons opnemen. Milieu Service Nederland is in verschillende branches gespecialiseerd.

Kies voor het milieu, en uw portemonnee, en scheid uw glasafval!

Top