• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Week van de Circulaire Economie

18 januari 2017
Circulaire economie

In de circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde. Cijfers over afvalverbruik wereldwijd zijn nog niet geruststellend. Als afvalinzamelaar zoeken wij altijd naar manieren om afval een nieuw leven te geven en de afvalinzameling zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. Een circulaire economie is alleen mogelijk als materialen en producten worden hergebruikt. Producten kunnen we verduurzamen en tweedehandsgebruik moeten we stimuleren, maar ook een ‘groen’ afvalbeheer levert een grote bijdrage aan een circulaire economie.


Minder transporten

Transport voor afvalinzameling is een belangrijk aandachtspunt bij Milieu Service Nederland. Wij laten het van containers altijd aansluiten bij de behoeften van klanten en proberen de ledigingsfrequentie, en de CO₂ uitstoot, zo laag mogelijk te houden. Bij nieuwe klanten kunnen wij vaak veel transporten, en dus kosten, besparen. Ook de routes van onze chauffeurs optimaliseren wij regelmatig. Alleen de meest optimale routes zorgen voor een lagere CO₂ uitstoot.

 

Afval scheiden

Klanten krijgen afvaladvies conform de Ladder van Lansink en het Landelijk afvalbeheerplan 2 (LAP2). Wij stimuleren onze klanten om zoveel mogelijk afvalstromen te scheiden, zo min mogelijk restafval is hierbij het uitgangspunt. Scheiden bij de bron werkt altijd het best. U kunt dan denken aan een milieustraat op een centrale plek. Gebruikers kunnen in deze milieustraat, bestaande uit verschillende containers, al hun afval kwijt.


Een Miniperscontainer

Een uniek product van Milieu Service Nederland is de Miniperscontainer. Onze Miniperscontainer perst 27 m³ bedrijfsafval samen, dit is het volume van 24 containers van 1100 liter. Daarbij neemt hij slechts 8 m² vloeroppervlakte in beslag. Een volle Minipershul wordt met een kleine Minipersbus geleegd, geen grote vuilniswagen dus! Een bijkomend voordeel is de automatische volmelder die een signaal naar ons verstuurd wanneer de hul vol zit. Over de andere unieke opties van onze Miniperscontainer, zoals een registratiesysteem, leest u hier.

Bekijk deze video als u wilt zien hoe de Miniperscontainer werkt.

Onze accountmanagers kunnen u helpen aan een milieuvriendelijk en CO₂ neutraal afvalmanagement. Ben u geen klant van Milieu Service Nederland? Neem contact op voor een advies of gratis afvalscan. 

 

 

Top