Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 22 maart 2023

AKN M-mediagebouw

Deel:
Mediagebouw Kantine
In M-mediagebouw in Hilversum komen verschillende mediamakers samen. Ze brengen hier hun ideeën tot leven in de moderne studio’s, kantoorruimtes en werkplekken. Het gebouw heeft naast de kantoorruimtes van verschillende huurders ook mooie ontmoetingsplekken, twee televisiestudio’s, een greenroomstudio en een radiostudio. Verder is er een sfeervolle koffiebar en een duurzaam bedrijfsrestaurant.

AKN

AKN

Duurzame onderneming

In 2018 is M-mediagebouw geheel gerenoveerd met milieuvriendelijke materialen. Zo maken ze gebruik van 100% Nederlandse wind- en zonne-energie en is het pand voorzien van LED-verlichting. Voor de producties implementeren ze de Albert Sustainable Production Certification, een CO2-calculator om gebruik per productie te berekenen en te kunnen reduceren. Rondom het mediagebouw is een biodiverse tuin aangelegd, naar het concept van een Tiny Forest en het dak is volledig groen bedekt. De horeca heeft vele biologische, seizoens- en plantaardige keuzes op het menu. En nu is het tijd voor een extra stap richting duurzaamheid in samenwerking met Milieu Service Nederland.

Afvalscheiding

Afval scheiden met nog meer gemak

In M-mediagebouw deed men al aan afvalscheiding, maar toch wilden ze dit naar een hoger niveau brengen. Daarom hebben zij voor Milieu Service Nederland als afvalpartner gekozen.

Wij helpen hen om de afvalstromen karton, plastic metaal en drankkartons, glas, koffiebekers, swill, chemisch afval, E-Waste, vertrouwelijk papier, frituurvet en TL-Lampen, bij de bron te scheiden. De ingebruikname van de MSG-Trolley is hierbij een waardevolle toevoeging. Met de trolley is het mogelijk om de grondstoffen meetbaar te sorteren. Hiermee is het duidelijk hoeveel afval er vrijkomt, welke afvalstromen er aanwezig zijn en bij welke huurder dit afval vrijkomt.

‘’Mensen zijn zich steeds meer bewust van het nut om afval te scheiden. In het M-mediagebouw wordt het afval gescheiden aan de bron. Op centrale plekken staan afvalunits waar men de afvalfracties (papier, PMD, GFT, bekers en restafval) eenvoudig in de juiste module kan deponeren. Dagelijks worden deze afvalunits gecheckt c.q. geleegd.’’ – Hoofd Facility Services

MSG-Trolley geplaatst

Milieu Service Nederland als afvalpartner

AKN heeft in Milieu Service Nederland een echte partner gevonden. ‘’Een partner die met ons meedenkt. Echt een afvalspecialist die met oplossingen en eigen initiatieven komt. Ook willen we een partner met dezelfde duurzame belangen, zoals het minimaliseren van de hoeveelheid restafval en CO2-uitstoot. Dit is waarom wij voor Milieu Service Nederland gekozen hebben.’’

Als de ondernemende afvalpartner voor zakelijk Nederland verzorgt Milieu Service Nederland de afvalinzameling van iedere afvalstroom op de meest duurzame wijze. We monitoren de afvalmarkt continu waardoor we altijd op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen. Dankzij ons uitgebreide partnernetwerk aan inzamelaars en circulaire verwerkers, kunnen wij de juiste partijen samenbrengen waardoor we zo min mogelijk CO2 uitstoten en zoveel mogelijk grondstoffen in de kringloop houden.

Samenwerking

Persoonlijk contact

Om de mooie samenwerking tussen M-mediagebouw en Milieu Service Nederland te vieren, heeft onze accountmanager Dennis Tang een lekkere taart meegenomen. Onder het genot van een kopje koffie zijn de laatste details en activiteiten besproken, zoals het plaatsen van de persen diezelfde ochtend. Bij Milieu Service Nederland is persoonlijke aandacht een van de speerpunten. We gaan voor langdurige samenwerkingen, waarbij we altijd bereikbaar en in de buurt zijn. ‘’Het contact met Dennis is zakelijk, maar we hebben ook een goede klik. Naast een soepele communicatie is er volop begeleiding en persoonlijke aandacht tijdens de opstart. Dit wordt als zeer positief ervaren, maar ook de operationele mensen van MSN (chauffeurs) waren allen beleefd en netjes. Een goed basis voor de toekomst.’’

Persoonlijk contact
Duurzaamheid

Groene toekomst

Ondanks dat M-mediagebouw al erg duurzaam onderneemt, zien ze een nóg groenere toekomst voor zich. De MSG-Trolley is nu in gebruik, maar ook onze Biovergister gaat binnenkort in de horeca gebruikt worden. Veel van het interieur is al duurzaam en gemaakt van gerecycled materiaal, zoals de stoelen en vloerkleden. Van het ingezamelde afval kunnen straks nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Hiervan worden weer nieuwe producten gemaakt. Zo is de circulaire cirkel weer rond.

M-mediagebouw is bezig met het behalen van een BREEAM-certificering. BREEAM is een internationale standaard voor het classificeren van gebouwen op duurzaamheid en energie-efficiëntie. Een mooi doel waar we graag aan bijdragen.

Perscontainer

Wil jij ook verduurzamen?

Wij helpen je graag bij jouw duurzame uitdaging. Milieu Service Nederland heeft ook meerdere BREEAM-specialisten in dienst, die je graag voorzien van informatie met betrekking tot duurzaam ondernemen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je graag vrijblijvend advies over jouw afvalmanagement? Neem dan contact met ons op via 088 08 09 010 of vul onderstaand formulier in. Wie weet beginnen we dan samen ook zo’n prachtige, duurzame samenwerking!

Nieuwsbrief
Gepubliceerd: 22 maart 2023
Deel:

Bekijk de laatste klantcases