• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

KLEIN CHEMISCH AFVAL

Klein chemisch afval (KCA) is afval dat chemische/schadelijke stoffen bevat en daarom niet bij het restafval mag worden weggegooid. Als KCA wel bij het restafval wordt weggegooid, heeft dat grote gevolgen voor het milieu. Als KCA wordt verbrand, zorgt het voor luchtvervuiling en als het wordt gestort, vervuilen de schadelijke stoffen het grondwater. Daarnaast is het niet gescheiden weggooien van KCA ook gevaarlijk voor de inzamelaars en verwerkers van het afval. Zij kunnen dan in aanraking komen met de gevaarlijke stoffen. Dit is zeker niet de bedoeling. De inzameling en verwerking van chemisch afval is niet voor niets zo streng gereguleerd.

 

VERWERKING VAN CHEMISCH AFVAL

Aangezien chemisch afval zo schadelijk is voor het milieu en de volksgezondheid, zou je misschien denken dat het niet gerecycled of hergebruikt kan worden. Niets is echter minder waar. Een deel van de grondstoffen uit klein chemisch afval kan wel degelijk opnieuw worden gebruikt. Het staal dat afkomstig is uit batterijen en verfblikken, kan bijvoorbeeld opnieuw worden gebruikt om spijkers van te maken. Ook het glas van tl-buizen en spaarlampen wordt opnieuw gebruikt. Hier worden bijvoorbeeld nieuwe lampen van gemaakt.

Als KCA niet hergebruikt of gerecycled kan worden, wordt het verbrand in speciale verbrandingsovens. Deze verbrandingsovens verhitten het afval tot een hoge temperatuur, waardoor de schadelijke stoffen worden vernietigd. De schadelijke gassen die daarbij vrijkomen, worden gezuiverd door speciale reinigingsinstallaties.

Als het ook niet mogelijk is om het KCA op een veilige manier te verbranden, wordt het veilig opgeslagen.

Wat hoort bij het KCA

 • Accu’s en batterijen
 • Injectienaalden
 • Medicijnen
 • Spaarlampen
 • Tl-buizen en ledlampen
 • Verf
 • Lak en beits
 • Bestrijdingsmiddelen
 • Benzine
 • Motorolie
 • remolie en oliefilters
 • Foto-ontwikkelaar en fotofixeermiddel

Caroline Uilenburg

C.U.B. Service Station B.V.
Bij Milieu Service Nederland zijn ze klantvriendelijk en correct.

Sabri Bouchaib

Banden en Uitlijncentrum Sabri
Een goed, vriendelijk en net bedrijf.

Annemieke Kappen

Schumacher Schilders B.V.
Klantgericht en betrouwbaar.

INZAMELMIDDELEN

Milieu Service Nederland zorgt voor milieuvriendelijke en veilige inzameling en verwerking van al uw chemisch afval. Bij de inzameling is het van essentieel belang dat dit op verantwoorde wijze gebeurt, daarom moet u er goed op letten dat u voor uw chemisch afval de juiste inzamelmiddelen gebruikt. Wij beschikken over een uitgebreid assortiment aan inzamelmiddelen voor chemisch afval.

Alle afvalcontainers

ROLCONTAINERS

Milieu Service Nederland beschikt over het grootste assortiment van rolcontainers in Nederland. Wij beschikken ook over rolcontainers voor chemisch afval. Zo bieden wij een rolcontainer aan waarmee u uw tl-buizen en/of spaarlampen gescheiden van uw andere afvalstromen kunt inzamelen. Daarnaast beschikken wij ook over een aparte rolcontainer van 240 liter waarmee u oliehoudend materiaal kunt opvangen.

 

DRUMS

Wij hebben ook verschillende drums in ons assortiment waarmee u vloeistoffen inzamelt die schadelijk zijn voor de volksgezondheid en het milieu. U heeft keuze tussen twee soorten drums: kunststof drums of metalen drums. Zowel de kunststof drums als de metalen drums zijn voorzien van een stevige, betrouwbare afsluiting zodat er geen afval uit kan lekken. Bij de kunststof drums heeft u de keuze tussen een drum van 60 liter of 200 liter. De metalen drums hebben een inhoud van 200 liter.

 

NAALDEN EN SEPTOBOXEN

Wij beschikken ook over verschillende inzamelmiddelen voor uw injectienaalden en gevaarlijk (specifiek) medisch afval. U kunt bij ons kiezen voor een naaldenbox van 4 liter of 7 liter en een septobox van 25 liter of 50 liter. Zowel de septobox als de naaldenbox hebben een optimaal vulvolume en zijn voorzien van een betrouwbare afsluiting, zodat er geen afval uit kan lekken.

 

PALLETBOXEN

Milieu Service Nederland heeft ook verschillende palletboxen in het assortiment die u kunt gebruiken om uw chemisch afval in te zamelen. De inhoud van deze boxen varieert van 600 liter, tot 880 liter en 1000 liter. De boxen zijn gemaakt van sterk materiaal en uitermate geschikt om grote hoeveelheden in te zamelen en te vervoeren.

Behalve bovenstaande inzamelmiddelen, kunnen wij u ook nog een KGA-box (60 liter) en een IBC-tank (1000 liter) leveren om uw chemisch afval in te zamelen.

CHEMISCH AFVAL: ADVIES OP MAAT

Komt er (klein) chemisch afval vrij bij uw organisatie? Dan is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit op een verantwoorde manier wordt ingezameld en verwerkt. Het verwerken van chemisch afval is echter aan strikte regels gebonden. Onze Branchemanagers zijn volledig op de hoogte van alle regels en risico’s die het inzamelen en verwerken van chemisch afval met zich meebrengen. Zij komen graag bij u langs om een gratis afvalscan uit te voeren om te kijken welke afvalstromen er bij u vrijkomen. Op basis hiervan adviseren zij u over de meest geschikte inzamelmethoden, hoe het afval het best afgevoerd kan worden, en hoe u de kosten hiervoor zo laag mogelijk kunt houden. Uiteraard adviseren onze Branchemanagers u ook over de wijze waarop uw afval zo milieuvriendelijk kan worden verwerkt.

Wilt u advies of meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in.

Top