• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Winterse taferelen: voorkom het vastvriezen van uw afval

23 januari 2019
Rolcontainer - Milieu Service Nederland - Sneeuw

Op het gebied van het weer was 2018 een bijzonder jaar. We mochten genieten van een zachte lente die vrijwel naadloos overging in een langdurige periode van zomers weer waarin diverse warmte- en droogterecords werden verbroken. Ook in de herfst scheen de zon vaker dan gemiddeld en hadden we te maken met gemiddeld hogere temperaturen dan normaal.

 

Toch mogen we wel zeggen dat met de start van het nieuwe jaar ook de lagere temperaturen hun intrede hebben gedaan. Gisteren werd ons land bedekt met de eerste sneeuwlaag van het jaar en voor de komende nachten wordt flinke nachtvorst voorspeld.

VOORKOM HET VASTVRIEZEN VAN UW AFVAL

(Nacht)vorst kan gevolgen hebben voor uw afvalinzameling. Er zijn verschillende zaken die ervoor zorgen dat uw containers niet (geheel) geleegd kunnen worden. Als het afval bijvoorbeeld is vastgevroren in uw container komt dit tijdens het ledigen niet los. Dan blijft er dus afval achter in de container. Ook als de deksel van de container is vastgevroren of zelfs de hele container niet meer verplaatst kan worden omdat deze is vastgevroren, kunnen uw containers niet worden geleegd. Dit veroorzaakt vervelende situaties en ergernis, want niemand wil natuurlijk langer met afval blijven zitten.

WINTERTIPS

Gelukkig zijn er een paar simpele manieren waarmee de kans op vastgevroren afval en containers een stuk kleiner wordt:

 1. Stamp het afval niet aan. Dit vergroot de kans dat uw afval vastvriest aan de randen van de container en bij het legen dus niet loskomt.
 2. Leg iets op de bodem van uw container, zoals krantenpapier of zaagsel, om te voorkomen dat uw afval aan de bodem vastvriest.
 3. Gebruik vuilniszakken zodat u minder afval ‘’los’’ in de container hoeft te gooien.
 4. Plaats een klein stokje of houtje tussen de deksel en de container. Zo voorkomt u dat de deksel vastvriest en de container dus niet geleegd kan worden.
 5. Probeer uw containers zoveel mogelijk uit de wind te zetten en op een zo warm mogelijke plaats, zoals onder een afdak of tegen een schuur.
 6. Indien dit mogelijk is, kunt u er ook voor kiezen om de container tijdelijk binnen te plaatsen en deze de ochtend van de inzameldag weer buiten op de juiste plaats te zetten.
 7. Gooi geen nat afval in uw container, zoals bijvoorbeeld swill. Laat dit altijd goed uitlekken voor u het weggooit.

Door deze simpele tips te volgen, voorkomt u mogelijk heel wat ergernis en onnodig volle containers. Heeft u toch nog problemen met uw containers? Neemt u dan gerust contact met ons op via 088 – 08 09 010 of klantenservice@milieuservice.nl.

Top