• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Voorkom zwerfafval in uw parkeergarage

24 mei 2018
Parkeergarage - parkeren - Milieu Service Nederland - Afval

Overal waar geleefd wordt, komt afval vrij. Dat houdt in dat er ook in auto’s genoeg afval te vinden is. Als het afval in de parkeergarage wordt weggegooid, wilt u natuurlijk niet dat dit op de grond terechtkomt. Dat maakt een rommelige en onhygiënische indruk en zorgt er daarnaast voor dat u veel meer tijd, en dus geld, kwijt bent aan uw afvalbeheer. Al het rondslingerende afval moet immers alsnog weer bij elkaar geraapt worden en op de juiste wijze worden ingezameld en afgevoerd. U wilt een nette en uitnodigende indruk maken, dan is het van belang dat de garage niet vol ligt met zwerfafval.  

AFVALSTROMEN IN PARKEERGARAGES

Bij parkeergarages wordt doorgaans vooral restafval ingezameld. Daarnaast zijn ook papier/karton en oliehoudendafval veelvoorkomende afvalstromen. Bij de afvalstroom van het restafval, komen in parkeergarages echter ook vaak afvalstoffen terecht die juist heel geschikt zijn voor recycling, zoals bijvoorbeeld lege plastic drinkflesjes, kartonnen verpakkingen of papieren parkeerkaartjes. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van (in parkeergarages) veelvoorkomende afvalstoffen die gebruikt kunnen worden als grondstof voor nieuwe producten. Het is dan zonde als deze terechtkomen bij het restafval, want dan worden deze producten bij de verwerking verbrand. Het is dan niet meer mogelijk om ze te gebruiken bij het produceren van nieuwe producten. Het verbranden van afval is daarnaast ook zeer belastend voor het milieu. Het is dus beter om afval zoveel mogelijk te recyclen.

PMD, PAPIER EN RESTAFVAL

Veel van het afval dat in de stroom van het restafval terechtkomt, kan dus gerecycled worden. Hiervoor moet het dan wel gescheiden worden ingezameld. Hiervoor hoeft u niet per se diverse grote, onaantrekkelijke rolcontainers voor de verschillende afvalstromen overal door uw parkeergarage te plaatsen. Het is ook mogelijk om binnen één container meerdere afvalstromen in te zamelen. Door gebruik te maken van modulaire afvalcontainers zamelt u gemakkelijk diverse afvalstromen, op één plek, gescheiden van elkaar in. Deze Multi Afval Containers (MAC’s) geven duidelijk aan via welke opening iedere afvalstroom ingezameld wordt en zijn een stuk aantrekkelijker om te zien dan rolcontainers. U plaatst deze containers gemakkelijk op strategische plaatsen in uw parkeergarage, bijvoorbeeld bij de deuren, de betaalautomaten of langs de looppaden. Zo hoeft het voor uw bezoekers geen extra handeling te zijn om hun afval gescheiden weg te gooien en helpt u met uw afvalinzameling mee aan een beter milieu!

Een ander voordeel van het scheiden van afval, is dat het u helpt om te besparen op uw totale afvalkosten! Door uw afval te scheiden, komt er immers minder afval bij de dure stoom van het restafval terecht.

Het restafval in parkeergarages bevat vaak zaken zoals lege drinkflesjes, parkeerkaarten, tasjes en zakjes, sigrarettenpakjes, etenswaren en verpakkingen. Door de afvalstromen PMD en papier/karton gescheiden in te zamelen van de rest van het afval, voert u al een flinke verbetering in uw afvalbeheer door!

Milieu Service Nederland beschikt over diverse modulaire afval inzamelsystemen waarmee u gemakkelijk op één plek, meerdere afvalstromen gescheiden van elkaar inzamelt. Wilt u weten wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze Branchemanagers helpen u graag!

OLIE

Voertuigen verliezen weleens olie. Het is altijd belangrijk om dit zo snel mogelijk op te ruimen. Om dit te doen, wordt gebruikgemaakt van absorptiekorrels. Enkele grote voordelen van het gebruik van absorptiekorrels zijn dat ze bijna geen stof afgeven, ook werken op een vochtige ondergrond en kostenbesparend zijn.

De absorptiekorrels worden over de olievlek uitgestrooid, waarna ze worden opgeslagen tot ze afgevoerd kunnen worden. Milieu Service Nederland biedt een rolcontainer van 240 liter aan om de gebruikte korrels in op te slaan. Zo worden ze veilig en handig opgeslagen. Met een rolcontainer wordt het namelijk veel gemakkelijker om de korrels te vervoeren. U hoeft immers geen zwaar inzamelmiddel op te tillen om deze te verplaatsen of de korrels steeds een stukje te vervoeren voordat ze in een inzamelmiddel gedeponeerd kunnen worden. Met een rolcontainer, gaat dit allemaal veel gemakkelijker en efficiënter, u rolt de container gewoon naar plek waar de olie verwijdert moet worden.

Zodra de container vol is, komen wij deze omwisselen voor een lege, schone container. Zo bent u altijd verzekerd van schone inzamelmiddelen.

VASTGOEDSPECIALIST

Milieu Service Nederland is uw landelijke, allround afvalinzamelaar met jarenlange ervaring op het gebied van afvalmanagement in de vastgoedsector. Of u nu eigenaar, beheerder of huurder bent, wij bieden u altijd service op maat. Dankzij onze uitgebreide kennis van de vastgoedmarkt en ons grote assortiment aan inzamelmiddelen, zijn wij in staat om u van de beste adviezen te voorzien en u de beste oplossingen voor uw afvalmanagement aan te bieden.

Ook voor het afvalbeheer van parkeergarages bent u bij ons aan het juiste adres! Onze vastgoedspecialisten weten precies welke afvalstromen daar voornamelijk vrijkomen en welke inzamelmiddelen het meest geschikt zijn om deze zo voordelig en milieuvriendelijk mogelijk in te zamelen. Door de uitgebreide kennis en ervaring van ons vastgoedteam, ontvangt u altijd gedegen advies op maat voor uw parkeergarage. Zo helpen zij u om ervoor te zorgen dat uw pand altijd een nette, uitnodigende en professionele indruk maakt.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan nu contact met ons op. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om direct een offerte aan te vragen. Onze Branchemanagers vastgoed komen graag een keer bij u langs om onze gratis afvalscan uit te voeren om een beeld te krijgen van uw huidige situatie. Op basis van deze analyse, voorzien zij u vervolgens van een passend advies.

Top