Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 11 april 2023

Een succesvolle samenwerking met het Bravis ziekenhuis

Deel:
Bravis thumb
Het Bravis ziekenhuis in West-Brabant heeft hoofdlocaties in Bergen op Zoom en Roosendaal, vijf Bravispunten en een polikliniek in Etten-Leur. Zo brengt Bravis medische zorg dicht bij de inwoners. Zij werken samen met collega's in het ziekenhuis, de zorgverleners, met zorgverzekeraars én met de patiënt. Sinds twee jaar werken zij ook samen met Milieu Service Nederland!
Bravis Ziekenhuis Milieu Service Nederland

Minder uitstoot, meer besparing

In 2020 ging het Bravis ziekenhuis op zoek naar een afvalpartner die iets extra’s kon meebrengen en heeft dit gevonden in de samenwerking met Milieu Service Nederland. Als partners kijken we hoe we efficiency kunnen inbouwen die kostenbesparend werkt, maar tegelijkertijd ook duurzamer is.

Meteen nadat het Bravis Ziekenhuis is overgestapt naar Milieu Service Nederland zijn de bestaande afvalstromen beter op orde en zijn er aanpassingen gedaan in de dienstverlening. Zo hebben we al snel een papier afzetcontainer vervangen door een perscontainer en hebben we door de inzet van ons partnernetwerk het aantal transport bewegingen verminderd.  De ledigingsfrequentie van glas is met 80% verminderd, wat zorgt voor een serieuze besparing in kosten, transportbewegingen en CO2.

Hoe ervaart Bravis de samenwerking?

Anita Donkers, adviseur duurzaamheid bij Bravis, is positief verrast over de samenwerking en overstap naar Milieu Service Nederland.

“De overstap naar Milieu Service Nederland is veel soepeler verlopen dan wij hadden verwacht. Daarover hebben wij ons zeker zorgen gemaakt en heeft ons er lang van weerhouden om van afvalpartner te switchen. te doen. De schouw van de verschillende specialisten van Milieu Service Nederland op onze beide locaties heeft voor vertrouwen gezorgd. Dat betekent onder andere dat de papierpers is ingetekend speciaal voor die locatie”.

“Al snel na de overstap hebben we samen bekeken wat we nog meer kunnen doen. Voor ons was en is dat een heel belangrijk punt. Gelukkig zitten samen in een hele goeie flow qua samenwerking en communicatie.”

Ook over de communicatie met de relatiemanager is Anita Donkers erg tevreden: “Als wij vragen hebben dan krijgen we daarop via de relatiemanager snel en helder een duidelijk antwoord. Milieu Service Nederland heeft daarvoor de juiste mensen aan boord. “

Samenwerking Bravis Milieu Service Nederland

Een proactieve afvalpartner

Milieu Service Nederland is voor het Bravis Ziekenhuis écht een afvalpartner.  De doorlopende werkzaamheden bestaan uit de afvalverwerking van de afvalstromen:

Anita Donkers: “Daarnaast is Milieu Service Nederland ook van grote waarde bij duurzaamheidsprojecten, zoals de verwerking van specifiek ziekenhuisafval (SZA) in Antwerpen en het optimaliseren van de logistiek bij het inzamelen van harde plastics.”

Inzamelmiddelen Bravis Milieu Service Nederland

Inzicht in afval

Met onze afvalrapportages geven wij Bravis meer inzicht in het afvalmanagement van de organisatie. “Milieu Service Nederland heeft de afvalrapportages goed op orde. Dit was iets waarnaar wij op zoek waren. Voor Bravis is dat echt de solide basis van een goede dienstverlening en het geeft vertrouwen. Dat is heel belangrijk voor ons als ziekenhuis.” - Anita Donkers

Wil jij ook verduurzamen?

Wij helpen je graag bij jouw duurzame uitdaging. De specialisten van Milieu Service Nederland voorzien je graag van informatie met betrekking tot duurzaam ondernemen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wil je vrijblijvend advies over jouw afvalmanagement? Neem dan contact met ons op via 088 08 09 010. Wie weet beginnen we dan samen ook een succesvolle, duurzame samenwerking!

Nieuwsbrief
Gepubliceerd: 11 april 2023
Deel:

Bekijk de laatste klantcases