• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Duurzaam vastgoed: uw afvalmanagement CO2 neutraal

19 mei 2016
Milieustraat

Optimalisering van het afvalmanagementsysteem is een fundamenteel onderdeel van de verduurzaming van vastgoed. Investeren kost geld. Maar als de voordelen worden meegenomen in de begroting, levert investeren in verduurzaming uiteindelijk geld op. Milieu Service Nederland zamelt afval van klanten, tegen een kleine meerprijs, CO₂ neutraal in. Een CO₂ neutraal afvalmanagement is een logische keuze in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het transport dat plaatsvindt om uw afval af te voeren is een belangrijk aandachtspunt tijdens ons advies. Wij zorgen dat het formaat van uw container past bij uw behoeften en proberen de ledigingsfrequentie, en de CO₂ uitstoot, zo laag mogelijk te houden. Uit ervaring weten wij dat er bij nieuwe klanten vaak veel transporten, en dus kosten, bespaard kunnen worden! Ook de routes van onze chauffeurs leggen wij regelmatig onder de loep, om te zien waar deze efficiënter kunnen. Alleen de meest optimale routes zorgen voor een lagere CO₂ uitstoot. Uw accountmanager kan u helpen aan een CO₂ neutraal afvalmanagement. Ben u geen klant van Milieu Service Nederland? Neem contact op voor een advies of gratis afvalscan. 

BREEAM en GRESB

Belangrijke internationale duurzaamheidskeurmerken zijn BREEAM en GRESB. Met BREEAM wordt de algehele duurzaamheid van nieuwe en bestaande panden gemeten. Afvalinzameling is binnen de BREEAM-waardering geen groot onderdeel, maar een slecht afvalmanagement kan verstrekkende gevolgen hebben. Onze Vastgoed Branchemanagers zijn gekwalificeerd als BREEAM Expers In-Use. Milieu Service Nederland kan daardoor vastgoedpartijen optimaal adviseren over afvalinzameling volgens de regels van BREEAM.

Om te meten hoe duurzaam uw afvalmanagement is en om verbeteringen op te sporen is het belangrijk dat uw afvalverbruik op een juiste manier gerapporteerd wordt. Milieu Service Nederland meet en monitort volgens het duurzaamheidslabel GRESB. Dit is een wereldwijde standaard voor het meten van duurzaamheidsprestaties van vastgoedportefeuilles. De hoeveelheid afval die onze klanten produceren wordt verzameld en geanalyseerd. U kunt als vastgoedeigenaar meten wat uw prestatie is ten opzichte van andere vastgoedeigenaren en ten opzichte van het gemiddelde. Uiteindelijk kunnen er trends en verbeterpunten ontdekt worden zodat u kosten bespaart.

Afval scheiden

Milieu Service Nederland zamelt uw afval op een zo voordelig en duurzaam mogelijke manier in. Wij geven onze (toekomstige) klanten advies conform de Ladder van Lansink en het Landelijk afvalbeheerplan 2 (LAP2). Wij stimuleren onze klanten om zoveel mogelijk afvalstromen te scheiden, zo min mogelijk restafval is hierbij het uitgangspunt.

Op de werkvloer kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een of een paar centrale afvalbakken met meerdere vakken. Zo wordt afval bij de bron gescheiden. Ook kan er geld bespaart worden op schoonmaakkosten, omdat de schoonmaker wellicht maar een of twee afvalbakken moet legen per afdeling. Door afvalstromen gescheiden af te voeren bespaart u meestal op afvalkosten, daarbij is het voor het milieu veel beter!

Van rolcontainers naar Miniperscontainer

Minder transporten betekent minder ophaalmomenten voor uw afval. U denkt waarschijnlijk dat u dan grotere containers moet plaatsen, maar daar heeft Milieu Service Nederland iets op bedacht. Onze Miniperscontainer perst 27 m³ bedrijfsafval samen, dit is het volume van 24 containers van 1100 liter. De Miniperscontainer neemt daarentegen maar 8 m² vloeroppervlakte in beslag. Er hoeft geen grote vuilniswagen voor te rijden, de volle container wordt met een kleine Minipersbus vervangen voor een lege container. U heeft er geen omkijken naar, er zit een automatische volmelder op die een signaal geeft bij Milieu Service Nederland. Wilt u zien hoe de Miniperscontainer gebruikt en verwisselt wordt? Bekijk deze video.

Duurzaamheid betekent teruglopende kosten

Verduurzaming van uw vastgoed is soms een lang en intensief traject, maar het is de investering altijd waard. De vastgoedspecialisten van Milieu Service Nederland steken hier graag hun kennis, tijd en energie in. Dankzij de noodzakelijke ervaring kunnen wij u ontlasten bij de optimalisering van uw afvalmanagement. Uiteraard willen wij het goede voorbeeld geven, lees hier wat wij in onze eigen organisatie doen aan duurzaamheid.

 

Wilt u weten of u kosten kan besparen met een duurzame afvalzameling? Neemt u dan contact met ons op of maakt een afspraak met uw Branchemanager Vastgoed.

 

Top