Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 19 augustus 2022

Ruim 370 duizend kilo CO2-reductie

Deel:
C02 uitstoot reduceren
Bij Milieu Service Nederland vinden we het belangrijk om te blijven innoveren en altijd te kijken hoe onze dienstverlening nog beter en duurzamer kan. Dat is een van de redenen dat wij drie maanden geleden zijn overgestapt op HVO 100 brandstof voor onze Miniperswagens en bakwagens. HVO 100 is de meest duurzame brandstof op dit moment en wordt geproduceerd zonder het gebruik van fossiele grondstoffen. Deze brandstof zorgt daardoor voor 90% minder uitstoot van broeikasgassen, in vergelijking met fossiele diesel. Dankzij deze duurzame stap hebben wij de afgelopen drie maanden ruim 370 duizend kilo CO2-uitstoot bespaard! Dit staat gelijk aan de uitstoot van 1.850.000 kilometer vliegen per persoon. Dit is meer dan 62 keer heen én weer naar Australië vliegen!
Co2 reductie

CO2-reductie

Wij streven ernaar om toonaangevend te zijn in duurzame oplossingen en innovaties. Het terugdringen van de CO2-uitstoot is hoognodig om klimaatveranderingen tegen te gaan. De overstap op HVO 100 brandstof is dan ook een grote stap in de goede richting. HVO 100 brandstof wordt gemaakt van hernieuwbare bronnen zoals oud frituurvet, afval en restoliën. Doordat deze brandstof vrij is van zwavel en aromaten is het schoner qua verbranding en zorgt het voor minder NOx- en fijnstofuitstoot.

Afval reduceren op locatie

HVO 100 brandstof gebruiken wij voor onze Miniperswagens waarmee we de Miniperscontainers plaatsen en ledigen en voor onze bakwagens. Afvalinzameling speelt een belangrijke rol bij een duurzame(re) wereld. De Miniperscontainer perst het afval samen waardoor je veel meer afval kunt opslaan. De 3 m3 Miniperscontainer kan bijvoorbeeld tot wel 27 m3 aan afval samenpersen. Dit staat gelijk aan 24 volle rolcontainers van 1100 liter. Daarnaast is de 3 m3 Miniperscontainer voorzien van een automatische volmelder die een melding geeft als de container voor 80% gevuld is. Onze logistieke afdeling ontvangt hier direct een melding van. Zo wordt er alleen gereden als het ook echt nodig is. Benieuwd of dit ook iets is voor jouw organisatie? We adviseren je graag.

Klimaat neutraal Nederland in 2050

Als de ondernemende afvalpartner voor zakelijk Nederland blijven wij innoveren. De reductie van 370 duizend kilo CO2-uitstoot in de afgelopen drie maanden is pas het begin. Naast onze wagens die op HVO 100 rijden, hebben wij ook wagens die volledig elektrisch rijden. We komen hierdoor steeds dichter bij een van onze doelen: een emissievrij transport. Met ons duurzame wagenpark werken wij toe naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Benieuwd wat wij nog meer doen om samen te werken aan een CO2– neutraal Nederland in 2050? We leggen het uit in de blog: Met Milieu Service Nederland naar Zero Emission. Wil jij ook de CO2-voetafdruk van jouw organisatie verlagen? We gaan graag met je in gesprek hoe we dit kunnen realiseren. Neem gerust contact met ons op. Verder door innovatie. Verder voor jouw organisatie. Verder met elkaar!

Tags:
Gepubliceerd: 19 augustus 2022
Deel:

Bekijk het laatste nieuws