• Scherpste tarieven
 • Binnen 24 uur uw container voor de deur
 • Grootste aanbod van NL
 • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
 • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

Zonder afvalproblemen de zomer door

26 april 2018
Horeca - Afval inzameling - afvalinzameling

Vorige week hebben we al even mogen genieten van heerlijke temperaturen en een flinke dosis zonneschijn. Een mooi voorproefje voor de aankomende zomer! De terrassen stroomden al snel vol met gasten die onder het genot van een hapje en drankje van de zon aan het genieten waren.

Voor horecaondernemers betekent dit natuurlijk dat het hoogseizoen in aantocht is! Een mooi moment om uw huidige afvalbeheer nog even extra onder de loep te nemen. In het hoogseizoen komt er in de horecabranche vaak meer afval vrij dan in het laagseizoen. Dankzij de hogere temperaturen zitten de terrassen immers vaker vol en hoe meer gasten uw horecaonderneming ontvangt, hoe meer afval er vrijkomt.

UW AFVALBEHEER IN HET HOOGSEIZOEN

Om horecaondernemers te helpen bij de voorbereidingen voor het hoogseizoen, hebben wij wat tips op een rijtje gezet. Hiermee weet u precies welke stappen u kunt zetten om eventuele afvalproblemen in het hoogseizoen zoveel mogelijk te voorkomen.

TIP 1: KIJK GOED NAAR UW LEDIGINGSFREQUENTIE

In de zomermaanden komt er naar alle waarschijnlijkheid meer afval bij u vrij dan in de wintermaanden. Dit betekent dat uw inzamelmiddelen dus sneller vol zullen raken en dat daarom mogelijk ook uw ledigingsfrequentie aangepast dient te worden. U wilt natuurlijk niet met overvolle containers blijven zitten! Dit is niet hygiënisch, zorgt voor nare geurtjes en trekt ongedierte aan. Om deze problemen te voorkomen, is het verstandig om voor het hoogseizoen alvast te inventariseren of u misschien extra inzamelmiddelen of een aangepaste ledigingsfrequentie nodig heeft.

Heeft u hulp nodig bij het bepalen van een geschikte ledigingsfrequentie? Uiteraard adviseren onze Branchemanagers u graag!

TIP 2: LAAT UW VETAFSCHEIDER TIJDIG LEGEN

Veel horecaondernemingen hebben hun vetafscheider onder het terras liggen. Het is belangrijk om deze tijdig te legen. Door uw vetafscheider minimaal één keer per jaar te legen, blijft deze goed werken en voorkomt u verstoppingen en vervuiling. Uw vetafscheider dient daarnaast minimaal één keer per jaar geïnspecteerd te worden.

Als u uw vetafscheider voor het terrasseizoen laat leegzuigen, voorkomt u dat u misschien inkomsten misloopt omdat u op een mooie, zonnige dag uw terras moet leeghalen om uw vetafscheider te laten legen. Door dit al voor het hoogseizoen te regelen, verkleint u de kans dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast kunt u dan direct de vetafscheider laten inspecteren, zodat u nog meer zekerheid heeft dat u niet met onverwachte situaties te maken krijgt.

Milieu Service Nederland zorgt voor de lediging en reiniging van uw vetafscheider. We zuigen hem leeg en ontstoppen de aan- en afvoerleidingen. Ook spuiten we de vetafscheider zelf schoon. Het oude vet wordt vervolgens gefilterd en hergebruikt. Hier wordt bijvoorbeeld biodiesel, cosmetica of zeep van gemaakt.

TIP 3: ZORG VOOR SCHONE EN FRISSE CONTAINERS

Dit is een goed moment om uw werknemers alvast in te lichten over het belang van schone en frisse containers. In zomer kan uw afval namelijk erg gaan stinken en heeft u sneller last van vliegjes en/of maden. Door uw containers zo schoon mogelijk te houden, kunt u deze problemen vaak voorkomen of in ieder geval de overlast sterk verminderen. Als u uw werknemers van tevoren al wat tips geeft en eventuele werkwijzen aanpast, zorgt u ervoor dat ook in het hoogseizoen uw containers zo fris mogelijk blijven.

Door uw werknemers nu alvast de volgende zomertips voor frisse containers mee te geven, verkleint u de kans op overlast door nare geurtjes of ongedierte:

 • Zorg ervoor dat verpakkingen zoveel mogelijk worden schoongemaakt/afgespoeld voor ze worden weggegooid. Zo voorkomt u dat er nare luchtjes ontstaan en trekt uw afval daarnaast ook minder snel ongedierte aan.
 • Verpak vlees- en visresten in een krant of biologisch afbreekbare zak. Op die manier kunnen er geen vliegen bij het afval komen om er eitjes in te leggen.
 • Laat vochtig afval zoveel mogelijk uitlekken en verpak het in een krant of biologisch afbreekbare zak. Dit vertraagt het rottingsproces, waardoor u minder last heeft van nare geurtjes en het afval bovendien niet aan de container blijft plakken.
 • Leg een paar oude kranten of stro onderin de container. Zo voorkomt u dat er afvalresten aan de container blijven plakken.
 • U kunt er ook voor kiezen om biologisch afbreekbare afvalzakken te gebruiken. Deze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar en voorkomen ook dat er afval aankoekt.
 • Plaats uw container(s), indien mogelijk, in de schaduw.
 • Zet de deksel van uw container(s) een stukje open, zo kan het vocht verdampen en is er meer ventilatie. Dit kunt u heel simpel doen door een stokje onder de rand van de deksel te leggen.

AFVAL IN DE HORECABRANCHE

De horecabranche is één van de meest diverse branches als het om afval gaat. Dat komt door zowel de fluctuerende afvalvolumes als de ingewikkelde regels waaraan horecaondernemers zich dienen te houden. Deze zaken maken het soms een uitdaging om de meest efficiënte en voordelige manier te vinden om uw afval in te zamelen en af te voeren. Daarnaast komen er in de horecabranche ook veel verschillende afvalstromen vrij, zoals bijvoorbeeld: swill, glas, frituurvet, karton of restafval.

Milieu Service Nederland is een echte totaalleverancier. Wij zijn in staat om alle afvalstromen die bij uw horecaonderneming vrijkomen in te zamelen. Zo regelt u dus gemakkelijk via één totaalleverancier al uw afvalzaken. U hoeft dan dus niet meer het inzamelen van uw diverse afvalstromen bij verschillende leveranciers onder te brengen. Daarnaast beschikt ons personeel over uitgebreide kennis van de markt en zijn zij op de hoogte van alle relevante wet- en regelgevingen. Hierdoor kunnen zij u gedegen advies op maat bieden.

Heeft u behoefte aan advies, wilt u uw ledigingsfrequentie aanpassen of misschien alvast uw vetafscheider laten leegzuigen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze Branchemanagers helpen u graag!

Top