Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 25 juli 2023

Wascabine werkt beter voor mens én milieu

Deel:
Expeditie Diemen
Bij Milieu Service Nederland vinden we het belangrijk om te blijven innoveren. Zo wordt onze dienstverlening nog beter en duurzamer. Onze expeditie heeft daarom een wascabine op maat laten bouwen. Deze machine reinigt de containers op een manier die beter werkt voor onze medewerkers én het milieu.

Wascabine scheidt afval tijdens het spoelproces

Na het legen van een container, blijft vaak nog wat residu in de bak achter. Bijvoorbeeld zand of swill, maar ook kleine stukken plastic of restafval. Om de containers goed schoon te kunnen maken, werden ze in het verleden daarom met de hand gespoeld. Een arbeidsintensief proces. Bovendien stroomde het residu samen met het gebruikte water het riool in.

De medewerkers van de expeditie binnen Milieu Service Nederland bedachten hiervoor een oplossing. Ze lieten een wascabine op maat bouwen. Deze machine spoelt de rolcontainers op een manier die veel minder belastend is voor de werknemers. Bovendien wordt het residu dat tijdens het schoonspoelen vrijkomt van het spoelwater gescheiden. Dit residu komt daardoor bij de juiste afvalstromen terecht en niet in het riool.

Kennisdeling en innovatie

De machine kan containers van 120 tot 1700 liter spoelen. Dat is mogelijk doordat de wascabine zichzelf kan aanpassen aan het formaat van de rolcontainers. Ook kan de machine omgaan met verschillende soorten handgrepen op de containers. Dankzij dit ontwerp kan de expeditie alle soorten containers in het assortiment zo duurzaam mogelijk schoonmaken.

Milieu Service Nederland liet de nieuwe wascabine volledig op maat ontwerpen. Daarvoor werkten de fabrikant en de medewerkers van de expeditie in Diemen nauw samen. Zo werd het initiële ontwerp na feedback vanuit de afdeling breder gemaakt. En werden zowel slangen met hoge als lage waterdruk geïnstalleerd. 

Ronald Kempers (Teamleider expeditie): “Er is goed geluisterd naar de feedback binnen de afdeling. Die kennisdeling is kenmerkend voor de manier van werken binnen Milieu Service Nederland. We werken sinds het voorjaar van 2022 met de machine en hebben onze processen er inmiddels op toegespitst. Bijvoorbeeld door containers die gespoeld moeten worden voor te sorteren op grootte, zodat de machine zich tussentijds zo min mogelijk hoeft aan te passen.”

Wascabine

Ook duurzamer werken binnen jouw organisatie?

Bij Milieu Service Nederland weten we hoe belangrijk het is om waardevolle grondstoffen in de keten te behouden. Met meer dan 35 jaar ervaring in de afvalbranche en ons innovatieve platform kunnen we ook jouw organisatie helpen om zo circulair mogelijk te ondernemen. 

Duurzaam ondernemen hoeft niet ingewikkeld te zijn. We denken graag mee over de mogelijkheden voor jouw bedrijfssituatie en afvalstromen. Plan een inspiratiesessie in onze Afval Experience of een vrijblijvend adviesgesprek in.

Bezoek onze Afval Experience
Tags:
Gepubliceerd: 25 juli 2023
Deel:

Bekijk de laatste blogs