• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

De voordelen van swill scheiden

15 november 2017
Vuilniswagen

Swill is een verzamelnaam voor (gekookt) keukenafval en etensresten en is vergelijkbaar met het bekende groente-, fruit- en tuinafval (gft). Swill wordt voornamelijk geproduceerd op plaatsen waar voedselbereiding centraal staat, zoals in restaurants of kantines. Swill is goed recyclebaar en kan dus op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Door uw swill te scheiden kunt u dus op een gemakkelijke manier bijdragen aan een beter milieu.

Hergebruik van swill

Swill wordt voor het grootste deel in composteer- en vergistingsinstallaties omgezet tot compost. Dit kan vervolgens worden hergebruikt in de land- en tuinbouw.

Dit zijn echter niet de enige milieuvriendelijke resultaten van het scheiden van deze afvalstroom. Tijdens het vergistingsproces van swill komt namelijk onder meer biogas vrij. Biogas is een duurzame energiebron die voor het grootste deel bestaat uit methaan en koolstofdioxide. Biogas kan vervolgens nog worden ‘’schoongemaakt’’ zodat er groen gas overblijft dat van dezelfde kwaliteit is als aardgas.

Toepassingen van biogas

Biogas kan worden toegepast voor verschillende zaken. Zo kan biogas worden omgezet in elektriciteit en warmte in warmtekrachtcentrales. Ook kan biogas onder andere worden omgezet in warmte in een ketel, worden gebruikt voor de productie van grondstoffen in de chemie of worden opgewerkt tot groen gas om vervolgens te worden geïnjecteerd in het gasnet. Het scheiden van deze afvalstroom biedt dus genoeg mogelijkheden voor hergebruik of energieopwekking!

Afvalscheiding voor uw bedrijf

Als uw bedrijf veel etensresten, zoals (gekookt) keukenafval, fruitafval of vlees- of visresten produceert, kunt u dus met een minimale inspanning – het scheiden van uw swill – al een grote stap zetten naar een beter milieu.

Bij Milieu Service Nederland kunnen wij u helpen deze stap te zetten. Wij hebben het grootste assortiment rolcontainers van Nederland en hanteren de scherpste prijzen. De containers worden binnen 24 uur gratis geleverd en na elke lediging krijgt u er schone containers voor in de plaats. Ook voor het scheiden van uw swill bieden wij diverse rolcontainers aan.

Ook voor alle andere afvalstromen kunt u contact met ons opnemen. Onze Branchemanagers adviseren u graag met een gratis afvalscan om te kijken welke containers het meest geschikt zijn voor uw situatie.

Top