• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

PIEPSCHUIM INZAMELEN

Hoewel er veel voordelen kleven aan het verpakken, vullen en isoleren met piepschuim, vormt het op afvalgebied vaak wel een probleem. Het neemt veel volume in binnen inzamelmiddelen. Dit maakt het een zeer kostbaar materiaal om te transporteren en verwerken. Het zorgt er namelijk voor dat de inzamelmiddelen sneller vol zitten, waardoor ze eerder geleegd dienen te worden. Hierdoor neemt dan ook het aantal transporten dat nodig is om alles af te voeren toe.

 

PIEPSCHUIM SCHEIDEN

Als piepschuim niet gescheiden wordt ingezameld, komt het bij het restafval terecht. Het verwerken van restafval zorgt voor een zware belasting op het milieu. Daarom is dit een dure afvalstroom. Het is dan ook zonde als de restafval containers sneller vol zitten omdat er piepschuim tussen het afval zit. Uw afvalkosten lopen dan flink op. Daarnaast is het ook zonde als het dan bij de verwerking verbrand wordt. Het kan namelijk oneindig worden gerecycled!

Om dit materiaal succesvol te recyclen, is het dan wel van belang dat het gescheiden van andere afvalstoffen wordt ingezameld. Door naar afval te kijken als een grondstof in plaats van iets dat ‘’vies’’ is, werken we actief mee aan het beschermen van het milieu. Daarom is het belangrijk ook uw piepschuim gescheiden in te zamelen.

 

VOORWAARDEN VOOR INZAMELING

Om deze afvalstroom zo optimaal mogelijk te recyclen, is het wel van belang dat het op een juiste manier wordt ingezameld. Daarnaast is het ook van belang dat het ingezamelde piepschuim niet vervuild is met andere stoffen. Het dient daarom altijd:

 • Schoon, droog en wit te zijn, dus niet vervuild met of verkleurd door andere (afval)stoffen
 • Niet vermengd of verlijmd te zijn met andere stoffen (bijvoorbeeld verpakkingen/producten van plastic, papier of karton)
 • Vrij te zijn van gevaarlijke stoffen, het mag dus ook geen verfresten bevatten

 

VERWERKING

Na inzameling, gaat de afvalstroom naar een verwerkingsbedrijf waar het wordt gerecycled. Hier gaat het vervolgens door een shredder en wordt het vermalen tot er slechts kleine korrels over zijn. Deze worden vervolgens verpakt in zakken, en kunnen gebruikt worden om nieuw piepschuim van te maken.

Eigenschappen van piepschuim

 • Volledig recyclebaar
 • Ongevoelig voor vocht
 • Licht en veilig in gebruik
 • Sterk isolerend
 • Vormvast

Peter de Laet

Rosada Fashion Outlet
De service zie ik als een groot voordeel. We hebben geen onderhoud aan de containers en problemen worden snel opgelost.

Sylvia Coppoolse

Building Holland B.V.
Milieu Service Nederland is erg flexibel. Dingen worden snel geregeld, wijzigingen worden snel en correct doorgevoerd.

Dhr. Hamers

Hamers Classic Cars
Vanwege de goede dienstverlening heb ik verschillende relaties geïnformeerd over de diensten van Milieu Service Nederland.

VOORDELEN

Het heeft diverse voordelen om uw piepschuim gescheiden in te zamelen:

 

LEGERE CONTAINERS

Piepschuim is erg volumineus. Daarom zorgt het ervoor dat inzamelmiddelen snel vol komen te zitten. Het kost veel tijd om het eerst zelf zo klein mogelijk te maken voordat het wordt weggegooid. Daarnaast zal het piepschuim zelf als iemand handmatig kleinere ‘’brokken’’ hiervan heeft gemaakt, nog steeds meer volume binnen het inzamelmiddel innemen dan ander afval. Door het apart in te zamelen, voorkomt u dat uw inzamelmiddel minder snel vol zitten. Dit heeft een positief effect op de ledigingsfrequentie.

 

MINDER TRANSPORTEN

Omdat de inzamelmiddelen minder snel vol zitten, zijn er ook minder transporten nodig om al het afval af te voeren. Piepschuim kan immers gemakkelijk in een aparte zak worden ingezameld en eventueel tijdelijk worden opgeslagen. De ledigingsfrequentie van de andere inzamelmiddelen kan dan dus omlaag. Dit zorgt voor een verlaging van de transportkosten en zorgt voor een lagere CO2-uitstoot!

 

100% RECYCLEBAAR

EPS kan volledig en oneindig worden gerecycled en gebruikt om nieuw piepschuim van te maken. Het is dus eigenlijk een hele waardevolle grondstof. Het recyclen en hergebruiken van materialen is beter voor het milieu. Zo hoeven we immers geen hele nieuwe grondstoffen te gebruiken en verwerken om nieuwe producten van te maken.

INZAMELMIDDELEN VOOR PIEPSCHUIM

Milieu Service Nederland beschikt over diverse inzamelmiddelen waarmee u gemakkelijk uw piepschuim gescheiden van uw andere afvalstromen inzamelt.

 • Piepschuimzakhouder
 • Zakkenpers
 • Afzetcontainer
Alle afvalcontainers

PIEPSCHUIMZAKHOUDER

Wij beschikken over een piepschuimzakhouder waarmee u gemakkelijk uw piepschuim in aparte zakken inzamelt. U gooit gewoon uw piepschuim in de zak en knoopt deze dicht zodra hij vol is. Ook voor het bestellen van een nieuwe voorraad piepschuimzakken bent u bij Milieu Service Nederland aan het juiste adres. Daarnaast voeren wij ook uw gevulde zakken af. Door uw piepschuim op deze manier in te zamelen, voorkomt u dat uw andere inzamelmiddelen te snel vol raken. Onze piepschuimhouder en zakken hebben een grote capaciteit, waardoor minder transporten nodig zijn om alles af te voeren. Wij kunnen uiteraard tijdens één rit meerdere zakken meenemen.

 

ZAKKENPERS

Het is ook mogelijk uw piepschuim in te zamelen met behulp van een zakkenpers. Onze zakkenpers heeft een capaciteit van 300 kilo. Het afval wordt door deze machine samengeperst in een zak van 1000 liter. Door de stalen wals, wordt het piepschuim direct na het inwerpen verscheurd en samengeperst. Hierdoor kunt u veel meer piepschuim kwijt in één zak, waardoor er minder transporten nodig zijn om alles af te voeren. De gevulde zakken slaat u tijdelijk op, tot wij ze bij u komen ophalen. Hiermee bespaart u op transportkosten en verlaagt u uw CO2-uitstoot.

 

AFZETCONTAINER

Komen er hele grote hoeveelheden piepschuim bij u vrij? Dan is het ook mogelijk om (tijdelijk) een afzetcontainer te laten plaatsen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat in deze afzetcontainer dan alleen deze afvalstroom wordt ingezameld. Als dit niet gebeurt, komt het afval alsnog bij een andere afvalstroom terecht. Dan kan het niet meer gerecycled worden en gaat er een waardevolle grondstof verloren.

MEER INFORMATIE OVER AFVOEREN VAN PIEPSCHUIM

Heeft u vaak een grote voorraad piepschuim liggen? Wilt u hier zo voordelig en milieuvriendelijk mogelijk vanaf? Vul dan onderstaand formulier in. Wij helpen u graag om dit gescheiden in te zamelen en af te voeren.

Top