• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

PLASTIC RECYCLING AMSTERDAM

In Nederland zijn er slechts twee afvalinzamelaars die in staat zijn om PMD-afval in te zamelen bij bedrijven om dit vervolgens zelf te verwerken. Milieu Service Nederland is één van die bedrijven! Samen met onze partner Umincorp laten wij een plasticfabriek bouwen in de Amsterdamse haven: Plastic Recycling Amsterdam.

HOOGWAARDIGE GRONDSTOF

Helaas wordt vaak slechts een klein deel van het ingezamelde plastic gerecycled. Dit komt omdat het gerecyclede plastic vaak van een lage kwaliteit is. Hierdoor is het doorgaans niet geschikt om er kwalitatief goede producten van te maken. Al het overige plastic dat dus niet optimaal gerecycled kan worden, komt dus op stortplaats terecht of wordt verbrand.

Onze plasticfabriek brengt daar verandering in!

Bij Plastic Recycling Amsterdam zijn wij in staat om ingezameld plastic te recyclen tot een hoogwaardige grondstof. Hiervan kunnen veel verschillende producten worden gemaakt. Een speciale technologie (Magnetische Dichtheid Scheiding) maakt het recyclen van gemengde plasticstromen een stuk efficiënter. Er blijft na verwerking namelijk nauwelijks een restproduct over dat niet geschikt is voor hergebruik.

 

MAGNETISCHE DICHTHEID SCHEIDING

Plastic Recycling Amsterdam maakt gebruik van een speciale technologie: Magnetische Dichtheid Scheiding (MDS). De fabriek kan met deze techniek jaarlijks 17.000 ton plastic geschikt maken voor hergebruik. Bij deze aan de TU Delft ontwikkelde techniek worden plasticsnippers door een magnetisch bad geleid. De verschillende typen plastic worden op deze manier verder gescheiden naar vijf verschillende plasticsoorten. Al deze verschillende soorten hebben een zuiverheid van wel 99%. Deze kwaliteit komt zeer dicht in de buurt van nieuw plastic. Daarom zijn deze gerecyclede plasticsoorten zeer geschikt voor het produceren van hoogwaardige nieuwe producten. Er blijft dus zeer weinig restproduct over dat niet geschikt is voor hergebruik, terwijl er bij andere verwerkingstechnieken relatief veel onbruikbaar restproduct overblijft.

Uw voordelen:

 • Alle stappen in het recycleproces voeren we uit op één locatie. Dit zorgt voor een besparing op de transportkosten en de CO2-uitstoot.
 • Er blijft na verwerking slechts een kleine hoeveelheid plastic over dat niet geschikt is voor hergebruik.
 • Het eindproduct is van hoge kwaliteit en is in staat om nieuw plastic te vervangen. We hoeven dus minder grondstoffen te winnen om nieuw plastic te produceren.

Rob van den Broek

Broviand
Milieu Service Nederland heeft alle oplossingen in huis en is goed georganiseerd!

Talitha van Dalen

Vivo Wonen
Het is een zeer behulpzame, meedenkende, klantvriendelijke organisatie.

Michel Castanheira Dias

MKB Voordeelkaart
De samenwerking ervaren wij als zeer prettig, vooral door de flexibiliteit en het diverse aanbod van inzamelmiddelen.

PMD SCHEIDEN

Voordat wij in staat zijn om uw PMD te recyclen, dient u dit wel gescheiden in te zamelen. Als u uw PMD niet scheidt, komt het bij het restafval terecht. Dit willen we voorkomen, want restafval wordt verwerkt middels verbranding. Behalve het feit dat dit slecht is voor het milieu, gaan er dan ook waardevolle grondstoffen verloren. Afval is namelijk een waardevolle grondstof. Door uw afval te (laten) recyclen, zorgt u ervoor dat er minder grondstoffen (zoals bijvoorbeeld olie en gas) gewonnen hoeven te worden om nieuwe producten te maken. Zo draagt u bij een aan duurzame wereld, waarin we de aarde zo min mogelijk uitputten.

GERECYCLED PMD

Van gerecycled PMD maken we diverse nieuwe producten, zoals: verpakkingen, kratten, emmers, bouwmaterialen, auto-onderdelen etc. Het loont dus ontzettend om uw afval te scheiden! Stelt u zich maar eens voor hoeveel verpakkingen er wel niet zijn. Alleen al een supermarkt staat vol met plastic, blikken of kartonnen verpakkingen. Als we voor al deze verpakkingen nieuwe grondstoffen moeten winnen, plegen we grootschalige roofbouw op onze natuurlijke hulpbronnen. Deze zijn niet oneindig, dus het is belangrijk dat we proberen hier zo min mogelijk (onnodig) gebruik van te maken. Door uw afval te scheiden levert u dus een grote bijdrage aan een beter milieu!

Meer informatie

WAT HOORT BIJ PMD?

PMD staat voor plastic, metalen en drankenkartons. Omdat deze afvalstroom uit drie verschillende onderdelen bestaat, mag u behoorlijk wat afval in deze stroom deponeren. Toch bestaat er soms nog wat onduidelijkheid over wat wel of niet bij PMD hoort.

PMD bestaat dus eigenlijk uit drie verschillende afvalstromen: plastic, metaal en drankenkartons. Het is belangrijk om altijd te onthouden dat er alleen verpakkingen bij het PMD weggegooid mogen worden. Dus plastic producten zoals kratten, emmers, dienbladen of postbakjes horen niet bij deze afvalstroom.

Alle afvalcontainers

PLASTIC

Plastic is een zeer effectief verpakkingsmateriaal. Het zorgt ervoor dat producten voor een langere tijd houdbaar zijn en gemakkelijk bewaard kunnen worden. Plastic verpakkingen mogen weggegooid worden bij PMD. Deze verpakkingen dienen dan leeg te zijn. Ze hoeven niet nog eens extra afgespoeld te worden of helemaal schoon te zijn. Enkele goede voorbeelden van plastic verpakkingen die bij het PMD weggegooid mogen worden zijn:

 • Frisdrankflessen
 • Waterflessen
 • Plastic tassen
 • Plastic zakjes
 • Bakjes voor salade
 • Yoghurtbekers
 • Boterkuipjes

 

METALEN

Blik en ander metaal is ook heel geschikt voor recycling. Daarom mag dit ook bij het PMD worden weggegooid. Ook blik is een veelgebruikt verpakkingsmateriaal. Daarom neemt dit vaak een groot deel van het afvalvolume in beslag. Ook voor blikken verpakkingen geldt dat deze voor het weggooien leeg dienen te zijn, maar dat ze niet schoongemaakt hoeven te worden. Enkele voorbeelden van metalen/blikken verpakkingen die bij het PMD weggegooid mogen worden zijn:

 • Frisdrankblikjes
 • Bierblikjes
 • Metalen doppen
 • Conservenblikken
 • Schroefdeksels
 • Aluminiumfolie

 

DRANKENKARTONS

Drankenkartons mogen ook bij het PMD worden weggegooid, want ze zijn namelijk geschikt voor recycling. Een drinkpak bestaat doorgaans voor 75 procent uit karton, 21 procent uit plastic en 4 procent aluminium. Dit zijn allemaal recyclebare onderdelen die vervolgens gebruikt worden om nieuwe producten te maken. Bij het weggooien van een drankenkarton is het wel belangrijk dat het pak leeg is en zo klein mogelijk wordt opgevouwen. De dop mag gewoon op het pak blijven zitten. Enkele goede voorbeelden van drankenkartons zijn:

 • Melkpakken
 • Sap pakken
 • Vla/yoghurt verpakkingen

INZAMELMIDDELEN VOOR PMD

Wij willen de milieu-impact van afval zoveel mogelijk reduceren. Daarom hechten wij veel waarde aan het scheiden van afval en het verminderen van de CO2-uitstoot. Wij zien het als onze taak om Nederlandse ondernemers te helpen bij het verduurzamen van hun afvalmanagement. Duurzaam ondernemen is voor steeds meer organisaties een belangrijk speerpunt. Op het gebied van afval is het mogelijk om écht het verschil te maken. Daarom helpen wij u graag om uw afval zo duurzaam én voordelig mogelijk in te zamelen. Dankzij onze afvalscan en afvalanalyse kunnen wij u een advies op maat geven. Ons ruime productassortiment zorgt ervoor dat wij altijd over de juiste inzamelmiddelen beschikken.

ROLCONTAINERS

Het is goed mogelijk om uw PMD in te zamelen met behulp van rolcontainers. Milieu Service Nederland beschikt over het grootste assortiment rolcontainers van Nederland. Dankzij ons grote assortiment, hebben wij dus altijd een geschikte rolcontainer klaarstaan. Daarom zijn wij in staat om onze rolcontainers altijd binnen 24 uur te plaatsen, door heel Nederland.

Voor uw PMD bieden wij kunststof rolcontainers aan van 240, 660 of 1100 liter. Al onze rolcontainers voor PMD zijn rood. Daardoor is het goed te zien dat in deze rolcontainers slechts één gescheiden afvalstroom wordt ingezameld.

 

MULTI AFVAL CONTAINERS

Wilt u uw PMD direct bij de bron scheiden? Met onze Multi Afval Containers is dat mogelijk! De Multi Afval Container is een modulair inzamelmiddel dat u zelf samenstelt. Met deze container zamelt u gemakkelijk meerdere afvalstromen, gescheiden van elkaar, in binnen één container. Omdat u op deze manier uw afval direct aan de bron scheidt (dus meteen bij het weggooien), kunnen de ingezamelde afvalstromen optimaal gerecycled worden. Het is bij de Multi Afval Container dus ook mogelijk om in een gescheiden module uw PMD in te zamelen.

MEER INFORMATIE

Komt er veel PMD bij u vrij en wilt u meer informatie over hoe dit zo duurzaam mogelijk te laten inzamelen en verwerken? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze afvalspecialisten gaan graag met u in gesprek.

Top