• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

AFVAL SCHEIDEN

Restafval bestaat dus uit afval dat niet gescheiden ingezameld kan worden. Veel afval wordt nog bij het restafval gegooid, terwijl dat eigenlijk heel goed gescheiden ingezameld kan worden. Veel van ons afval kan gerecycled worden. Om optimaal te recyclen, is het echter wel belangrijk dat het afval gescheiden wordt ingezameld. Voor het milieu is het beter om afval zo veel mogelijk te scheiden. Veel van het afval kan immers gebruikt worden als grondstof voor nieuwe producten. Als het afval echter niet gescheiden wordt, komt het bij het restafval terecht. Maar een klein deel van het afval dat bij het restafval terechtkomt, kan nog gerecycled worden. Het grootste deel van het restafval wordt echter verbrand. Als hiertussen dan afval zit dat gerecycled had kunnen worden, gaan er waardevolle grondstoffen verloren!

 

VERWERKING

Al het niet gescheiden en niet-recyclebare bare afval komt dus bij het restafval terecht. In sommige gevallen is het mogelijk om voor de verwerking toch nog een beetje afval uit het restafval te filteren dat gerecycled kan worden, bijvoorbeeld PMD of metaal. Dit is echter niet altijd het geval, daarom is het altijd beter om afval direct bij de bron te scheiden.

 

VERBRANDING

Restafval wordt bij de verwerking verbrand. Hierbij wordt duurzame energie opgewekt. Bij het verbranden van restafval komt veel warmte en dus ook stoom vrij, deze stoom kan gebruikt worden om energie op te wekken. Vervolgens kan deze opgewekte energie weer gebruikt worden in het energienetwerk. Uit cijfers van Milieu Centraal blijkt dat in 2015 ruim 3,5 miljard kWh elektriciteit is opgewekt met de verbranding van restafval.  Ongeveer 80% van die opgewekte elektriciteit kan aan het stroomnet geleverd worden, waarmee ruim 750.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.

Na het verbranden van het restafval, wordt het metaal nog uit de overgebleven as gehaald. Hiervoor worden magneten en wervelstromen gebruikt. Zodra dit eruit gefilterd is, blijven er alleen nog asresten en slakken over. Deze worden onder andere gebruikt als vulmiddel voor asfalt.

 

STORTEN

Een heel klein deel van het restafval wordt niet verbrand, maar gestort. Het restafval dat wordt gestort, bestaat voornamelijk uit bouw- en sloopafval. Het storten van restafval zorgt voor een zware belasting op het milieu! Het is niet voor niets dat het storten van afval de laagste trede op de Ladder van Lansink inneemt. Op stortplaatsen komt methaan vrij. Dit gas is slecht voor het milieu, want het draagt bij aan het broeikaseffect.

Wat hoort bij het restafval?

 • Chipszakken en chipsbussen
 • Pizzadozen (deze bevatten vaak etensresten of vet)
 • Kauwgom
 • Gebruikte zakdoekjes en keukenpapier
 • Spuitbussen (haarlak, deodorant)
 • Kattenbakkorrels
 • Doordrukstrips van kauwgom of medicijnen
 • Scheermesjes
 • Stofzuigerzakken en inhoud
 • Geplastificeerd papier
 • Karton en foto’s
 • Ordners, ringbanden en opbergmappen
 • Aluminiumfolie

Mirjan Koolen

My World Holding B.V.
Prima bedrijf waardoor we geen omkijken naar ons afval hebben.

Peter Lammers

Hockey Club 's-Hertogenbosch
Zij verzorgen ons afvalprobleem, zodat wij daar niet naar om hoeven te kijken. Hierdoor hebben wij minder kopzorgen.

Frits Nolte

St. Gebouw Fagelschool
Met Milieu Service Nederland hebben we een goede werkrelatie, ze komen hun afspraken na.

INZAMELMIDDELEN

Milieu Service Nederland beschikt over een groot aantal inzamelmiddelen voor uw restafval. Het is afhankelijk van het volume van de afvalstroom en uw andere (specifieke) wensen wat betreft het inzamelen en afvoeren van het restafval welk(e) inzamelmiddel(en) het best bij uw situatie past.

Alle afvalcontainers

ROLCONTAINERS

Wij hebben het grootste assortiment rolcontainers van Nederland. Wij plaatsen onze rolcontainers altijd binnen 24 uur door heel Nederland. Voor uw restafval bieden wij veel verschillende rolcontainers aan, van kunststof rolcontainers tot metalen rolcontainers. Bij onze kunststof rolcontainers kunt u kiezen uit verschillende soorten containers met volumes tussen de 120 en 1700 liter. Onze verschillende metalen rolcontainers bieden wij aan met volumes tussen de 500 en 5000 liter. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die bij u vrijkomt en uw gewenste ledigingsfrequentie, kunnen wij u de juiste rolcontainers leveren om al uw afval in te zamelen.

 

ONDERGRONDSE CONTAINERS

Komt er zeer veel restafval vrij bij uw organisatie? Dan is het wellicht een goed idee om een ondergrondse container te plaatsen om dit in te zamelen. Met een (semi-)ondergrondse container voorkomt u problemen zoals ongedierte en nare geurtjes. Een ander bijkomend voordeel van een ondergrondse container is dat het afval, vanwege de constante lagere temperatuur, minder snel gaat gisten en rotten.

 

PERSCONTAINERS

Het is ook mogelijk om voor de inzameling van uw afval een perscontainer te huren. Een groot voordeel van een perscontainer, is dat het afval hierin wordt samengeperst. Daardoor neemt het afval minder ruimte in binnen de container en hoeven er dus minder frequent rolcontainers geleegd te worden. U bent dus minder ruimte kwijt op uw werkvloer omdat u minder rolcontainers hoeft te plaatsen en daarnaast bespaart u ook nog eens op transportkosten! Zodra de perscontainer vol zit, krijgen wij hier vanzelf een melding van. Dan komen wij de perscontainer zo spoedig mogelijk legen. Het is daarnaast ook nog mogelijk om de perscontainer uit te breiden met extra opties, zoals bijvoorbeeld gebruikersregistratie.

 

MINIPERSCONTAINER

Milieu Service Nederland beschikt ook over een uniek product, waarmee u tot wel 27m3 bedrijfsafval samenperst: de Miniperscontainer. Ook dit inzamelmiddel is zeer geschikt om uw restafval samen te persen. De Minperscontainer neemt maximaal 8m2 vloeroppervlak in beslag, waardoor hij goed op moeilijk bereikbare en krappe plekken geplaatst kan worden. Zodra de Miniperscontainer voor 80% gevuld is, krijgen wij daar vanzelf een melding van. Dan komen wij de volle container zo spoedig mogelijk vervangen voor een lege. Het is mogelijk de Miniperscontainer uit te breiden met extra opties, zoals bijvoorbeeld een hefkantelaar, een ozoniser of gebruikersregistratie.

MEER INFORMATIE

Komt er veel afval vrij bij uw organisatie? Vul dan onderstaand formulier ino m te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Eén van onze Branchemanagers komt graag bij u langs om een gratis afvalscan uit te voeren en u te adviseren over de mogelijkheden. Wij voorzien u graag van advies op maat.

Top