• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

FRITUURVET EN OLIE SCHEIDEN

Veel consumenten kiezen er tegenwoordig gelukkig voor om deze afvalstroom op te vangen in bijvoorbeeld een oude verpakking voor frituurvet of melk in plaats van deze door te spoelen. Deze sluiten zij dan goed af en gooien dit weg bij het restafval of brengen het naar een speciaal inzamelpunt.

Voor organisaties is deze manier van inzamelen echter geen geschikte optie. Hier komen immers veel grotere hoeveelheden oliën en frituurvet vrij. Het kost dan ontzettend veel tijd en geld om dit steeds in een kleine verpakking op te vangen en dan nog ergens heen te brengen. Ook het door het toilet of de gootsteen spoelen van deze afvalstoffen is uiteraard geen optie. Voor u het weet zitten de leidingen van uw onderneming verstopt en kost het u veel tijd en geld om dit probleem te verhelpen. Hiervoor heeft u dus speciale en grotere inzamelmiddelen nodig en een betrouwbare partij om dit af te voeren. Daarnaast zijn ondernemingen die frituurvet gebruiken sowieso verplicht om een vetafscheider te plaatsen.

Het is belangrijk om deze afvalstroom gescheiden in te zamelen en ervoor te zorgen dat deze dus niet bij het restafval terechtkomt. Dan wordt het bij de verwerking namelijk verbrand en gaat er een waardevolle grondstof verloren! Olie en frituurvet zijn namelijk zeer geschikt voor recycling, maar dan moeten deze afvalstromen wel apart worden ingezameld. Omdat deze afvalstromen zo goed gerecycled kunnen worden, kunt u daarnaast veel geld terugkrijgen voor uw ingezamelde olie en vet!

 

FRITUUURVET EN OLIE RECYCLEN

Uw ingezamelde frituurvet en olie zijn dus waardevolle grondstoffen. Het grootste deel hiervan wordt gebruikt om biodiesel van te maken. Toch heeft deze afvalstroom ook nog andere opties voor hergebruik. Een deel wordt namelijk gebruikt in de houtindustrie (vet wordt gebruikt als bindmiddel voor spaanplaten) en de rest wordt gebruikt voor de productie van smeermiddel, industriële zeep of zelfs make-up.

Bij Milieu Service Nederland hechten wij grote waarde aan het beschermen van het milieu en het daarbij behorende scheiden van afval. Daarom hebben we de recycling van uw frituurvet zo geregeld, dat u zelfs geld ontvangt als wij uw oude vet ophalen. Pure winst voor u dus! Dit maakt van uw frituurvet eigenlijk gewoon een opbrengststroom in plaats van een afvalstroom!

Met Milieu Service Nederland bent u verzekerd van:

 • Scherpe tarieven voor uw afvalinzameling
 • Goede en snelle service
 • Passende oplossingen voor uw situatie
 • Rolcontainers die binnen 24 uur gratis geplaatst worden in heel Nederland
 • Voordelige en milieuvriendelijke inzameling, afvoer en verwerking van uw afval

Nejad Alinejad

Grillroom en Pizzeria Compascuum
Alles is tot nu toe goed gedaan door Milieu Service Nederland.

A.M. Bakker

Entertainer Dartsbar
Met Milieu Service Nederland hebben we een betaalbare oplossing voor ons afvalprobleem.

Wengin Qiu

FoodExplore
Wij ervaren de samenwerking met Milieu Service Nederland als erg prettig. Ze reageren vaak snel als we contact opnemen

INZAMELMIDDELEN FITUURVET EN OLIE

Milieu Service Nederland beschikt over diverse inzamelmiddelen waarmee u gemakkelijk uw frituurvet en olie gescheiden van uw andere afvalstromen inzamelt.

 • Drums
 • IBC tanks
Alle afvalcontainers

DRUMS

Bij ons kunt u kiezen tussen een drum van 60 liter of 100 liter. Al onze drums beschikken over een stevige en betrouwbare afsluiting, zodat er geen afval uit kan lekken. Als de drums vol zitten, komen wij deze omwisselen voor lege, schone drums. Zo beschikt u altijd over een hygiënisch inzamelmiddel.

 

IBC TANKS

Komen er grotere hoeveelheden olie en frituurvet vet bij u vrij? Ook dan hebben wij voor u een geschikt inzamelmiddel. Onze IBC tanks hebben namelijk een inhoud van 1000 liter. Ook het ledigen van deze tanks nemen wij voor onze rekening. Hierbij wisselen wij de tank niet om voor een lege, maar zuigen wij deze met behulp van een tankwagen leeg. Dit zorgt ervoor dat ook dit inzamelmiddel niet vettig wordt aan de buitenkant. U beschikt dus altijd over een hygiënisch inzamelmiddel.

VETAFSCHEIDER

Veel horecaondernemingen gebruiken frituurvet en zijn daardoor verplicht een vetafscheider te plaatsen. Een vetafscheider, ook wel vetput genoemd, plaatst u tussen de keukenafvoer en het riool. Met behulp van deze vetput kunnen dan de vetresten in het spoelwater worden opgevangen.

Een vetafscheider is eigenlijk niets anders dan een grote tank met een in- en uitgang en twee tussenschotten. Het met vet en etensresten vervuilde water loopt via de ingang de tank in. Omdat vet een andere dichtheid heeft dan water en etensresten, ontstaat er in de tank een scheiding tussen deze stoffen. Bij het eerste tussenschot, zakken de vaste/zware delen naar de bodem van de put en in het tweede tussenschot drijft het vet naar de oppervlakte. Het water wat dan overblijft, loopt het riool in.

VETPUT LEGEN

Zodra de vetafscheider vol zit, wordt deze met een speciale tankwagen leeggezogen. Dit doet Milieu Service Nederland ook zelf! Wij zuigen hem leeg en ontstoppen de aan- en afvoerleidingen. Ook spuiten we de vetafscheider zelf schoon. Het oude vet wordt vervolgens gefilterd en hergebruikt om daar bijvoorbeeld biodiesel, cosmetica of zeep van te maken. Om zeker te zijn van een goede werking van uw vetput, inspecteren wij hem ook altijd bij iedere lediging. Hierdoor worden kleine defecten snel opgemerkt en verholpen en bent u verzekerd van een goede werking van uw vetafscheider.

VERWERKING VAN FRITUURVET EN OLIE

Zodra het ingezamelde frituurvet en olie bij de verwerker zijn aangekomen, begint het verwerkingsproces. De ingezamelde afvalstoffen worden eerst opgeslagen in grote tanks. Door deze te verwarmen, gaan de verschillende stoffen zich van elkaar scheiden en vormen zich drijflagen. Vast vet drijft namelijk op de olie en de zwaardere restproducten zakken naar de bodem van de tank. De verschillende lagen worden vervolgens één voor één afgezogen en apart verwerkt. Het grootste deel bestaat uit frituurolie, dat wordt verwerkt tot biodiesel. De overige delen worden verwerkt tot andere producten, zoals bijvoorbeeld cosmetica of smeermiddel.

MEER INFORMATIE

Produceert uw organisatie veel gebruikt frituurvet en olie? Vul dan onderstaand formulier in om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Eén van onze Branchemanagers komt graag bij u langs om een afvalscan uit te voeren en om u te adviseren over de mogelijkheden.

Top