Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 27 februari 2024

Circulair ondernemen? Zamel je tissues apart in!

Deel:

Gebruikt jouw organisatie ook papieren handdoekjes? Mooi! Dit is namelijk het meest hygiënische middel om je handen mee af te drogen. Daarna gooi je ze weg en heb je er als gebruiker geen omkijken meer naar. Deze tissues zijn dus handig in gebruik én hygiënisch. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed recyclebaar en kunnen ze circulair verwerkt worden! Alles wat jij hoeft te doen, is de tissues apart inzamelen. Waarom is dit gemakkelijk én voordelig voor jouw organisatie? Dat leggen we je graag uit.

Tork PaperCircle

In samenwerking met Essity, het moederbedrijf van de bekende tissues van Tork, zorgen wij middels het unieke Tork PaperCircle® concept dat de tissues die wij inzamelen circulair verwerkt worden. Dat wil zeggen dat elke tissue die wij ophalen weer verwerkt wordt tot grondstof, om hier vervolgens weer nieuwe tissues van te maken. Dit is niet alleen wenselijk om te hebben, maar zelfs van essentieel belang met het oog op de toekomst. Om toekomstbestendig te ondernemen is het apart inzamelen van tissues, zodat ze circulair verwerkt kunnen worden, een goede stap.

Tissues apart inzamelen

De duurzaamheid van jouw organisatie

Circulair ondernemen vereist naast beleid en doelen ook concrete maatregelen en middelen. Vanuit de Corporate Sustainability Reporting Directive, oftewel CSRD, moeten bedrijven gaan rapporteren over duurzaam ondernemen. Door tissues gescheiden in te zamelen en duurzaam te verwerken, verminder je de hoeveelheid restafval en vergroot je de hoeveelheid gerecyclede materialen. Dit levert positieve cijfers op voor jouw jaarrapportages. Wil je meer weten over CSRD? We vertellen je alles over CSRD in dit artikel

Tissues als monostroom

Om van tissues weer nieuwe tissues te maken, moeten ze apart worden ingezameld na gebruik. Het is een kleine moeite om een speciale tissue-afvalbak te plaatsen op de plek waar de tissues gebruikt worden. Als de tissuebak geleegd wordt kunnen de tissues, verzameld in een witte transparante zak, in een gele rolcontainer voor tissues gegooid worden. Deze monostroom wordt dan, vaak samen (maar wel gescheiden) met de afvalstroom papier, opgehaald en vervoerd naar de Essity-fabriek waar de tissues gerecycled worden tot nieuwe tissueproducten.

Tissues als monostroom

Het circulaire proces van afval

Wil jij jouw tissues ook 100% circulair verwerken? Wij vertellen je hier graag alles over. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan of plan een bezoek aan onze Afval Experience. In onze Afval Experience nemen we je mee in de 9 stappen van het circulaire proces van afval. Met een interactief verhaal vertellen wij je alles over duurzaam inkopen, bronscheiding, het verminderen van het transport en een duurzame verwerking van de afvalstromen.

Vraag adviesgesprek aan
Tags:
Gepubliceerd: 27 februari 2024
Deel: