• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

DE VERWERKING VAN SWILL

Organisch afval is dus goed recyclebaar. Als u niet over een eigen composteermachine beschikt, begint het recyclingsproces na de inzameling. De etensresten gaan naar een vergister, waarbij door middel van verhitting de schadelijke bacteriën worden gedood. Vervolgens worden de etensresten tot moes vermalen en in een grote tank gestort. Hierna volgt een soort biologisch verteringsproces, waarbij er bacteriën aan het afval worden toegevoegd. Deze bacteriën zorgen ervoor dat er biogas vrijkomt.

 

BIOGAS

Biogas bestaat voor het grootste deel uit koolstofdioxide en methaan en is een duurzame energiebron. Dit gas wordt afgezogen en vervolgens hergebruikt voor verschillende zaken. Zo kan biogas als brandstof worden gebruikt om energie op te wekken of om machines en voertuigen op te laten werken. Het is ook mogelijk om biogas verder te verwerken, zodat uiteindelijk een gas overblijft dat van dezelfde kwaliteit is als aardgas.

 

COMPOST EN BIODIESEL

Tijdens het vergistingsproces van uw swill, komen er ook vetresten bovendrijven. Deze worden ook apart afgezogen en verwerkt tot biodiesel. Biodiesel is een duurzame energiebron. Het restant van het afval dat vervolgens overblijft, het zogeheten digestaat, vormt een waardevolle meststof die hergebruikt kan worden in bijvoorbeeld de land- of tuinbouw.

Met Milieu Service Nederland bent u verzekerd van:

 • Scherpe tarieven voor uw afvalinzameling
 • Goede en snelle service
 • Advies op maar via onze Afvalscan
 • Een passende oplossingen voor uw situatie
 • Advies over certificeringen zoals Green Key
 • Rolcontainers die binnen 24 uur gratis geplaatst worden in heel Nederland
 • Al uw afvalstromen op 1 factuur

K. Mulder

Snackbar Mulder
Milieu Service Nederland ontzorgt, daardoor hebben wij geen milieuzorgen.

Paolo Jannello

La Pizzeria
Ze zijn, correct, snel en duidelijk.

Nick Kop

The Harbour Club
Door middel van juiste advisering zijn wij steeds verder gegaan in het scheiden van ons afval.

INZAMELMOGELIJKHEDEN VOOR SWILL

Het gescheiden inzamelen van uw swill heeft dus een grote invloed op het milieu, maar ook uw portemonnee is gebaat bij een goede inzameling en verwerking van uw swill. De expertise van Milieu Service Nederland op het gebied van swill-inzameling, maakt ons de beste partner om u te helpen bij uw swill scheiding en inzameling. Wij bieden verschillende (unieke!) oplossingen waarmee u op een voordelige manier uw swill kunt scheiden, terwijl u tegelijkertijd kunt besparen op uw afvalkosten.

Alle afvalcontainers

ROLCONTAINERS

Milieu Service Nederland biedt verschillende inzamelmiddelen aan voor uw swill. Zo kunt u ervoor kiezen om een kunststof rolcontainer van 120 liter te plaatsen. Vervolgens spreekt u met ons een ledigingsfrequentie af en worden uw rolcontainers ingepland op een route. Onze chauffeur komt dan uw volle containers omwisselen voor lege exemplaren. Het legen van de containers gebeurt vervolgens op een tussenstation. Zodra de tank op dit tussenstation vol is, wordt deze afgezogen en gaan de etensresten op transport naar de verwerker.
Nadat de volle containers op het tussenstation geleegd zijn, worden ze in een speciale ‘’wasstraat’’ grondig gereinigd. Dit gebeurt met biologisch afbreekbaar zeep. Zodra dit proces is afgrond, worden de containers weer klaargezet voor de volgende ronde.

U kunt er dus te allen tijde op rekenen dat uw swill op een correcte manier wordt ingezameld en verwerkt en dat u bij elke lediging altijd schone, hygiënische containers terugkrijgt. Door goed te kijken naar de ledigingsfrequentie en de routes die gereden worden, kunnen wij bovendien de CO2-uitsoot verminderen en voordelige tarieven handhaven. Wij plaatsen onze rolcontainers daarnaast altijd gratis, binnen 24 uur in heel Nederland!

 

ONDERGRONDSE AFVALCONTAINERS

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een ondergrondse container. Bij deze containers wordt de container direct door een tankwagen afgezogen. Als de tank groot genoeg is, kan dit zelfs direct door de verwerker worden gedaan. Andere bijkomende voordelen van de ondergrondse containers zijn dat er altijd voldoende capaciteit is en dat er geen interne handelingen vereist zijn om bijvoorbeeld de container klaar te zetten voor de chauffeur.

 

COMPOSTEERMACHINE

Naast deze eerdergenoemde mogelijkheden om uw swill gescheiden van uw andere afvalstromen in te zamelen, biedt Milieu Service Nederland u ook een unieke oplossing: een eigen composteermachine! Swill bestaat voor meer dan 80% uit vocht en het vervoer van swill kan als vervelend en onhygiënisch worden ervaren. Door een eigen composteermachine in uw organisatie te plaatsen, zet u swill binnen 24 uur om naar droge compost. Daarnaast realiseert u tegelijkertijd een volumereductie van meer dan 85%, omdat al het vocht aan het afval onttrokken wordt.

Composteren is een duurzame en circulaire manier van afvalverwerking. Door het gebruik van onze composteermachine maakt u van uw afval weer een grondstof: compost. Ook reduceert u de bestaande afvalstroom met meer dan 85%, wat voor een flinke besparing zorgt op uw afvoerkosten. U heeft immers minder containers nodig die frequent geledigd dienen te worden. Daarnaast houdt u uiteindelijk compost over. U kunt ervoor kiezen om dit in te laten zamelen door Milieu Service Nederland, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit zelf te hergebruiken of doorverkopen.

Het composteerproces is een natuurlijk proces zonder benodigde toevoegingen. Na iedere vulling, wordt het swill gemengd met de in de tank aanwezige bacteriecultuur. Daarna wordt het vocht versneld aan het afval onttrokken. Als dat gebeurd is, maakt de speciale bacteriecultuur het werk verder af en wordt de droge afvalmassa verder omgezet in compost. De warme vochtige lucht (H20) die tijdens het proces vrijkomt, wordt via het ventilatiesysteem afgevoerd naar buiten. U kunt de hele dag door vullen en u hoeft de machine slechts één keer per week te legen.

Van elke 100 kilo organisch afval, blijft slechts 15 kilo compost over. Onze composteermachine is in staat om dagelijks 150 kilo organisch afval te verwerken!

MEER INFORMATIE

Produceert uw organisatie veel etensresten en (gekookt) keukenmateriaal? Vul dan onderstaand formulier in om te zien wat wij voor u kunnen betekenen. Eén van onze Branchemanagers komt graag bij u langs om een afvalscan uit te voeren en om u te adviseren over de mogelijkheden.

Top