• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

INZAMELEN EN VERNIETIGEN VAN VERTROUWELIJK PAPIER

Sommige organisaties kiezen ervoor om hun vertrouwelijk papier met een eigen shredder te vernietigen. Een voordeel hiervan is dat zij altijd zelf een shredder tot hun beschikking hebben. Het plaatsen van een eigen shredder heeft echter ook genoeg nadelen. Waar gaat u bijvoorbeeld tussentijds uw vertrouwelijke papieren veilig opslaan? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ongeoorloofde personen erbij kunnen. En wat doet u met de papiersnippers? De techniek staat niet stil, waardoor het steeds makkelijker wordt om met de snippers een document te reconstrueren. Daarnaast vraagt een eigen shredder ook om regelmatig onderhoud en kan deze geluidsoverlast veroorzaken.

Om deze nadelen te ontlopen, kiezen veel organisaties ervoor om hun vertrouwelijke documenten door een betrouwbare, externe partij te laten inzamelen, afvoeren en vernietigen. Zo kan niemand bij de ingezamelde documenten komen en blijven zij niet met overgebleven snippers zitten. Papier is zeer geschikt voor recycling. Als een duurzame, externe partij dit inzamelt en vernietigt, weet u zeker dat uw vernietigde documenten weer een nieuwe toepassing krijgen.

 

PAPIER SCHEIDEN

Nederland is één van de koplopers op het gebied van papierrecycling. Dat houdt in dat we deze afvalstroom in Nederland vooral bekijken als een grondstof in plaats van als afval. Nieuw papier en karton bestaat in ons land voor ruim 80% uit gerecycled oud papier. Oud papier kan tot wel 7 keer worden hergebruikt!

Om uw vertrouwelijke papieren optimaal te recyclen, is het wel van belang dat deze gescheiden van uw andere afvalstromen worden ingezameld. Anders komen deze misschien in een afvalstroom terecht waar ze niet op een betrouwbare en afgesloten manier worden ingezameld. Ook worden ze dan mogelijk niet op een milieuvriendelijke en betrouwbare wijze verwerkt. Als uw papier bijvoorbeeld bij het restafval terechtkomt, wordt het bij de verwerking verbrand. Dat is zeer belastend voor het milieu. Daarnaast gaat er dan een waardevolle grondstof verloren!

MET MILIEU SERVICE NEDERLAND BENT U VERZEKERD VAN:

 • Scherpe tarieven voor uw afvalinzameling
 • Goede en snelle service
 • Goed beveiligde inzamelmiddelen
 • Veilige en betrouwbare afvoer van uw vertrouwelijk papier
 • Vernietiging volgens de richtlijnen van de NAID
 • Een passende oplossing voor uw situatie
 • Rolcontainers en securityboxen die binnen 24 uur gratis geplaatst worden in heel Nederland

J. Brouwers

Brouwers Administraties
Vernietiging van vertrouwelijk papier is een belangrijk element in onze bedrijfsvoering. Milieu Service Nederland doet dit adequaat.

Erica Roest

POBBewind
Ik ben tevreden over de manier waarop documenten veilig vernietigd worden.

Arnoud Hanemaaijer

Arnoud Hanemaaijer Financieel Adv.
Voor mij een perfecte manier om mijn documenten veilig en snel te vernietigen.

INZAMELMIDDELEN VOOR VERTROUWELIJK PAPIER

Milieu Service Nederland beschikt over diverse inzamelmiddelen waarmee u op veilige wijze uw vertrouwelijke papieren inzamelt. Zo bieden wij diverse afsluitbare kunststof en aluminium rolcontainers aan. Deze rolcontainers zijn extra beveiligd, zodat niemand bij het weggegooide papier kan komen. Dankzij de speciale inwerpopening is het namelijk onmogelijk om het weggegooide papier alsnog weer terug te halen. Daarnaast zorgen sloten ervoor dat het voor ongeoorloofde personen onmogelijk is om de rolcontainer te openen. Onze rolcontainers zijn beschikbaar met inhoudsmaten variërend van 140 tot en met 660 liter.

Behalve rolcontainers, bieden wij ook nog een speciale houten securitybox aan. Ook deze box is extra goed beveiligd met sloten, waardoor hij niet zomaar door iedereen geopend kan worden. Ook is het bij deze securitybox niet mogelijk om weggegooid papier weer uit de box te halen. Deze securitybox heeft een inhoud van 90 liter en is gemakkelijk en onopvallend in een kantooromgeving te plaatsen.

Wilt u eenmalig vertrouwelijke papieren laten vernietigen, zoals bijvoorbeeld uw archief? Dan kunt u van tevoren contact met ons opnemen om hiervoor speciale inzamelmiddelen te regelen of dit aanbieden in een ander inzamelmiddel, zoals bijvoorbeeld een doos. Als u echter op deze wijze uw vertrouwelijke documenten inzamelt, bent u niet verzekerd van een goed beveiligde inzameling en bestaat er een kans dat anderen uw papieren voor het vernietigen hebben ingezien.

VERNIETIGEN VOOR DE DEUR OF OP EEN DEPOT

Niet alleen voor de inzameling van uw vertrouwelijke papieren bent u bij Milieu Service Nederland aan het juiste adres. Ook voor het afvoeren en vernietigen van deze afvalstroom, vindt u in ons een betrouwbare partner. Afhankelijk van waar uw organisatie gevestigd is, zorgen wij ervoor dat uw vertrouwelijke documenten direct voor uw deur of op een depot worden vernietigd.

Vraag offerte aan

VOOR DE DEUR

Het vernietigen van vertrouwelijk papier is onderdeel van de corebusiness van Milieu Service Nederland. Wij hebben dan ook een speciale dienst ontwikkeld waarbij wij direct voor uw deur uw vertrouwelijke papieren vernietigen: MobielZeker.

Het vernietigen van uw documenten doen wij altijd met behulp van de beste en nieuwste vernietigingstechnieken. Daardoor is het onmogelijk om de snippers weer terug te leiden naar het oorspronkelijke document. Daarnaast volgen wij bij de vernietiging van uw documenten ook altijd de richtlijnen van de National Association for Information Destruction (NAID). U bent er dus van verzekerd dat wij op een betrouwbare wijze met uw documenten omgaan. Na de vernietiging ontvangt u dan ook een certificaat van vernietiging en recycling. Het is mogelijk om deze afvalstroom eenmalig of structureel door ons te laten inzamelen en vernietigen.

Wij bieden deze dienst in verschillende vormen aan:

 • MOBIELZEKER FLEX

  Met dit pakket vernietigen wij uw documenten op de met u afgesproken dag, direct voor de deur. Het enige wat u hoeft te doen, is ervoor zorgen dat het inzamelmiddel met daarin de documenten op straatniveau wordt aangeboden. Na de vernietiging, ontvangt u een certificaat van vernietiging en recycling.

 • MOBIELZEKER PLUS

  Met dit pakket hoeft u zelf helemaal nergens meer naar om te kijken. Wij vernietigen uw papier niet alleen voor de deur, wij zamelen de documenten ook in vanaf de verdieping. Na de vernietiging, ontvangt u hiervan een certificaat.

 • MOBIELZEKER EXCLUSIEF

  Met dit pakket stelt u uw container geheel naar eigen smaak samen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een container in uw eigen bedrijfskleuren of deze laten voorzien van uw eigen logo. Het is ook mogelijk om de kleur van de container aan te passen, zodat deze past bij uw interieur.

Bij al deze pakketten wordt uw vertrouwelijk papier direct voor de deur vernietigd en ontvang u een certificaat van vernietiging en recycling. Onze chauffeurs die uw documenten komen vernietigen, zijn volledig gecertificeerd. Uw papieren zijn dus te allen tijde in veilige handen.

 

OP EEN DEPOT

Ook als uw locatie niet in aanmerking komt voor vernietiging voor de deur, hoeft u zich geen zorgen te maken. Aangezien het vernietigen van vertrouwelijke papier één van onze specialisaties is, zijn wij ook in staat om uw papieren op betrouwbare en veilige wijze te laten vernietigen op een depot. Ook bij deze dienst zorgen wij ervoor dat het afvoeren en vernietigen van uw documenten gebeurt volgens de richtlijnen van de National Association for Information Destruction (NAID). Het is mogelijk om dit eenmalig of structureel te laten doen. Uiteraard kunt u ook bij deze dienst gebruikmaken van onze beveiligde inzamelmiddelen. Bij deze dienst legen we de container voor de deur of wisselen wij hem om voor een lege container.

 

LEGEN VAN ROLCONTAINERS

Hierbij spreekt u met ons een dag af waarop wij de container(s) komen legen. Deze containers worden vervolgens geleegd in een speciale wagen die is voorzien van een ‘’extra achterkant’’. Hierdoor hoeven de containers niet in de buitenlucht geleegd te worden en kan niemand zien wat er in de container zat. U loopt dus geen enkele kans dat uw vertrouwelijke documenten op straat komen te liggen. Het papier wordt vervolgens naar een depot gebracht, waar vervolgens de vernietiging plaatsvindt. Gedurende de hele rit, zijn de papieren onbereikbaar. Na vernietiging ontvang u, indien gewenst, een certificaat van vernietiging en recycling.

 

OMWISSELEN VAN ROLCONTAINERS

Ook bij deze dienst maakt u met ons een afspraak wanneer de containers omgewisseld moeten worden. Wij vervangen dan uw volle containers voor lege exemplaren. De volle containers worden (volledig afgesloten) naar het depot gebracht. Dit gebeurt met een vrachtwagen die extra beveiligd is, zodat niemand bij de documenten kan komen. Op het depot worden de documenten vervolgens vernietigd. Indien gewenst, ontvangt u na de vernietiging een certificaat van vernietiging en recycling.

Ook bij deze dienst bent u dus te alle tijden verzekerd van een betrouwbare inzameling, afvoer en verwerking van uw vertrouwelijke documenten. Milieu Service Nederland is specialist op het gebied van papiervernietiging. Daarom vinden wij altijd een oplossing die past bij uw situatie.

DE VERWERKING VAN PAPIER

Na het inzamelen, afvoeren en vernietigen is het tijd om het papier verder te verwerken. Papier is zeer geschikt voor recycling, daarom krijgen uw vertrouwelijke documenten gewoon weer een nieuwe bestemming. Papier is een waardevolle grondstof. Voor iedere 1.000 kilogram oud papier dat wordt gerecycled, worden er gemiddeld 3,3 bomen bespaard! Van oud papier worden bijvoorbeeld nieuwe servetten, tissues of handdoekjes gemaakt. Ook toiletpapier bestaat voor een groot gedeelte uit oud papier.

Na het inzamelen, vernietigen en reinigen van het papier, wordt het in balen geperst voor de verdere verwerking. Het oud papier gaat naar de papierfabriek, waar het wordt opgelost in water. Dit zorgt ervoor dat de papiervezels loskomen van elkaar en dat er papierpulp (een vezelbrij) ontstaat. Met behulp van verschillende zeeftechnieken, worden vervolgens de nietjes, paperclips en andere vervuilingen uit de papierpulp gehaald. Soms wordt hierna ook nog de inkt uit de pulp verwijderd en wordt deze gebleekt. Dit is echter alleen nodig als hier nieuw wit papier van gemaakt gaat worden. Deze pulp dient vervolgens als grondstof voor nieuwe papierproducten.

MEER INFORMATIE

komt er veel vertrouwelijk papier vrij binnen uw organisatie? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Onze afvalspecialisten gaan graag met u in gesprek.

Top