Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 24 januari 2022

Alle afvalstromen 100% elektrisch ingezameld

Deel:
Elektrisch inzamelen
Met de komst van een nieuwe elektrische bakwagen zet Milieu Service Nederland weer een grote stap op het gebied van elektrisch rijden. Als ondernemende afvalpartner lopen we graag voorop met vooruitstrevende oplossingen. Met een duurzaam wagenpark én een slim logistiek concept, helpen wij onze klanten op weg naar zero emission.
Elektrisch inzamelen

Zero-emissiezones in binnensteden

De elektrische bakwagen, een Fiat E-Ducato, is een zeer gewenste aanvulling op ons wagenpark. Niet alleen omdat hij emissievrij is en daardoor uiterst milieuvriendelijk. Maar ook omdat wij hiermee onze dienstverlening in binnensteden kunnen blijven waarborgen. Vanaf 1 januari 2025 worden er namelijk 30 tot 40 zero-emissiezones ingevoerd voor vrachtauto’s en bestelauto’s in de grootste Nederlandse gemeenten. Dit is één van de meer dan 600 afspraken uit het Klimaatakkoord en is inmiddels ook vastgelegd in de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (GDZES).

Eén elektrisch transport per week

De elektrische bakwagen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook de CO2-voetafdruk van onze klanten verlagen. Met ons All-in-One SmartCollection kunnen we namelijk álle afvalstromen per klant elektrisch inzamelen en als grote voordeel ook nog eens met één transportbeweging. Normaal gesproken komen er juist méér voertuigen langs wanneer een klant start met Bronscheiding, maar bij Milieu Service Nederland niet! Wij brengen acht dieseltransporten per week terug naar één elektrisch transport per week.

Op weg naar zero emission én zero waste

Naast emissieloos transport ligt bronscheiding natuurlijk aan de basis van een duurzame afvalinzameling. Hoe meer recyclebare stromen er worden gecreëerd, des te meer een ondernemer afvalvrij kan ondernemen. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk afvalstromen te verwerken dan wel te verdichten op locatie. Zo blijven er minder te transporteren grondstoffen over of kan het transport efficiënter worden ingericht. Goed voor het milieu én voor de portemonnee.

Emissieloos rijden is de toekomst

De elektrificering van ons wagenpark gaat verder dan alleen deze Fiat E-Ducato, want emissieloos rijden is de toekomst. Bovendien zijn de aanvragen voor elektrisch inzamelen zo groot, dat er ook al andere elektrische bakwagens zijn besteld met nóg meer laadcapaciteit. Dan kunnen we niet alleen de grote binnensteden bedienen, maar heel Nederland, en werken we aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Duurzame afvalinzameling

Heb jij ook een afvalvraagstuk liggen of ben je op zoek naar één inzamelaar voor al je afvalstromen? Samen bekijken we wat je nodig hebt. Ook geven wij je inzicht én beperken we de impact van afval op jouw organisatie en omgeving tot een minimum. Onder meer met ons duurzame wagenpark. Zo helpen we je vooruit. Vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvend advies.

Nieuwsbrief
Tags:
Gepubliceerd: 24 januari 2022
Deel:

Bekijk het laatste nieuws