Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 14 oktober 2022

Waarom bronscheiding zo belangrijk is

Deel:
Bronscheiding
Afval scheiden bij de bron, ook wel bronscheiding genoemd, is ontzettend belangrijk. Bronscheiding levert de meest schone afvalstromen op waardoor grondstoffen optimaal gerecycled kunnen worden. Doordat we de kwaliteit van het afval behouden, houden we de grondstoffen in de kringloop. Veel grondstoffen zijn schaars en het is hoognodig dat we beter voor onze aarde zorgen. Doordat we de grondstoffen recyclen, besparen we veel onnodige CO2-uitstoot en ben je bezig met duurzaam ondernemen. Zo werken we samen toe naar een circulaire economie in 2050. We vertellen je alles over het belang van bronscheiding in deze blog.
Bronscheiding belangrijk

Het belang van bronscheiding

In Nederland zijn we al goed bezig met afval scheiden. Oud papier wordt bijvoorbeeld bijna altijd weggegooid in de papierbak, en glas in de glasbak. Maar er zijn nog veel meer afvalstromen die je gescheiden kunt inzamelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bio-afval, PMD, koffiebekers, tissues, folie en piepschuim. Als deze afvalstromen bij het restafval belanden, zijn ze niet meer bruikbaar voor recycling waardoor kostbare grondstoffen verloren gaan. Daarnaast is het verbranden van afval schadelijk voor het milieu. Als piepschuim wordt weggegooid bij piepschuim dan behoudt het zijn kwaliteit en kan hier weer nieuw piepschuim van gemaakt worden. Bronscheiding is dus cruciaal om grondstoffen te kunnen hergebruiken. Dankzij bronscheiding kunnen we grondstoffen dus optimaal recyclen. Dit zorgt ervoor dat we minder nieuwe grondstoffen hoeven te winnen, waardoor we veel CO2-uitstoot en uitputting van de aarde voorkomen.

Hoe begin je met bronscheiding

Bronscheiding begint met inzicht in de afvalstromen die er bij jouw organisatie vrijkomen. Vind je het lastig om te bepalen welke afvalstromen dit zijn? Met onze afvalscan geven wij je graag inzicht in de afvalstromen en de volumes hiervan.

Als je weet welke afvalstromen je gescheiden kunt inzamelen, kun je gericht kijken naar inzamelmiddelen. Je kunt afval gemakkelijk bij de bron scheiden met rolcontainers, (Mini)perscontainersof (Mini)perscontainers. Ook hierbij helpen we je graag!

Multi Afval Container

Wil je afval scheiden in een kantooromgeving, productieomgeving, onderwijsinstelling of publieke ruimte? Dan is de Multi Afval Container ideaal. De MAC heeft verschillende compartimenten waardoor je meerdere afvalstromen direct bij de bron, en in één inzamelmiddel, kunt scheiden. Je kunt de MAC zelf samenstellen zodat hij perfect aansluit bij de afvalstromen die bij jouw organisatie vrijkomen. Je kunt de MAC uitbreiden tot vijf modules en je hebt keuze uit verschillende inwerpopeningen. Je kunt de MAC zelfs laten bestickeren waardoor hij perfect past bij de (huis)stijl van jouw organisatie.

Bekijk onze MAC's

De verwerking van gescheiden afvalstromen

Als de afvalstromen bij de bron zijn gescheiden, kunnen wij de zuiver gescheiden stromen vervoeren naar een gespecialiseerde verwerker. Hier wordt het afval op een duurzame manier verwerkt tot nieuwe grondstoffen en soms volledig hergebruikt. Zo werken we samen aan een afvalvrij Nederland. 

Wil je meer lezen over het scheiden van bedrijfsafval? In dit blog geven we je 10 tips voor het scheiden van bedrijfsafval

Wij helpen je graag

Als totaalleverancier helpen wij jou graag bij het scheiden van al jouw afvalstromen. Dankzij ons uitgebreide partnernetwerk kunnen wij altijd een geschikte partner vinden bij jou in de buurt. Als grootste afvalplatform van Nederland creëren we schaalvoordelen die resulteren in lagere kosten voor onze klanten. Ook rijdt er maar één wagen door jouw straat waardoor we naast de kosten ook de CO2-uitstoot fors verlagen. Onze samenwerking met 100+ partners biedt je daarnaast meer flexibiliteit in ophaaldagen en de frequentie hiervan.

Onze experts komen graag bij je langs om te kijken welke afvalstromen jij (nog extra) kunt scheiden en welke inzamelmiddelen bij jouw situatie passen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Nieuwsbrief
Tags:
Gepubliceerd: 14 oktober 2022
Deel:

Bekijk de laatste blogs