Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 12 januari 2023

Bedrijfspand Milieu Service Nederland 100% energieneutraal

Deel:
Zonnepanelen
Duurzaamheid speelt in onze dienstverlening een belangrijke rol. Wij willen een duurzame toekomst voor iedereen, waarbij we de natuur zo min mogelijk belasten. Onze klanten helpen we hiermee door afval te minimaliseren, bronscheiding te stimuleren en hoogwaardige verwerking van grondstoffen binnen Nederland mogelijk te maken. Als ondernemende afvalpartner voor zakelijk Nederland geven we hierin zelf ook graag het goede voorbeeld. ‘Practice what you preach’ of anders gezegd doen wat je zegt, daar staan wij voor. Het afgelopen jaar hebben we zodoende mooie stappen gezet in de verduurzaming van onze bedrijfspanden. Met onder andere de aanleg van duizenden zonnepanelen en sunports (carport met zonnepanelen) zijn we 100% energieneutraal.
Sunport

Nieuwe sunports

Eind 2022 was het na een paar maanden bouwen zover: de voltooiing van onze nieuwe sunports bij ons kantoor in Diemen. Het dak van de carport is geheel bedekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er maar liefst 16 nieuwe laadpalen op het terrein geplaatst die ook te gebruiken zijn door gasten.

Ruim 3000 zonnepanelen

We willen ons pand zo duurzaam mogelijk maken. Met de komst van de sunports hebben we meer dan 3.000 zonnepanelen. Samen wekken de zonnepanelen meer dan 1 miljoen kWh per jaar op!

Duurzaamheid voorop

Naast de zonnepanelen zijn we meer initiatieven gestart om ons pand te verduurzamen. Zo is het dak van onze loods bedekt met sedum. Dit groene dak absorbeert regenwater, zorgt voor schone lucht en is goed voor de biodiversiteit.

Aankomende lente kunnen we als ook genieten van bijen en andere insecten die afkomen op onze nieuw aangelegde bijenstrook aan de zij- en achterkant van ons kantoor. De bijenstrook is afgelopen najaar ingezaaid en staat over een paar maanden in volle bloei! 

Ieder plantje en beestje heeft een cruciale rol in het ecosysteem. Samen zorgen zij voor onze natuur, ons voedsel, schone lucht en schoon water. We zijn trots dat we hier een steentje aan bijdragen.

Ben je benieuwd hoe je ook met jouw organisatie zo duurzaam mogelijk kunt ondernemen op het gebied van afval? Of je nu al flink op weg bent of net de eerste stappen zet, wij helpen je graag. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of plan een bezoek aan onze Afval Experience. In onze Afval Experience nemen we je mee in de 9 stappen van het circulaire proces van afval. Door middel van een interactief verhaal vertellen wij je alles over duurzaam inkopen, bronscheiding, het verminderen van het transport en een duurzame verwerking van de afvalstromen.

Gepubliceerd: 12 januari 2023
Deel:

Bekijk het laatste nieuws