Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 15 april 2022

Isala: toonaangevend ziekenhuis op het gebied van afvalinzameling

Deel:
Isala
Bij het Isala ziekenhuis in Meppel staat duurzaamheid centraal. Het nieuwe ziekenhuisgebouw, waar ze onlangs heen verhuisd zijn, voldoet dan ook aan de hoogste eisen wat betreft duurzaamheid. Isala Meppel is het eerste ziekenhuis van Nederland zonder gasaansluiting. Daarnaast maken ze gebruik van zonnepanelen, een warmte-koudeopslag en wordt het regenwater afgevoerd in de Reesttuin. Wij zijn trots dat wij de duurzame afvalinzameling mogen verzorgen bij het eerste gasloze ziekenhuis van Nederland en de andere locaties van Isala.
Isala

Duurzame zorg en een circulaire economie

Bij Isala staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Ze houden rekening met de maatschappelijke gevolgen van hun activiteiten. De ambitie van Isala is om toonaangevend te zijn met hun afval (-scheiding en -preventie) in de gezondheidszorg. Met de duurzame inzameling en verwerking van hun afval dragen ze bij aan duurzame zorg en een circulaire economie. Het afvalbeleid is erop gericht prioriteit te geven aan de milieuvriendelijkste verwerkingswijze. Isala scheidt veel verschillende afvalstromen. Zo zamelen ze restafval, gevaarlijk afval, niet specifiek ziekenhuisafval (zoals PMD, tissues en koffiedik), vertrouwelijk papier en specifiek medisch afval gescheiden in. Zo wordt iedere afvalstroom optimaal gerecycled.

Zero waste

Isala en Milieu Service Nederland hebben als doel gesteld om in zes jaar tijd een percentage van 0-5% restafval te behalen, zodat Isala koploper wordt op het gebied van duurzaamheid. Door het scheiden van zoveel mogelijk pure afvalstromen, wordt het percentage restafval gereduceerd met een doorontwikkeling naar zero waste. Dit alles wordt bereikt met zo min mogelijk CO2-uitstoot. Logistieke bewegingen verminderen én optimaliseren we voor een zo duurzaam mogelijk transport. Dit doen wij onder andere door te werken met Perscontainers, zodat het afval op locatie wordt verdicht waardoor we meer mee kunnen nemen in één transport. Na de inzameling worden de stromen op de meest duurzame wijze verwerkt.

Duurzame samenwerking

Samen brengen we de circulaire economie dichterbij! Dit bereiken we door zoveel mogelijk de kringlopen van de grondstoffen te sluiten, zodat het afval zo hoogwaardig mogelijk gerecycled wordt. Wij kijken uit naar een succesvolle en duurzame samenwerking waarbij wij, als hun ondernemende afvalpartner, altijd blijven meekijken naar optimalisatiemogelijkheden. Niet alleen op de locatie in Meppel, maar ook op de Isala locaties in Zwolle, Kampen, Heerde en Steenwijk.

Download onze 5 tips over besparen op afvalkosten

Gepubliceerd: 15 april 2022
Deel:

Bekijk de laatste klantcases