• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Verklein uw CO2-footprint met een perscontainer

16 april 2018
Afvalperscontainer - Balenpers - Miniperscontainer - CO2-Footprint

Steeds meer organisaties willen milieubewuster gaan ondernemen en zoeken naar manieren om hun CO2-footprint te verkleinen. Dat is natuurlijk een ontzettend mooie ontwikkeling! Er zijn verschillende manieren waarmee organisaties hun CO2-footprint kunnen verkleinen. Zo kunnen zij er bijvoorbeeld op letten dat zij gebruikmaken van energiezuinige lampen en deze niet onnodig laten branden (bijvoorbeeld ’s nachts), hun medewerkers een cursus ‘’Het Nieuwe Rijden’’ laten volgen om op brandstof te besparen of de vaatwasser alleen laten draaien als hij helemaal vol is. Dit zijn slechts een paar manieren waarmee u de CO2-footprint van uw organisatie al aanzienlijk vermindert.

Maar wist u al dat ook uw afvalbeheer van grote invloed is op uw CO2-footprint? Door goed naar uw afvalmanagement te kijken, vindt u misschien wel een manier om uw CO2-footprint te verkleinen terwijl u tegelijkertijd bespaart op uw afvalkosten!

MINDER TRANSPORTEN

Als er bij uw organisatie veel bedrijfsafval vrijkomt, kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen een perscontainer te laten plaatsen. Het voordeel van een perscontainer is dat het afval wordt samengeperst, waardoor het veel minder ruimte inneemt! Hierdoor zijn er veel minder transporten nodig om uw afval af te voeren. U heeft immers minder rolcontainers staan die regelmatig geleegd dienen te worden. Hierdoor bespaart u dus op uw transportkosten en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Behalve het feit dat een perscontainer bijdraagt aan een verlaging van uw transportkosten en een verkleining van uw CO2-footprint, zorgt het inzetten van een perscontainer er ook voor dat u meer ruimte overhoudt op uw terrein. U hoeft immers veel minder andere inzamelmiddelen te plaatsen. Daarnaast zijn perscontainers gemakkelijk in gebruik en hebben ze een lange levensduur.

VERSCHILLENDE SOORTEN PERSCONTAINERS

Afhankelijk van uw wensen, kunt u kiezen voor verschillende soorten perscontainers: een balenpers, een grote afvalperscontainer of een Miniperscontainer. Voor iedere organisatie is wel een geschikte perscontainer te vinden.

BALENPERS

Een balenpers is uitermate geschikt om karton of folie samen te persen. Een balenpers maakt van dit karton of folie kleine pakketjes. Deze kleine pakketjes nemen veel minder ruimte in en zijn daardoor gemakkelijk op te slaan en af te voeren. U kunt de balen bijvoorbeeld verzamelen en met ons afspreken wanneer de balen opgehaald moeten worden. Wij kunnen natuurlijk meerdere balen in één keer meenemen. Zo houdt u het aantal transporten, en dus ook de CO2-uitstoot, zo laag mogelijk!

Omdat de vulopening van een balenpers erg breed is, hoeft u het karton bovendien niet eerst plat te maken voordat het geperst kan worden. Als de pers vol zit, gaat er vanzelf een lampje knipperen. Hierdoor raakt de pers niet overbelast. Afhankelijk van het soort pers dat u kiest, kunt u tot wel 500 kilo karton of folie samenpersen!

MINIPERSCONTAINER

Met een Miniperscontainer perst u gemakkelijk tot wel 27m3 bedrijfsafval samen. Dit staat gelijk aan het afval van 24 rolcontainers van 1100 liter. Dankzij zijn geringe grootte (de Miniperscontainer neemt maximaal 8m2 vloeroppervlak in beslag!) past hij gemakkelijk op één parkeerplaats. Daarnaast is hij ook gemakkelijk op krappe en moeilijk bereikbare plekken te plaatsen.

De Miniperscontainer is voorzien van een automatische volmelder. Zodra deze aangeeft dat de container voor 80% gevuld is, krijgen wij daar een seintje van. Dan komen wij binnen 24 uur uw container omwisselen voor een leeg én schoon exemplaar. In rustige periodes wordt de container dus automatisch minder vaak geleegd en in drukkere periodes juist meer! Zo sluit het aantal transporten precies aan op het gebruik en worden er geen onnodige kilometers gereden.

De Miniperscontainer kan, indien gewenst, met extra opties worden uitgebreid, zoals bijvoorbeeld: een registratiesysteem, een ozoniser of een hefkantelaar.

GROTE AFVALPERSCONTAINER

Ook deze perscontainers zorgen ervoor dat het afval veel minder ruimte inneemt. Daarom duurt het veel langer tot de container vol zit. Milieu Service Nederland beschikt over verschillende grote perscontainers, variërend in capaciteit van 8m3 tot en met 34 m3. Dus ook voor kleinere bedrijven die minder afval produceren is een geschikte perscontainer te vinden! Daarnaast kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een speciaal model dat precies aansluit bij een loods of een model waarbij de vulopening precies groot genoeg is voor één vuilniszak. Het is ook mogelijk om uw grote perscontainer uit te rusten met een hydraulische klep, gebruikersregistratie of een hefkantelaar. Wilt u de container verder personaliseren? Dat kan! Het is mogelijk om een perscontainer in een door u gewenste kleur te leveren.

PERSCONTAINER OP MAAT

Bij het plaatsen van een perscontainer, houden wij altijd rekening met uw specifieke wensen en behoeften. Ook kijken wij, middels een gratis afvalscan, goed naar de afvalstromen die bij u vrijkomen en wat de volumes daarvan zijn. Zo kunnen wij u goed adviseren over welke perscontainer het best bij uw wensen aansluit.

Komt er bij u veel afval vrij en wilt u dit met zo min mogelijk transporten laten afvoeren, zodat u bespaart op uw transportkosten en tegelijkertijd uw CO2-footprint verkleint? Neemt u dan gerust contact met ons op! Onze Branchemanagers voorzien u graag van advies! Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.

 

Top