Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 06 september 2022

Duurzame initiatieven: ook bij Milieu Service Nederland

Deel:
Duurzame initiatieven
Het is 6 september: Duurzame Dinsdag. Op deze dag krijgen duurzame initiatieven een podium in Nederland. Ook bij Milieu Service Nederland laten we dit niet aan ons voorbij gaan. We zijn dagelijks bezig om de afvalinzameling van organisaties zo duurzaam mogelijk in te richten. Dit doen we door met klanten het gesprek aan te gaan om afval te voorkomen en zoveel mogelijk stromen bij de bron te scheiden. Maar voor ons gaat duurzaam ondernemen verder dan het verminderen van afval en bronscheiding. Wij kijken daarom altijd hoe wij kunnen deelnemen in de weg naar een circulaire economie. Wij hebben speciaal op duurzame dinsdag een initiatief bedacht. We gaan oude schoenen inzamelen om deze, uiteraard binnen Nederland, te laten recyclen. Zo houden we ook deze grondstoffen in de kringloop!
Duurzame initiatieven

Oude schoenen recyclen

Wist je dat er jaarlijks zo’n 25 biljoen schoenen worden geproduceerd? En dat minder dan vijf procent hiervan gerecycled wordt?! Wij willen hier verandering in brengen! Wij gaan daarom de hele week met al onze collega’s oude schoenen inzamelen op kantoor. Deze schoenen worden volledig gerecycled door FastFeetGrinded. Hier worden de schoenen ontleedt tot vier verschillende materialen: foam, rubber, fluf en textiel. Van deze materialen kunnen onder andere weer buitensportvelden en atletiekbanen gemaakt worden én daarnaast vormt het natuurlijk weer de basis voor nieuwe schoenen.

Succes behaal je samen

Maar we doen dit niet helemaal alleen. Want vandaag komen 200 franchisenemers en medewerkers van restaurantketen De Beren bij ons langs op kantoor voor een inspiratiedag, én ook zij nemen hun oude schoenen mee! Deze dag staat geheel in het teken van inspirerende workshops en interessante sessies en daarnaast krijgen ze een rondleiding door onze Afval Experience. In de Afval Experience staan de 9 stappen van het circulaire proces van afval centraal. Door middel van een interactief verhaal vertellen wij ze alles over duurzaam inkopen, bronscheiding, het verminderen van het transport en een duurzame verwerking van de afvalstromen.

Een wereld zonder afval

Het circulair maken van de afvalstroom schoenen is weer een mooie en belangrijke stap in de goede richting. Wist je ook al dat er nieuwe regels zijn voor het inzamelen van textiel? Wij vertellen je ook hier graag meer over. Samen werken we toe naar een wereld zonder afval. Ook jij kunt met jouw afvalinzameling het verschil maken. Ben jij ook geïnteresseerd om te vergaderen in een inspirerende omgeving en tips te krijgen hoe je zo duurzaam mogelijk kunt ondernemen op het gebied van afval? Wij verwelkomen je graag in onze vergaderruimte Plastic Turtle en onze Afval Experience.

Tags:
Gepubliceerd: 06 september 2022
Deel:

Bekijk het laatste nieuws