• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

GLAS SCHEIDEN

Om het glas optimaal te recyclen is het heel belangrijk dat het gescheiden van andere afvalstromen wordt ingezameld. Anders komt het bij het restafval terecht en wordt het bij de verwerking verbrand. Dat is zonde, want dan kan het niet meer worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het recyclen van afvalstoffen is beter voor het milieu en bespaart energie.

Nederland wil naar een circulaire economie toe, waarin efficiënt wordt omgegaan met grondstoffen en waarin de productie van afval zoveel mogelijk wordt voorkomen. Recyclen sluit dus naadloos aan bij een circulair afvalmanagement. Immers, glas is 100 procent recyclebaar en kan oneindig vaak worden gerecycled en hergebruikt. Hierdoor blijft het dus in de kringloop en gaat het niet verloren omdat het wordt verbrand of gestort.

 

SOORTEN GLAS

Het feit dat glas oneindig vaak gerecycled kan worden, betekent niet dat al het glas gezamenlijk ingezameld mag worden. Hierin wordt een onderscheid gemaakt tussen holglas en vlakglas.

 

HOLGLAS

Holglas wordt ook wel verpakkingsglas genoemd. Dit zijn glazen verpakkingen, zoals flessen of potten. Deze verpakkingen mogen in de glasbak worden gegooid. Drinkglazen, (oven)schalen of vazen horen hier niet bij, want dit is geen verpakkingsglas. Het heeft een ander smeltpunt, waardoor het niet met holglas gerecycled kan worden.

 

VLAKGLAS

Vlakglas is een anders dan holglas. Dit wordt ook wel vensterglas genoemd en wordt voornamelijk gebruikt in de bouw. Zo wordt vlakglas bijvoorbeeld gebruikt voor ramen, deuren en spiegels. Ook vlakglas kan oneindig vaak, zonder kwaliteitsverlies, hergebruikt worden voor nieuwe producten.

Met Milieu Service Nederland bent u verzekerd van:

  • Scherpe tarieven voor uw afvalinzameling
  • Goede en snelle service
  • Een passende oplossing voor uw situatie
  • Rolcontainers die binnen 24 uur gratis geplaatst worden in heel Nederland

Igor Dop

Ad Hoc Beheer B.V.
Bij Milieu Service Nederland zijn ze klantvriendelijk en snel.

Marleen Platen-Buurman

Camping Roelage
Heel klantvriendelijk en behulpzaam.

K. Mulder

Snackbar Mulder
Milieu Service Nederland ontzorgt, daardoor hebben wij geen milieuzorgen.

INZAMELMIDDELEN

Milieu Service Nederland beschikt over een ruim aanbod aan inzamelmiddelen waarmee u op een veilige en milieuvriendelijke wijze uw glas, gescheiden van uw andere afvalstromen, inzamelt.

Alle afvalcontainers

ROLCONTAINERS

Wij beschikken over het grootste assortiment van rolcontainers in Nederland. Deze plaatsen wij binnen 24 uur in heel Nederland! Ook voor uw glasafval vindt u bij ons een geschikte rolcontainer. Zo kunt u kiezen tussen een kunststof rolcontainer van 240 liter of een polyester rolcontainer van 900 liter. Komt er echt veel glasafval bij u vrij? Dan kunt u ook kiezen voor onze metalen glas hul van 3 kubieke meter.

ONDERGRONDSE CONTAINERS

Het is ook mogelijk om uw glas in te zamelen met behulp van een ondergrondse glascontainer. Deze is verkrijgbaar met een inhoud van 3 of 4 kubieke meter. Onze semi-ondergrondse glascontainer heeft een inhoud van 3 kubieke meter.

Enkele grote voordelen van een ondergrondse container zijn dat de verspreiding van eventuele nare luchtjes wordt voorkomen en dat de container bovengronds maar heel weinig ruimte inneemt. Daarnaast heeft een ondergrondse container nog een extra voordeel: geluidsdemping! Het glas dat in de container wordt gegooid spat namelijk pas onder de grond uit elkaar! Zo heeft niemand last van het vervelende geluid van brekend glas.

 

BOVENGRONDSE BOL

Het is ook mogelijk om uw glasafval gescheiden van uw andere afvalstromen in te zamelen met behulp van een bovengrondse bol. Deze bol heeft een inhoud van 3 kubieke meter en is voorzien van speciale inwerpopeningen voor holglas.

VERWERKING VAN GLAS

Het is niet erg als er zich tussen het ingezamelde glas nog deksels, etiketten, kurken of doppen bevinden. Bij de verwerking worden deze zaken eerst uit de glasscherven gefilterd. Dit wordt gedaan met behulp van magneten en een luchtstroom. Ook wordt het nog ‘’gewassen’’ zodat ook alle etensresten en papierresten worden afgespoeld. Met behulp van een laser worden de grotere stukken er tussenuit gehaald. Daarna wordt het in nog kleinere stukken gebroken en op kleur gesorteerd. Zodra dit allemaal gedaan is, gaat het naar een glasfabriek. Daar wordt het dan weer gebruikt om nieuw glas van te maken.

BESPAREN OP ENERGIE EN GRONDSTOFFEN

Glas is dus een grondstof, geen afval. Zo dienen wij voortaan dan ook naar glasafval te kijken. We kunnen het immers gebruiken om nieuwe producten mee te maken. Het is zonde als deze grondstof dan verloren gaat omdat het niet gescheiden is ingezameld. Door het telkens weer opnieuw te gebruiken, blijft het in de kringloop en sluit het dus goed aan bij een circulaire economie!

Het gescheiden inzamelen en recyclen bespaart ook energie. Glasscherven smelten namelijk bij een lagere temperatuur dan de grondstoffen die voor nieuw glas gebruikt worden. Het gebruik van glasscherven bij de productie bespaart dus energie! Bij glas dat 100% procent gerecycled is, komt dat (volgens cijfers van Milieu Centraal) neer op een energiebesparing van 25%! Bij glas dat voor 60% gerecycled is, zorgt het gebruiken van de glasscherven voor een energiebesparing van 15%.

MEER INFORMATIE OVER HET SCHEIDEN VAN GLAS

Produceert uw organisatie veel glasafval? Neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier. Eén van onze Branchemanagers komt graag eens bij u langs om een afvalscan uit te voeren en u te adviseren over de meest voordelige en milieuvriendelijke wijze waarop u uw glas kunt inzamelen. Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen.

Top