• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

PLASTIC SCHEIDEN

Voorheen belandde er vaak veel plastic in de natuur of bij het restafval, waar het vervolgens bij de verwerking werd verbrand. Beide opties zijn zeer slecht voor het milieu! Plastic is een afvalstroom die goed gerecycled kan worden en dat is natuurlijk veel beter voor het milieu.

Toch is deze afvalstroom niet alleen maar slecht voor het milieu. Door plastic verpakkingen gescheiden in te leveren, verkleinen we direct de milieu-impact van dit materiaal. Zo wordt het ook de recycling veel makkelijker. Van gerecycled plastic kunnen namelijk nieuwe producten gemaakt worden. Deze afvalstroom is dus eigenlijk heel nuttig! Mits het wel gescheiden wordt ingezameld.

Deze afvalstroom is dus een grondstof voor nieuwe producten. Als het niet gescheiden wordt ingezameld, komt het bij de afvalstroom van het restafval terecht. Dat willen we natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen! Restafval wordt bij de verwerking namelijk verbrand en dit zorgt voor een zware belasting voor het milieu! Ook gaan er dan waardevolle afvalstoffen verloren die als grondstoffen voor nieuwe producten hadden kunnen dienen. Daarnaast is restafval vanwege de grote milieu-impact een dure afvalstroom. Dus hoe minder er in deze afvalstroom terechtkomt, hoe beter dit is voor het milieu én uw portemonnee.

 

GERECYCLED PLASTIC

Door gerecycled plastic te gebruiken als grondstof voor nieuwe producten, hoeft er geen nieuw plastic gemaakt te worden. Om dit te maken, wordt als grondstof olie gebruikt. Door deze afvalstroom dus te recyclen, hebben wij minder fossiele grondstoffen (zoals olie) nodig om nieuw plastic te maken, besparen we op energie en vermindert de CO2-uitstoot.

Van gerecycled plastic worden diverse nieuwe producten gemaakt, zoals bijvoorbeeld nieuwe frisdrankflessen of speelgoed. Het kan zelfs gebruikt worden om tennisballen of fleecetruien te maken.

Met Milieu Service Nederland bent u verzekerd van:

  • Scherpe tarieven voor uw afvalinzameling
  • Goede en snelle service
  • Advies op maar via onze Afvalscan
  • Passende oplossingen voor uw situatie
  • Rolcontainers die binnen 24 uur gratis geplaatst worden in heel Nederland
  • Al uw afvalstromen op 1 factuur

Rob van den Broek

Broviand
Milieu Service Nederland heeft alle oplossingen in huis en is goed georganiseerd!

Talitha van Dalen

Vivo Wonen
Het is een zeer behulpzame, meedenkende, klantvriendelijke organisatie.

Michel Castanheira Dias

MKB Voordeelkaart
De samenwerking ervaren wij als zeer prettig, vooral door de flexibiliteit en het diverse aanbod van inzamelmiddelen.

INZAMELMIDDELEN VOOR PLASTIC

Het gescheiden inzamelen van deze afvalstroom heeft dus een hele positieve invloed op het milieu! Milieu Service Nederland beschikt over diverse rolcontainers waarmee u gemakkelijk uw plastic, gescheiden van uw andere afvalstromen, inzamelt. Daarnaast hechten wij grote waarde aan het beschermen van het milieu. Bij ons bent u er dus van verzekerd dat wij u helpen om uw afval zo voordelig én milieuvriendelijk mogelijk in te zamelen. Zo proberen wij er bijvoorbeeld altijd voor te zorgen dat er zo min mogelijk transportbewegingen nodig zijn om uw containers te legen. Zo houden wij de CO2-uitstoot zo laag mogelijk.

Alle afvalcontainers

ROLCONTAINERS

Milieu Service Nederland beschikt over het grootste assortiment aan rolcontainers van Nederland. Wij plaatsen deze rolcontainers binnen 24 uur in heel Nederland. Ook op korte termijn kunnen wij u dus een geschikt inzamelmiddel leveren om uw plastic in te zamelen.

U kunt bij ons kiezen uit verschillende kunststof rolcontainers. Zo bieden wij rolcontainers van 240, 660 en 1100 liter aan. Deze rolcontainers zijn allemaal rood van kleur, zodat goed te zien is dat hierin een aparte afvalstroom wordt ingezameld. De rolcontainers worden daarnaast voorzien van een sticker die aangeeft dat het inzamelmiddel alleen bedoeld is deze specifieke afvalstroom.

 

MULTI AFVAL CONTAINER

Ook met onze Multi Afval Container kunt u uw plastic gescheiden van andere afvalstromen inzamelen. Dit inzamelmiddel is met name geschikt om binnen kantoren te plaatsen en daar uw vrijkomende bedrijfsafval in te zamelen. Een groot voordeel van dit inzamelmiddel is dat het hiermee gemakkelijk is om uw afval direct bij de bron te scheiden. Hierdoor kunnen de ingezamelde afvalstromen optimaal gerecycled worden. Dit modulaire inzamelsysteem stelt u zelf samen op basis van de afvalstromen die bij u vrijkomen en de volumes daarvan. Bij het samenstellen van de Multi Afval Container is het mogelijk een module in te richten voor uw vrijkomende plastic.

DE VERWERKING VAN PLASTIC

Na het inzamelen, wordt het plastic zoveel mogelijk samengeperst. Bij de sorteerinstallatie wordt het vervolgens losgeschud en ontdaan van eventuele andere materialen zoals metaal en papier. Aangezien er verschillende plasticsoorten zijn, wordt het bij de verwerking eerst nog verder gescheiden.

Nadat het materiaal is gesorteerd, wordt het per plasticsoort in balen geperst. Dan gaat het naar recyclers om het nog verder te verwerken. Zij vermalen het tot snippers, reinigen het en smelten het dan samen tot een nieuwe grondstof. Hiervan worden kleine ronde korrels gemaakt (granulaat) die gebruikt worden om nieuwe producten te maken.

MEER INFORMATIE

Komt er veel plastic bij u vrij en wilt u meer informatie over hoe dit zo duurzaam mogelijk te laten inzamelen en verwerken? Vul dan onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Top