• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

UITDAGING IN DE HORECABRANCHE

Binnen de horecabranche is afvalinzameling altijd één van de meest uitdagende zaken. In de horeca komen veel verschillende afvalstromen vrij die allemaal via een aparte container worden afgevoerd. Tegelijk beschikken veel horeca-ondernemingen over weinig ruimte voor de afvalcontainers en dienen ze zich bovendien te houden aan een breed scala aan regels. Met verschillende restaurants op meerdere locaties werd de afvalinzameling bij Humphrey’s een uitdagende opdracht!

Tijdens de gevoerde gesprekken met Humphrey’s werd al snel duidelijk dat er behoefte was aan servicekwaliteit en dat er mogelijkheden lagen bij de inzameling van de afvalstromen. Het bijzondere aan Humphrey’s is dat zij efficiënt omgaan met hun interne transport. Vanuit het eigen distributiecentrum levert Humphrey’s onder andere de ingrediënten en materialen aan de restaurants, net als het sfeervolle meubilair. Met behulp van dit goede transportnetwerk werd tevens een efficiënte oplossing voor afvalinzameling opgezet. Uit de afvalanalyse kwam een advies naar voren om het afval op één centrale plek in te zamelen. Door gebruik te maken van de interne transportroutes is er een verruiming gerealiseerd van de beschikbare ruimte in de restaurants, een mooie besparing op de kosten en de CO2-uitstoot wordt verminderd.

Het distributiecentrum was uitermate geschikt voor centrale afvalinzameling. Op het distributiecentrum in Nijmegen heeft Milieu Service Nederland daarop een perscontainer geplaatst van 23m3. De lege kartonnen dozen, die retour komen van de restaurants en tevens worden gebruikt voor het vervoeren van het afval, worden in de perscontainer samengeperst. Zodra de perscontainer bijna vol is geeft de pers geheel automatisch een seintje naar onze planning en wordt de lediging ingepland. Doordat Humphrey’s het karton in bulk aanlevert hebben we afgesproken hier een vergoeding voor te geven. Een mooie extra besparing op de totale kosten van het afval. Het restafval en glas worden op de meest efficiënte manier ingezameld. Op alle locaties verloopt dat middels de kraakpers-wagens. De locatie Utrecht is daar echter een uitzondering op.

Peter Ten Hove

Humphrey’s
Door slimme oplossingen betere afvalscheiding, lagere kosten en minder belasting van het milieu

AFVALINZAMELING OP HET WATER

In het centrum van Utrecht geldt dat alleen tijdens bepaalde tijden met zwaar materieel gereden mag worden. Tevens geldt een gewichtsrestrictie voor alle voertuigen. Hoewel een vuilniswagen op het eerste gezicht niet een enorm zwaar voertuig lijkt, vervoeren de vuilniswagens veel gewicht. Een mooie uitdaging voor ons om daar een passende oplossing voor te vinden. Het restaurant van Humphrey’s in het centrum van Utrecht is gevestigd aan de Stadhuisbrug. De oude gracht stroomt vlak langs het restaurant en dat zorgde voor mogelijkheden. Want waarom over de weg vervoeren, als dit ook via het water kan? Op het water gelden immers geen venstertijden en gewichtsbeperkingen!

AfvalbootOp de foto worden de containers geleegd door de ‘afvalboot’. Een uniek schip dat containers vanaf de walkant kan oppakken en legen. Ook bevoorrading via het water is via een soortgelijk schip mogelijk. Door goed de behoeften en mogelijkheden te analyseren en met creatief denken zijn we gekomen tot deze unieke manier van afvalinzamelen. Alle vestigingen van Humphrey’s hebben we van de benodigde service voorzien en we hebben mooie besparingen kunnen realiseren op de kosten, de impact op het milieu en de CO2-uitstoot. Humphrey’s kan zich nu volledig focussen op waar ze goed in zijn: het serveren van heerlijke gerechten in een unieke en sfeervolle locatie!

 

Vraag offerte aan

Top