• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Milieu Service Nederland deed mee aan NLdoet

13 maart 2018
Milieu Service Nederland - NLdoet

Ook dit jaar organiseerde het Oranje Fonds weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart staken vrijwilligers door het hele land weer de handen uit de mouwen. NLdoet is een mooie gelegenheid om te laten zien hoe belangrijk vrijwilligerswerk is en hoe leuk het is om iets goeds te doen voor een ander. Dit jaar hebben 375.000 vrijwilligers zich ingezet om te helpen bij ruim 9800 klussen.

Ook Milieu Service Nederland heeft meegeholpen!

HET ORANJE FONDS

Het Oranje Fonds is een nationaal fonds dat ervoor zorgt dat mensen elkaar ontmoeten en helpt om mensen een nieuwe plek in de maatschappij te laten vinden. Het fonds steunt projecten op het gebied van sociale cohesie en sociale participatie. NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds en helpt mee om de betrokkenheid van de samenleving te vergroten. Tijdens deze twee dagen wordt er door duizenden mensen vrijwilligerswerk gedaan. Hierdoor kunnen er heel veel mooie initiatieven worden uitgevoerd!

MILIEU SERVICE NEDERLAND-DOET!

Ook in Diemen, waar ons kantoor gevestigd is, werden voor verschillende klussen vrijwilligers gezocht. Wij helpen natuurlijk graag mee! Daarom hebben drie van onze collega’s op zaterdag 10 maart vrijwilligerswerk gedaan bij Zorgcentrum De Diem.

Dit verpleeghuis staat midden in Diemen en biedt gespecialiseerde zorg aan mensen die intensieve begeleiding of behandeling nodig hebben, bijvoorbeeld cliënten met dementie, een verstandelijke beperking of chronische lichamelijke klachten.

TERRAS OPKNAPPEN

Voor NLdoet werd door Serve the City Diemen naar vrijwilligers gezocht om het terras van verpleeghuis De Diem op te knappen. Zo waren er bijvoorbeeld wat plantenbakken die van nieuwe bloemen en planten voorzien mochten worden en waren er ook een paar bankjes die wel een nieuw likje verf konden gebruiken.

Serve the City Diemen is een vrijwilligersbeweging die zich inzet voor mensen in Diemen en organiseert vrijwilligersprojecten waar iedereen aan mee kan doen. Deze vrijwilligersbeweging wil laten zien dat je met een klein gebaar al een grote impact op je medemens kunt hebben. Martin Heidekamp, onze mkb-Salesmanager, vond dit een mooi initiatief en besloot om samen met Serve the City Diemen het terras van De Diem op te knappen. Samen met de andere vrijwilligers heeft hij zijn beste beentje voorgezet en geholpen om het terras zomer-klaar te maken!

CUPCAKES

Zorgcentrum De Diem en Serve the City Diemen waren niet alleen op zoek naar vrijwilligers om het terras op te knappen. Omdat zij dachten dat de terras-opknappers vast wel trek zouden krijgen na de werkzaamheden, zochten zij ook mensen om samen met de bewoners van De Diem cupcakes te versieren.

Angel Angelina (onze Senior Binnendienst Medewerker) en Stephanie Zwarthoed (onze Recruiter), vonden dit een heel leuk idee! Daarom hebben zij afgelopen zaterdag samen met andere vrijwilligers en bewoners van De Diem schalen vol met cupcakes versierd. Zo zorgden ze voor wat extra gezelligheid bij het zorgcentrum en konden de terrasbouwers hun honger stillen.

MILIEU SERVICE NEDERLAND IS TROTS!

Wij zijn trots op onze collega’s en alle andere vrijwilligers in zowel Nederland als de rest van het Koninkrijk! We hopen dat iedereen heeft ervaren hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen en hoeveel je hiermee voor een ander kunt betekenen. Hopelijk heeft het mensen zelfs geïnspireerd om ook buiten NLdoet vrijwilligerswerk te gaan doen! Laten we samen onze samenleving nog mooier maken!

Top