Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 15 maart 2024

Verduurzaming van de sport: circulaire bidons

Deel:

Wist jij dat veruit de meeste voedselverpakkingen in Nederland gemaakt zijn van nieuw plastic? Dat komt omdat gerecycled materiaal door een strenge, kostbare keuring moet gaan voordat het mag worden gebruikt in verpakkingen die in aanraking komen met eten of drinken voor menselijke consumptie. Het is natuurlijk fijn dat je op deze manier geen vervuilde stoffen binnen krijgt. Daartegenover staat echter dat er op deze manier heel veel afval wordt geproduceerd, dat niet terug in de kringloop mag worden gebracht om weer hetzelfde product van te maken. Zou het echter wel kunnen? Dat wilden wij aantonen door middel van een project omtrent circulaire bidons.

De uitdaging

Als grondstoffen bij de bron worden gescheiden en verschillende soorten kunststof apart van elkaar worden verwerkt, kan het in veel gevallen hoogwaardig worden verwerkt. Dat wil zeggen dat het weer grondstof kan worden voor een gelijkwaardig product. Dit wilden wij samen met Eurobottle, CIRCULR. Sportswear en SAAR. Sport bewijzen. Daarom startten we in 2022 een pilot om circulaire bidons te realiseren. Hoe dat in zijn werk ging en welk resultaat de pilot had, zie je in de onderstaande video.

Accepteer de marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.
Klik hier om je instellingen aan te passen

Eurobottle

Onze partner Eurobottle heeft een artikel geschreven over hoe de verwerking van oude tot nieuwe bidon precies in zijn werk is gegaan en welke uitdagingen zij tegenkwamen en leggen ook uit hoe we deze pilot kunnen inzetten voor systeemverandering. Voor meer informatie over dat proces verwijzen we je graag naar hun blog.

Samenwerking in de keten

Wij staan voor innovatie, duurzaamheid en samenwerking. Dat we circulaire bidons mogelijk hebben kunnen maken samen met verschillende pionierende partners onderschrijft dat deze drie pijlers de sleutel zijn tot succes. Heeft jouw organisatie ook een circulair doel, waarbij je de expertise van Milieu Service Nederland op het gebied van grondstofinzameling wel kan gebruiken? We komen graag in contact.

Neem contact op
Tags:
Gepubliceerd: 15 maart 2024
Deel:

Ontdek het laatste nieuws