• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

De beste inzameling en verwerking van uw olie en vet

22 november 2016
Drum plastic 100 liter frituurvet

Heeft u een horecazaak, cafetaria, viswinkel of gaat u straks weer oliebollen bakken? Uw gebruikte olie en vetten moeten met de juiste inzamelmiddelen worden verzameld en op een verantwoorde wijze worden afgevoerd. U kunt veel geld terugkrijgen voor uw ingezamelde olie en vet, omdat het zeer goed te recyclen is. Zo wordt er bijvoorbeeld biodiesel van gemaakt, wat een grote besparing op het milieu oplevert. Over de meest voordelige, milieuvriendelijke en veilige manier kunnen onze Branchemanagers u uitstekend adviseren. Afhankelijk van de hoeveelheid olie of vet dat uit uw bedrijf voorkomt, kiest u de juiste inzamelingsmiddelen. Waar u in Nederland ook gevestigd bent, wij bezorgen uw inzamelmiddelen gratis. 

Frituurvet

Frituurvet moet regelmatig vervangen worden. Milieu Service Nederland heeft de recycling van frituurvet zo goed geregeld, dat u geld ontvangt wanneer we uw oude vet ophalen. Pure winst voor u dus! Oude oliën en vetten kunt u opslaan in kunststof drums (100 liter) die wij inwisselen voor een schone als hij vol zit. Bij grotere hoeveelheden frituurvet gebruikt u IBC vaten (1.000 liter).

Vetafscheider

Vetresten in het spoelwater kunnen met behulp van een vetafscheider opgevangen worden. Het vervuilde water loopt via de ene kant de vetafscheider in, vet en andere vervuiling blijven hier achter, waarna het ‘schone’ water in het riool loopt. Om zeker te zijn van een goede werking worden alle vetafscheiders, die door Milieu Service Nederland worden geleegd, bij elke lediging geïnspecteerd. Zo kan een klein defect snel worden opgemerkt en verholpen en bent u gegarandeerd van juiste werking van de vetafscheider. Na lediging wordt het afgezogen vet verwerkt en gerecycled.

Recycling

Door een hoge temperatuur worden verschillende stoffen in het vet of de olie van elkaar gescheiden. Er ontstaan verschillende drijflagen, vast vet drijft namelijk op vloeibare olie. De zwaardere afvalresten, zoals paneermeel of stukjes patat, zinken naar de bodem. De verschillende drijflagen worden één voor één afgezogen en apart verwerkt. Het grootste gedeelte is frituurvet, dit wordt gefilterd en geraffineerd tot biodiesel. De rest wordt voor een deel gebruikt in de houtindustrie, een ander deel wordt gebruikt voor de productie van smeermiddel, industriële zeep en make-up.

Top