Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 28 september 2021

Amsterdam The Style Outlets

Deel:
The style outlets
Sinds november 2020 is Nederland een outlet rijker, in de randstad welteverstaan. Amsterdam The Style Outlets ligt op het moderne Sugar City terrein nabij Amsterdam in Halfweg. Bijna 100 internationale en Nederlandse topmerken hebben hier een winkel gevestigd. De outlet heeft meer dan 1400 overdekte parkeerplaatsen en maar liefst 40 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Is uw mobiel bijna leeg? Bij het servicepunt hebben ze powerbanks en opladers te leen. Regent het? De uitleenparaplu’s staan al voor u klaar. Zo wordt winkelen wel heel aangenaam. Tijdens een gesprek met Bo Kragtwijk, facilitair manager bij Amsterdam The Style Outlets, spraken wij over hun afvalmanagement en onze samenwerking.
The Style Outlets

Opstarten van het afvalmanagement

Bij het opstarten van een nieuwe onderneming moeten veel zaken geregeld worden. Zo ook het afvalmanagement. Alle winkels die in Amsterdam The Style Outlets gevestigd zijn, gooien hun afval weg op één centraal punt. Dit zorgt voor veel afval en verschillende afvalstromen. Nog tijdens de bouw van Amsterdam The Style Outlets ging onze accountmanager Mark langs om de situatie te bekijken. Kennis van afvalinzameling en inzicht in uw afval zijn belangrijk voor een duurzaam afvalmanagement. Wij helpen u hier graag bij.

Voor elke uitdaging een oplossing

De grootste uitdaging op het gebied van afvalmanagement bij Amsterdam The Style Outlets was in eerste instantie de smalle logistieke weg in combinatie met het gebrek aan hoogte in de afvalruimte, geeft Bo Kragtwijk aan. “Veel bedrijven konden geen pers op maat leveren en gaven aan alleen rolcontainers te kunnen leveren. Bij Milieu Service Nederland gingen ze er echt goed op in. Mark ging meten, liet specialisten langskomen, tekende in en stelde aparte persen voor”. Amsterdam The Style Outlets wilde in eerste instantie grote perscontainers van 23m3. Onze accountmanager Mark kwam tijdens het bekijken van de locatie tot de conclusie dat dit niet zou passen. Grote perscontainers zouden niet omhoog gehesen kunnen worden voor de lediging vanwege de beperkte hoogte van de afvalruimte. Hierdoor konden er alleen kleinere perscontainers van 10m3 geplaatst worden. Mark vertelt: “De maten van de ruimte waren al bekend. Het was belangrijk om te kijken welke inzamelmiddelen we zouden plaatsen. Ik heb samen met de technische dienst een 3D-plattegrond gemaakt. Aan de hand hiervan konden wij een plan op maat aanbieden”. Milieu Service Nederland ontwikkelde een oplossing en legde die voor aan Amsterdam The Style Outlets. “Wij hebben uiteindelijk voor Milieu Service Nederland gekozen vanwege de persoonlijke benadering en de oplossing op maat. Die was doorslaggevend. Het meedenken en het direct bieden van de juiste oplossing was heel prettig”, aldus Bo Kragtwijk.

Uitgebreide milieustraat

Bij Amsterdam The Style Outlets staan inmiddels meerdere inzamelmiddelen. “Amsterdam The Style Outlets begon als een nieuwe onderneming. Door middel van benchmarking konden wij een inschatting maken welke inzamelmiddelen er nodig waren, en in welke frequentie”, aldus Mark. De grootste afvalstromen die vrijkomen zijn karton, PMD en restafval. We kunnen wel spreken van een diverse milieustraat met twee keer een 10 m3 perscontainer voor karton, één 10 m3 perscontainer voor restafval en een Miniperscontainer voor PMD. Daarnaast staan er nog diverse rolcontainers voor glas en swill en een KGA-box. Elke afvalstroom heeft een eigen opvallende kleur en een duidelijke benaming. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om het afval te scheiden. De winkeliers zien immers in één oogopslag welk afval in welke container hoort.

Wij ontzorgen met flexibiliteit, snelheid en service

Een nieuwe onderneming beginnen roept ook vragen op over het afvalmanagement. Van tevoren kan het lastig zijn om in te schatten in welke hoeveelheden de verschillende afvalstromen vrijkomen. “We waren in het begin echt aan het ontdekken wat we nodig hadden. Hoeveel verbruiken we eigenlijk en hebben we wel genoeg van bepaalde inzamelmiddelen? We kwamen er na een tijdje achter dat we een kartonpers te weinig hadden. We hebben daarom een perscontainer voor plastic laten ombouwen tot een perscontainer voor karton, met de juiste kleur en benaming. Dit was binnen één week geregeld, dus dat was heel fijn” aldus Bo Kragtwijk. Naast flexibiliteit en snelheid in onze dienstverlening is ons overzichtelijke contract ook een positief aspect volgens Bo van Amsterdam The Style Outlets. “Jullie hebben geen complex contract wat erg fijn is. Jullie nemen daarmee een groot stuk uit handen voor ons”.

Doelen voor de toekomst

Amsterdam The Style Outlets heeft veel glasafval en zou in de toekomst kunnen uitbreiden met een extra glascontainer. Daarnaast willen ze hun papierstroom zo zuiver mogelijk houden. “In de toekomst verwachten wij dat Milieu Service Nederland blijft meedenken, zoals jullie dat altijd gedaan hebben. Wij vinden het prettig om blijvend advies te krijgen over de juiste inzamelmiddelen en de zuiverheid van de stromen”, aldus Bo Kragtwijk. Milieu Service Nederland is erg tevreden over de samenwerking met Amsterdam The Style Outlets. Uiteraard blijven we altijd samen kijken naar verbeteringen voor een nog efficiëntere en duurzamere afvalinzameling. Wij regelen ook het afvalmanagement voor Rosada Fashion Outlet waar voornamelijk veel karton en swill vrijkomt.

Ook een samenwerking starten?

Zit je ook met een speciale situatie voor je afvalinzameling? Onze accountmanagers komen graag langs voor een advies op maat. Wil je meer inzicht in een duurzaam afvalbeleid? Ook daarvoor komen onze accountmanagers graag langs. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief
Gepubliceerd: 28 september 2021
Deel:

Bekijk de laatste klantcases