Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 08 maart 2023

MSG-Trolley geplaatst bij M-Mediagebouw

Deel:
MSG-Trolley geplaatst
De MSG-Trolley is sinds 1 maart ingezet bij onze nieuwe klant M-Mediagebouw. In het pand waar meerdere huurders zitten (o.a. NLziet en Universal Music Group) weegt de trolley vanaf 1 maart alle fracties per huurder om op deze manier de kosten eerlijk te verdelen. Met de inzet van de MSG-Trolley speelt MSN in op de toekomstige ontwikkelingen in de afvalinzamelingsmarkt.
MSG-Trolley geplaatst

Meten is weten

Het is vaak lastig om te kijken waar of op welke afdeling het meeste afval vrijkomt. Het eerste weegmoment is vaak pas na de inzameling en dat is te laat om te bepalen wie welk afval waar heeft weggegooid. Met onze MSG-Trolley wordt het afval per ruimte en afvalstroom gewogen door de schoonmaker(s) voordat het wordt weggegooid in het daarvoor bestemde inzamelmiddel. Heb je een MAC (Multi Afval Container) staan? De schoonmaker weegt dan elke afvalstroom afzonderlijk om te kijken hoeveel PMD, papier/karton of restafval er in die bepaalde ruimte bijvoorbeeld wordt weggegooid. Hierdoor weet je precies hoeveel afval in iedere ruimte wordt weggegooid. 

Kosten en opbrengsten gemakkelijk verdelen

De MSG-Trolley staat in verbinding met een tablet. De afvalstromen worden met de bekende iconen aangegeven zodat het voor iedereen toegankelijk is. Nadat de zak met de afvalstroom is gewogen, wordt deze zak in de MSG-trolley weggegooid bij de juiste afvalstroom. Als al het afval verzameld is kunnen deze zakken worden weggegooid in de daarvoor bestemde rol- of perscontainers.

Met de MSG-Trolley kun je zelf bepalen welke ruimtes/afdelingen/groepen je wel en niet weegt. Hierdoor heb je de vrijheid om de weegmomenten flexibel in te richten. Het is ook mogelijk om de rapportages per afdeling, gebouw, schoonmaker of grondstofstroom in te zien. Hierdoor krijg je veel inzicht in de vrijkomende grondstoffen wat erg waardevol kan zijn voor jouw onderneming.

In de vastgoedsector speelt duurzaamheid een grote rol. Voor de duurzaamheid van een gebouw is de afvalinzameling een belangrijk element. Wanneer er meer dan één huurder in het pand gevestigd is, kan het prettig zijn om het gewicht van het vrijkomende afval per verhuurder of per afvalbak te noteren. Dankzij deze gegevens krijg je exact inzicht in de hoeveelheid grondstoffen die een huurder weggooit. Hierdoor kun je de kosten en opbrengsten van de recycling verdelen per huurder. Deze gegevens zijn inzichtelijk in een online omgeving. Dit werkt prettig en is overzichtelijk. De MSG-Trolley won eerder de derde prijs in de finale van de CBRE Innovation Challenge.

Gepubliceerd: 08 maart 2023
Deel:

Bekijk het laatste nieuws