• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Binnen de recreatiebranche is afvalinzameling altijd een van de meest uitdagende zaken. Het aantal bezoekers dat de bedrijven in de recreatiebranche ontvangen is sterk afhankelijk van het weer. Hierdoor kennen deze ondernemingen onregelmatige pieken in het bezoek en daardoor de hoeveelheid afval die vrijkomt.

De gasten van de Bongerd zijn zelf verantwoordelijk voor het deponeren van het afval in de juiste inzamelingsmiddelen. De ondernemer kan de gast hierbij ondersteunen door afvalscheiding zo gemakkelijk mogelijk te maken.

AFVALVERWERKING BIJ DE BONGERD: EEN BRIJ AAN REGELS EN VOORWAARDEN

De Bongerd kende geen gemakkelijke wijze waarop het afval werd verwerkt. Tuinders konden alleen in het weekend, gedurende een bepaalde tijd en op een specifieke locatie op het park de afval aanleveren. Dit betekende dat huurders in het weekend vaak speciaal naar het complex kwamen om hun afval in te leveren. De ene huurder leverde veel afval in, terwijl de andere heel weinig afval had. En dat terwijl iedere huurder hetzelfde betaalde voor de afvalverwerking. Dit was dus ook niet ideaal voor de verhuurder. Afvalinzameling in het weekend betekende tevens dat er op zaterdag altijd vrijwilligers aanwezig moesten zijn die het afvalstorten begeleidden. De afvalinzameling van het volkstuinpark kende dus veel voorwaarden en beperkingen.

Volkstuinpark De Bongerd

Optimale controle door eenvoud

MINDER KOSTEN EN MILIEUVRIENDELIJKER

Tijdens het gesprek met het bestuur van de Bongerd werd al snel duidelijk dat er behoefte was aan een oplossing die pieken en dalen kon opvangen en 7 dagen per week, 24 uur per dag zonder toezicht van vrijwilligers toegankelijk moest zijn. Tevens was het van belang dat de tuinders zouden betalen voor de hoeveelheid afval die wordt aangeboden. Een systeem waar niet meer naar hoeft worden omgekeken. Al deze punten maakte de afvalinzameling bij volkstuinpark de Bongerd tot een uitdagende opdracht.

Om het de tuinders en vrijwilligers van het park zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft Milieu Service Nederland haar unieke Miniperscontainer geplaatst, voorzien van een muntsysteem, een vulmond van 100 liter en automatische volmelder.

Neem contact op

MINIPERSCONTAINER

De Miniperscontainer perst 27m3 afval samen tot 3m3 en neemt weinig ruimte in. Daarnaast kan de Miniperscontainer met een gewoon busje geleegd worden en hoeft er daardoor geen grote milieuonvriendelijke vrachtwagen op het complex te komen.

Iedere tuinder van de Bongerd heeft een vaste hoeveelheid munten gekregen. Tuinders die meer afval produceren dan de hoeveelheid munten die zij hebben ontvangen, kunnen munten bijkopen. Naast de Miniperscontainer hangt tevens een muntwisselaar die euro’s omwisselt voor munten. Zo kunnen de tuinders hun eigen munten aanschaffen en hoeft het park hiervoor geen vrijwilligers in te schakelen. Het bestuur kan zelf de waarde van de munten bepalen.

Op de Minipers is een vulmond gemonteerd van 100 liter met een  afsluitbare deur die uitsluitend opent na het inwerpen van een munt. Na het deponeren van het afval in de vulmond en het afsluiten van de deur perst de Miniperscontainer het afval weg. Hierdoor betaalt de gebruiker dus voor de hoeveelheid afval die hij laat verwerken.

Vraag offerte aan

De automatische volmelder op de Miniperscontainer geeft onze planning een seintje zodra de container vol is. Onze planning plant automatisch een lediging bij de Bongerd. In de oude werkwijze moest de beheerder iedere keer bellen met de afvalverwerker om de lediging te laten plaatsvinden. De vrijwilligers hebben ook hier geen omkijken meer naar en zijn volledig ontlast van deze taak.

Deze unieke oplossing die Milieu Service Nederland heeft aangedragen resulteert in een hoop gemak en financieel voordeel voor het park.

Top