• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

MEDISCH AFVAL: ADVIES OP MAAT

Wanneer er onvoldoende kennis is van de voorschriften die gelden voor het verwerken van medisch afval, loopt u het risico dat u de wet overtreedt. Als bij uw bedrijf deze afvalstroom vrijkomt, is het uw verantwoordelijkheid te zorgen dat dit niet gebeurt. Wij nemen deze zorg uit handen. Een van onze branchemanagers komt bij u langs om ter plekke te kijken wat de mogelijkheden zijn. Aan de ene kant kijkt deze hoe het voor u zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt om het medisch afval op te vangen. Aan de andere kant kijkt hij hoe het zo makkelijk mogelijk afgevoerd worden. Bovendien adviseert hij u over hoe afval zo milieuvriendelijk mogelijk kan worden verwerkt. Ten slotte kijkt hij ook naar de kosten die dit met zich meebrengt en wordt geprobeerd die zo laag mogelijk te houden.

 

APPARATUUR

Niet alleen de zorg voor de dagelijkse stroom van medisch afval kunnen wij uit handen nemen. Ook als u van oude behandelapparatuur af wilt regelen wij dat voor u. Vaak gebeurt dit in samenwerking met de leverancier. Die weet precies hoe het apparaat is geïnstalleerd en kan het dus ook zonder veel moeite weghalen en verwerken. Waarschijnlijk heeft u hier al verwijderingsbijdrage voor betaald, dus zijn de kosten voor het afvoeren gering.

Milieu Service Nederland verzekert u van:

  • Scherpe tarieven voor uw afvalinzameling
  • Goede en snelle service
  • Passende oplossingen voor uw situatie d.m.v. bijvoorbeeld naaldenboxen en /of septoboxen
  • Containers die binnen 24 uur gratis geplaatst worden in heel Nederland
  • Advies over de juiste wettelijke voorschriften
  • 100% duurzaam

Sun Pharma

Marcella Kalmann
Een prima bedrijf.

Muriel Echteld

Brasa Zorggroep Nederland
Goede service die mede zorgt voor het behoud van een schoon milieu.

Jotte

Tandtechniek Steenwijk
Ik beveel Milieu Service Nederland aan. Goede kwaliteit en een goede prijs.

INZAMELMIDDELEN VOOR MEDISCH AFVAL

Er zijn verschillende manieren om medisch afval in te bewaren. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van een septobox of naaldenbox. Beide hebben een optimaal vulvolume en een betrouwbare afsluiting. Zo zijn de deksels 100% gegarandeerd waterdicht zodat er geen afval uit kan lekken. Daarnaast zijn de boxen goed te stapelen waardoor ze ruimte besparen bij vervoer en opslag.

Alle afvalcontainers

LANDELIJK AFVALBEHEERSPLAN

Hoe om te gaan met medisch afval is geregeld in het Landelijk Afvalbeheersplan 3 (LAP3) dat sinds 28 december 2017 actief is. Het is echter soms niet helemaal duidelijk of iets medisch afval is, of bedrijfs/restafval. Doorslaggevend daarin is het besmettingsgevaar. Er moet te allen tijde voorkomen worden dat medewerkers van zorginstellingen, patiënten en anderen gevaar lopen. Daarom mogen alleen vergunninghouders dit afval afvoeren.

MEER INFORMATIE OVER MEDISCH AFVAL

Heeft u medisch afval en wilt u daar op verantwoorde wijze vanaf?  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze afvalspecialisten gaan graag met u in gesprek.

Top