Binnen 1 werkdag een passende offerte

The Harbour Club Amsterdam Oost

Recent is The Harbour Club Amsterdam Oost volledig gerestyled en biedt deze vrijwel eindeloze mogelijkheden. Een verbouwing is een mooi moment om ook het afvalbeheer eens nader te bekijken. Wij zamelen al jaren het afval in bij deze locatie en denken graag mee om het afvalbeheer te verduurzamen.
The Harbour Club

Internationale allure

Gekenmerkt door een sfeer die doet denken aan warme zomeravonden in Miami of aan de Côte d’Azur, straalt The Harbour Club een internationale allure uit. Verse en hoogstaande producten, een gastvrije bediening en een flinke dosis glamour maken het onderscheidende vermogen van The Harbour Club compleet. Het werken met verse ingrediënten is een belangrijk onderdeel van de identiteit. De vis die wordt geserveerd is vaak dezelfde dag nog gevangen. The Harbour Club heeft een tot in de puntjes verzorgde uitstraling. Dit zie je in alles terug, van de gerechten tot aan de karakteristieke glazen wijnkasten en de muurschilderingen van Selwyn Senatori.

Beleving

Een bezoek aan The Harbour Club draait om meer dan alleen goed eten. De totale beleving, daar draait het om! Hiervoor is meer nodig dan alleen het serveren hoogstaande gerechten. Ook de bediening heeft een grote invloed op de beleving van de gasten. ‘’Wij vinden het belangrijk om echt oog te hebben voor onze gasten. We willen graag weten waarom gasten nou juist The Harbour Club hebben gekozen voor een diner. Misschien viert een ouder echtpaar wel hun trouwdag of wordt er aan een tafel een mooie zakelijke deal gesloten. Persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat wij dan van een avondje uit eten gaan een echte onvergetelijke ervaring kunnen maken.’’, aldus Karlijn Tiemersma (Marketing-PR & Salesmanager – The Harbour Club).

Amsterdam Oost

Inmiddels is The Harbour Club, na een succesvolle start in Scheveningen in 2008, uitgegroeid tot een toonaangevende restaurantketen met 4 vestigingen in Nederland. Het uitgesproken karakter van The Harbour Club kom je tegen in vrijwel ieder restaurant. Toch is iedere vestiging uniek. Dit geldt ook voor The Harbour Club Amsterdam Oost. Jordi van der Geest (Financieel directeur – The Harbour Club) vertelt: ‘’Vroeger was dit pand een wijnterminal en de houten constructie daarvan is bewaard gebleven. Dat maakt deze locatie extra bijzonder en geeft het een hele unieke en indrukwekkende uitstraling.’’ Karlijn vult aan: ‘’Gasten staan vaak echt perplex als ze hier voor het eerst komen. Bij aankomst zie je alleen een grote loods. Pas als je binnen bent zie je hoe groot en sfeervol het restaurant is.’’

Restyling

Recent is The Harbour Club Amsterdam Oost volledig gerestyled. De ingang is verplaatst naar de voorkant en er is een wijnkoeling geïnstalleerd waar ruim 3000 wijnflessen in passen. Waar de bar eerst nog aan de zijkant van het restaurant stond, staat deze nu pontificaal in het midden. Karlijn: ‘’We zijn eigenlijk veel meer dan alleen een restaurant. Je komt hier binnen en drinkt een drankje aan de bar, gaat daarna lekker dineren en sluit de avond al dansend af. De bar is nu een centraal onderdeel van het entertainment, waardoor gasten ook langer blijven zitten.’’ Ook de aangrenzende privéruimte ‘Next Door’ is onder handen genomen. De ruimte is volledig geïsoleerd en is nu voorzien van dezelfde stijl als het restaurant.

Event locatie

Zowel het restaurant als de privéruimte ‘Next Door’ bieden eindeloze mogelijkheden voor evenementen. Ook hierin blijkt het onderscheidende vermogen van The Harbour Club Amsterdam Oost. De ruimtes kunnen op allerlei verschillende manieren worden ingedeeld. Het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld slechts een deel van het restaurant te reserveren. Ook op het gebied van aankleding en entertainment zijn er talloze mogelijkheden: Karlijn: ‘’We hebben hier regelmatig evenementen. Dat gaat van een groot feest inclusief een dj of band tot een presentatie gevolgd door een diner voor 280 gasten. We hebben hier zelfs eens de verjaardag van een hond gevierd. Alles kan en alles mag.’’ Omstreeks 2021/2022 opent er zelfs een geheel nieuwe, en nog veel grotere, hal waarin meer ruimte is voor het organiseren van evenementen en presentaties. Met het hoge plafond en de balkons zou je het kunnen zien als een knipoog naar Paradiso.

Afvalinzameling

Bij zo een grote locatie zit de grootste uitdaging op het gebied van afvalinzameling hem voornamelijk in de afvalvolumes. Iedere dag worden er nieuwe producten geleverd die vrijwel allemaal voorzien zijn van een verpakking. Jordi: ‘’Op dit moment wordt het vis voor vanavond geleverd en ik zie nu al veel verpakkingsafval. Iedere vis zit verpakt in plastic en wordt vervolgens nog in een kartonnen verpakking vervoerd. Dat zijn al twee verschillende soorten afval voor één product.’’ Daarnaast heeft het restaurant ruim 400 couverts en een terras voor 300 couverts. Over het algemeen geldt: hoe drukker het is, hoe meer afval er vrijkomt. Gasten komen speciaal voor The Harbour Club naar het Cruquiusgebied, dus het restaurant heeft vrijwel nooit last van lege tafels.

Verduurzamen

Duurzaamheid staat bij The Harbour Club hoog in het vaandel. Tijdens de verbouwing is het pand dan ook volledig geïsoleerd en zetten zij tevens hun eerste stappen op het gebied van afval scheiden bij de bron. Karlijn: ‘’We zijn begonnen met het scheiden van afval in de keuken. We hebben daar briefjes op de afvalbakken gezet met wat daarin weggegooid mag worden. We gebruiken ook geen plastic rietjes meer, maar zijn overgestapt op papieren rietjes.’’ Ook leveranciers spelen een grote rol bij het verduurzamen. Jordi vertelt: ‘’Iedere dag komen hier nieuwe, verse producten binnen. Deze zijn allemaal verpakt, soms zelf in meerdere soorten verpakkingen. Het is zonde dat wij dit elke dag binnenkrijgen en deze verpakkingen dan direct weggooien. Door in gesprek te gaan met onze leveranciers kunnen we proberen hier verandering in te brengen.’’

Afvalstromen

Er komen diverse afvalstromen vrij, namelijk: karton, glas, swill en restafval. Op dit moment zamelen wij het restafval in met behulp van een Miniperscontainer, het karton met gaascontainers van 2400 liter, het glas met een glashul en het swill met rolcontainers. Zeker de Miniperscontainer heeft een grote toegevoegde waarde voor The Harbour Club. Dankzij deze container hoeven zij maar weinig ruimte in te leveren, terwijl ze toch grote hoeveelheden afval kunnen inzamelen. De Miniperscontainer beschikt bovendien over een automatische volmelder, waardoor we geen loze ritten rijden om containers te legen die nog niet vol zijn of extra ledigingen hoeven uit te voeren. De grote capaciteit van de Miniperscontainer en de automatische volmelder verminderen het aantal ledigingstransporten aanzienlijk. Dit heeft een positieve invloed op de CO2-uitstoot.

Duurzaam afvalbeheer

Ook het verduurzamen van het afvalbeheer staat op de agenda bij The Harbour Club Amsterdam Oost. Daarom heeft Dennis Tang (Branchemanager – Milieu Service Nederland) een nieuw voorstel gemaakt voor de afvalinzameling. In dit voorstel staan duurzame initiatieven voorop.

Karton

Eén van de initiatieven is het inzamelen van karton met behulp van een zakkenpers. Dennis: ‘’Nu zamelen we het karton nog in met behulp van rolcontainers. Dit willen we echter gaan veranderen. We willen het karton nu gaan persen met een zakkenpers. Een groot voordeel hiervan is dat deze pers een veel grotere capaciteit heeft en dat er minder rolcontainers nodig zijn om het karton in te zamelen. Kartonnen doosjes mogen gewoon heel in de pers gegooid worden. Dit scheelt behoorlijk wat tijd en maakt het inzamelen een stuk makkelijker. Omdat er ook minder vaak containers geleegd hoeven te worden, heeft dit ook een positief effect op de CO2-uitstoot.’’

PMD

Een ander voorstel is om het PMD-afval te gaan scheiden. Dit is namelijk geschikt voor recycling, dus het is zonde als het bij het restafval belandt. Bovendien is restafval een dure afvalstroom, dus deze willen we zo klein mogelijk houden. ‘’PMD bevat veel lucht. Dus om dit echt efficiënt en duurzaam in te zamelen, is het een goed idee om het te persen. Een zakkenpers is hier heel geschikt voor. Een ander voordeel van de zakkenpers is dat de volle zakken opgeslagen kunnen worden en dan in één keer meegenomen kunnen worden, bijvoorbeeld bij het inzamelen van een andere afvalstroom. Dat scheelt onnodige ritten.’’, aldus Dennis.

SWILL

The Harbour Club Amsterdam Oost scheidt het swill al van al het andere afval. Hier vat echter nog wel wat winst te behalen. Daarom willen we de rolcontainers vervangen voor een composteermachine. Hieraan kleven heel wat voordelen, Dennis: ‘’Een composteermachine zorgt ervoor dat er geen transporten meer nodig zijn om containers te legen. De machine zet swill binnen 24 uur om in compost. Dit kan dan gebruikt worden om een tuin of het terrein te bemesten. Het is natuurlijk ook mogelijk om het compost uit te delen aan klanten of zelfs weg te geven aan volkstuinverenigingen. Dit is een hele duurzame manier van afvalinzameling, want er blijft een bruikbaar restproduct over en er zijn geen transporten meer nodig.’’

Samenwerking

Beide partijen zijn zeer tevreden over de samenwerking. Jordi: ‘’De communicatie met Dennis verloopt altijd heel prettig. We kunnen alles open en eerlijk tegen elkaar zeggen, alles is bespreekbaar.’’ The Harbour Club hecht vooral waarde aan een partner die actief meedenkt over de afvalinzameling. Jordi: ‘’Dennis denkt echt met ons mee over het verduurzamen van de afvalinzameling. Ik betaal liever iets meer aan een partij die zich actief inzet en ons van goede adviezen voorziet dan dat ik alleen naar prijs kijk maar daardoor niets bijdraag aan het milieu.

Het is eigenlijk een soort drie-eenheid. De prijs mag best iets hoger zijn, maar dan dient de organisatie wel actief mee te denken over het verbeteren van de afvalinzameling. De organisatie doet dit dan door bijvoorbeeld nieuwe manieren van afvalinzameling of het scheiden van meer afvalstromen voor te stellen. Als wij ons afval dan inderdaad beter scheiden en anders inzamelen, levert dit voor ons een kostenbesparing op. Dus dan zorgen we gezamenlijk alsnog voor aantrekkelijke tarieven.’’

Ook een samenwerking starten? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Bekijk de laatste klantcases